Hurtbulle får kardemummamuff

Anni 2008-07-19 22:55 (3 kommentarer)
??! ...muffins skulle det ju vara!

Idag har jag cyklat 4 mil! Heja mej! Det finns ett jättemysigt ställe en bit härifrån, dit jag brukar köra bil, men så imorse fick jag för mej att dagen var som gjord för en cykeltur.

Jag har tänkt så länge att det vore ett bra ställe att cykla till nån dag, men det är sånt där som aldrig blir av. Egentligen skulle jag gjort andra saker idag, men så kände jag att - nu eller aldrig! Jag är så glad att jag kom iväg!

Jag packade ner en vattenflaska, lite extra kläder ifall det blir kallt eller ösregn. Badkläder (ja, man måste ju vara optimist) och en pocketbok.

Växlande molnighet, lagom svalt och inget regn. Fast det blåste förstås, det gör det ju alltid här! Det började med massiv motvind! Tramp, tramp. Försökte vara positiv och tänka på medvinden hem sen...

Det är vackert på landet! Betande kossor, blåklockor vid vägkanten. Jag kämpade på. Knappt två timmar tog det till paradiset. Jag visste ju egentligen att jag borde orka, men jag brukar inte cykla så långt så det var lite av en utmaning ändå.

Där satte jag mej i en skön soffa, köpte en kopp kaffe och en smarrig macka, satt och njöt av friden en stund, sen tog jag fram min bok. Det är ett sånt fantastiskt ställe, så fridfullt och vackert!

Trots att där var mycket folk och ungar som sprang omkring och en hund som skällde på gårdens katt, så var det vilsamt. Ett sånt där ställe där själen kommer ifatt.

Det kändes verkligen att det var min dag. Min alldeles egna dag för att bara vila i sommaren och göra precis vad jag känner för. Det är klart att det är kul att göra saker ihop med vänner, men ibland tycker jag om att bara vara själv och få göra precis vad som faller mej in.

Sen trampade jag hemåt och stannade till på mitt favorithallonställe och plockade massa stora fina bär. Sen vidare hem till mamma som proppade i mej kvällsfika och sen gjorde sylt på alla hallonen. Det luktar så himla gott!

Nu har jag just kommit hem, stretchat mina stela ben och bytt om till myskläder. Jag känner mej så nöjd med dagens utflykt. En kopp te och mammas nybakta kardemummamuffins. Och regnet som öser ner utanför fönstret. Nu - när jag är hemma och sitter här inne i värmen och kurar. Inte en droppe på hela cykelturen! Vissa dagar är perfekta!

kicko

Kardemummamuff låter inte helt dumt det heller. Kanske uppfriskande efter 4mil på cykelsadeln! ;-)

2008-07-20 01:24:20

Beatbox

eh...inte bara jag som har rubrikproblem, ser jag. :)

2008-07-20 09:28:41

Moot

Kardemummamuffins är lyx.. det är nästan som bulle.. fast lättare att baka :-)

2008-07-20 11:34:20


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!