Semesterupphör

ikapiika 2008-08-03 17:39 (1 kommentar)
Imorgon är det dags att börja jobba igen och jag ser faktiskt fram emot det. De 13 arbetsdagarna jag har varit ledig känns som en halv evighet och hur kul det än är att umgås med de små huliganerna har jag de senaste dagarna längtat efter ett brejk. De har även uttryckt önskan om dagis. Det enda som inte ska bli skönt är att gå upp mitt i natten, tröttheten och de dryga 2 timmarna i bil. Men jag hoppas att jag kommer över det.

Vi har förhoppningsvis en barnflicka på G. Eller, företaget Nanny Nu håller på att intervjua åt oss så i nästa vecka borde vi få titta på lämpliga kandidater. Helt suveränt, de sköter all bakgrundscheck, betalar löner, skatter mm. Vi får en faktura som, efter skatteåterbäringen, inte blir så farligt mycket dyrare än att betala svart, och det känns skönt. Så om allt går i lås, kan vi få hjälp med hämtning någon/några dagar i veckan och kan då klara även tjänsteresor och arbetstoppar.

Angående jobbet hoppas jag att jag kan börja få lite vettiga saker gjort, lite spännande arbetsuppgifter, inte bara inläsning. Jag vet att det kommer bli mycket kurser under hösten och det ser jag fram emot, men jag vill gärna vara lite nyttig också.

Idag har vi fixat ett skrivbord längs hela fönsterväggen i Ts rum. Det blev himla bra och förhoppningsvis kan det bli mer ordning i hennes rum och i förlängningen mer ordning i hela huset. Nästa steg är att bygga upp en säng på köksskåp för ytterligare förvaring men det blir nog ett av höstens projekt (när endera pappsen eller svärfar kan hjälpa till.)

Nä, det har faktiskt varit en supersemester i det lilla slaget, en trevlig vecka på västkusten som avslutades med en släng sol och bad och en suverän vecka hemma som på ett avslappat sätt blandat trallbyggande, badande, seglande, grillande med vänner och utflyktande. Detta trots att maken har skrivit tenta halva tiden. Jag tror att ett av skälen till att det har blivit så bra är att jag inte haft några krav på mig eller omvärden. Grundläget har liksom varit skrota omkring hemma och allt utöver har sets som bonus. Mycket trevlig bonus har det dock blivit och jag är nöjd och glad.

Doriz

Säng på köksskåp - vilken genial idé!!!

2008-08-04 01:25:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk