babababab

Corn 2008-08-28 20:55 (6 kommentarer)
Jag har rott några jobb i hamn och sen har jag nästan inte gjort något mer. Min kropp beter sig sådär überkvinnligt strax före mens och ger mig big knockers och andra kurvor här och där. Fast VARFÖR egentligen? Borde inte brösten bli stora vid ägglossning istället? (Det är faktiskt LITE svårt att vara så här "kön finns inte, det är bara en social konstruktion" när jag märker hur jag förändras och påverkas av mina hormoner och barnafödande och alltihop.)

Igår körde jag förmodligen lite för fort över ett farthinder, det låter konstigt nu och jag gissar att det gick hål någonstans på avgasmojängen. Och så ringer jag min man och säger det och han bara "sånt händer, bilar går sönder ibland" fast vårt ekonomiska läge defintivt inte mår bra av bilreparationer.
Och sen kommer han hem och säger att han längtar efter mig. Fin man. Nästa vecka ska jag till Dalarna på jobb och då tänker jag vara slug och ta med mig min man och stuva in honom på hotellrummet, så får jag affärsresa och lite egentid med min man på en gång.

I dag har min minsting varit hemma eftersom han var seg och hostig i morse. Han har suttit bredvid mig i soffan - jag har jobbat på min dator, han har tittat på finska barnprogrammet URPO och TURPO femtusen gånger. Sen åkte vi till grannstaden och bunkrade tandborstar på apoteket och jag fick ett infall och köpte lusmedel bara för att ha, liksom. Jag såg på tanten i kassan att hon trodde att jag ljög när jag sa "alltså vi har inte löss men visst kan man väl ha det här hemma ett tag?"

Hon bara "jaja, det är som när folk säger "MIN KOMPIS har fått klamydia, vad ska hon göra?".
Alltså hon sa inte så men hon tänkte säkert så, jag såg lögngenomskådarblicken i henne och fast vi inte har löss kände jag mig skyldig.

Sen hämtade vi storebrorsan efter lekis och åkte hem och barnen tittade mer på Urpo och Turpo och en riktigt sliskig My Little Pony-film som de ÄLSKAR. Jag satte igång med terapiarbete, det vill säga bullbak, varav hälften med äppel- smör och kanelfyllning. Och jag gjorde en butterkaka! Värsta partytrickset. Eller i alla fall profssigt. Man sätter en bunt med bullar i en vanlig sockerkaksform med löstagbar kant. Simsalabim = butterkaka.

Och så gjorde jag helt outstanding söta minibullar, de är typ två centimeter stora och i och med det fick jag en idé till kafferep med bara minigrejer på. Vad ROLIGT! Det måste jag bjuda in till under hösten. Det är bara att fortsätta baka pyttesmått och frysa in, då.

Sen gick vi till farmor/svärmor en sväng och satt där och jag babblade osedvanligt mycket och vi pratade namn, bland annat. Roligt, även om vi har totalt olika åsikter. Men faktiskt - mina starkaste kandidater på en MÖJLIG FRAMTIDA EVENTUELL tredje bebis, gillade faktiskt svärmor. Lite skönt.

Och ute regnar det, nästan konstant, och om man tänker på att det är augusti så är det lite deprimerande men om man istället låtsas att det är oktober så är det ju helt i sin ordning, allt regnande. Man vill krypa upp i soffan och dricka te på ett klyschigt sätt och sen laga köttgrytor och murra bort hela hösten i bossanova-jazztoner runt öronen och köttgrytedoft i näsan.

Sådär ja. Happy october allihop.

MBF

Haha, lite skämmigt ungefär som när man har springmask och ska köpa Vanquin. Men efter tre vändor slutade jag skämmas och bara: Vi har mask allihop, det bara kryper i ändan, hela nätterna, ge mig tre askar genast. Tack. Och det är fan inte mitt fel.

Löss har vi dock inte haft (än). Tror/misstänker att man har olika disposition liksom.

Kram.

2008-08-28 23:19:27

Molly

Vad gulligt med minibullar! Jag älskar allt som är smått. Är galen i små burkar med hudkräm och små tvålar och sånt. Du kan ju bygga ut ditt miniparty med små korvbröd också, lagom till prinskorvar. Bra till barnkalas om inte annat.

2008-08-29 07:44:06

Kristin

Jag fullkomligt älskar formuleringen "dricka te på ett klyschigt sätt" :)

2008-08-29 07:54:04

Anni

Ja men "murra bort hela hösten" då? Det är ju ÄNNU bättre!

2008-08-29 08:24:50

Tudorienne

Mini-grejer är jag också inne på att jag ska göra! Kul!

2008-08-29 08:47:46

annan

Man tycker att apotekspersonalen borde ha kommit över det där med att behöva titta genomskådande på kunderna. En gång för ganska länge sen skulle jag köpa ett graviditetstest. Jag hade två små, snoriga och gnälliga barn med mig, såg själv extremt sunkig ut och till råga på allt hade jag slut pengar på kontot så köpet gick inte igenom. Texten "white trash" gick att tydligt läsa i apotekstantens ögon när hon tittade på mig.

2008-08-29 10:04:13


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.