nått av ett problem

ikapiika 2008-10-24 23:41 (7 kommentarer)
okej, jag vet att jag inte är ensam. Många har det som jag men det gör inte livet roligare. Jag har någon form av sömnproblem. Jag är skittrött, tröttare än trött.. men jag somnar lik förbannat inte... Om det inte är på kontoret då jag somnar iett. Jag kanske behöver någon form av hjälp, vänder man sig till husläkaren?

Jag tar ett glas vin tilloch hoppas på att jag ska somna som en sten om en liten... snälla??

Doriz

Jag brukar ta Tylenol PM. Jag vet onte om det finns en motsvarighet i Sverge. Typ somnpiller light. Sa tar jag dom i tre veckor for att visa kroppen vad det betyder att sova en hel natt. Det brukar ga. Lycka till!!!!

2008-10-25 01:36:00

AnnA

Det finns väl en insomningstablett som heter Stilnoct någonting. Om det är så att du har problem att somna in, men sover sen. Jag somnar som en sten men vaknar ofta och tar lång tid att somna om. Jag äter propavan då. Då sover man hela natten, men har tyvärr också hangover dagen efter.

Och det funkar att visa kroppen sömnrytmen. I 3 nätter har jag sovit gott. Tog Cocillana mot hostan, innehåller morfin. I natt 4:e natten, har jag sovit bra ändå, utan Cocillana. Gör något åt det. Att ständigt vara trött är ett gissel. Kram

2008-10-25 08:23:10

Morris

Börja med att boka tid hos husläkaren, de kan otroligt mycket mera än vad gemene man verkar tro.
Jag tar en fet coktail på Propavan, Atarax och Postafen och sover hyfsat på den och får ingen hangover alls vilket många verkar få.
Lycka till!

2008-10-25 13:57:15

Sheela

Atarax fungerade bra för mig när jag hade lätta insomningsproblem (dvs. inte vrålångest, då fungerade bara coctail på atarax och stilnoct). I de perioder jag har tagit atarax regelbundet så har jag inte fått någon hangover, men tar jag en lite här och där blir jag rätt väck dagen efter.

2008-10-25 14:04:14

ikapiika

tack för kommentarer, Vad tror ni om sådana där "självhjälps KBT-internet grejjor"? Apoteket ska tydligen börja sälja sånt och genom Wellnet på jobbet finns det något liknande? Jag är lite rädd för piller eftersom det mest känns som om jag får en sömnhangup då och då (iofs sen jag var typ 10 eller nått) och helst skulle vilja bryta tankemönstret istället. Periodvis sover jag hur bra som helst. Periodvis somnar jag som en sten men vaknar och kan inte somna om och ibland är det som just nu, knepigt med själva insomningen. Ja, ja. Jag börjar dock tycka att det är dax att göra något åt det nu när kiddosarna sover hyfsat ok.

2008-10-25 16:58:50

Sheela

Självklart är det bra om man lyckas somna/sova utan piller, men ibland kan de behövas en kortare tid för att få kroppen att bryta ett mönster.

Vad menas med "självhjälps KBT-internet grejjor"? :)

2008-10-26 10:45:24

ikapiika

@Sheela http://www.apoteket.se/rd/d/6294 jag har ingen aning om det funkar eller inte men tror att det kanske är rätt sak för mig. Jag är dock övertygad om att det kan vara jättebra med piller för att bryta mönster som du skriver, jag vet själv att man efter sådär 3 nätter med kass/obefintlig sömn är så uppskruvad att det bara inte "går" att slappna av. Eftersom mina problem har uppkommit då och då hela mitt liv och jag verkligen känner igen mönstret skulle jag vilja få lite "tankeverktyg" så jag bryter det innan jag kommer in i en "sova dåligt" period. Om det funkar så that is.

2008-10-26 11:19:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk