Stockholm i mitt hjärta

Moot 2008-07-17 09:23 (12 kommentarer)
I många år har jag haft total ångest för att flytta hem till Sverige då jag visste att jag skulle behöva bosätta mig i Stockholm för att få det jobb/den lön jag ville ha. Jag har bott i Stockholm förut...och jag avskydde det! Nu skall tilläggas att det var nu säkert 12 år sedan och jag var sambo med den "inte så intelligenta killen - Monstret" och tjänade inte speciellt bra med slantar.

När nu tiden kom så var det med stort motstånd och mycket negativ inställning som jag installerade mig i den här staden.

Men TÄNK vad fel man kan ha. Jag blir mer och mer positiv för var dag som går. I måndags tog jag en båt ut i skärgården och det är ju så vackert att man kan gråta. I går promenerade jag från centrala sthlm till Söder för att äta middag med en vän. Vackert det med. Min absoluta favoritutsikt är taken på söder när man kommer med tunnelbanan från centralen... MEN tunnelbanan.. den gillar jag fortfarande inte. Men annars är det bra vackert här.

I helgen skall jag nog ta en prom och fika på Djurgården. Synd bara jag inte har lite mer singelpolare att hänga med :-(. Men det kommer nog.

Ha en fin dag allihopa!

over and out

Jazz

Min bästa utsikt är från toppen av Västerbron och blicka in mot stan. Och jag har börjat ta buss så ofta som möjligt istället för t-bana. Tar lite längre tid, men jag kommer ofta fram på ett mycket bättre humör.

2008-07-17 10:19:13

Moot

Utflykt till Västerbron planeras då.... och borde ta 515 till Odenplan för att sedan promma till jobbet... två flugor i en smäll = motion och bättre humör. Men jag sover ju så gärna på mornarna...

2008-07-17 10:35:41

Pocks

Ja, du å jag går till Västerbron, Moot! Och så går vi över och fikar på andar sidan och tar bussen hem igen. Vi gör det någon fin kväll! Det får gå långsamt, men fram kommer jag! Den utsikten är värd guld. OCh jag är så glad att du kom till stan och landar i den. Jag hade exakt samma upplevelse som dig när jag kom tillbaka 2005. När jag flyttade härifrån sista gången, 99, sa jag aldrig mer. Jag behöll lägenheten för att man aldrig vet, men hade nog tänkt mig att ha den som bytesobjekt för Gbg i stället. Men när draken erbjöd mig jobb kunde jag inte motstå och kom tillbaka och det blev bra. Stockholm är inte min favoritplats på jorden ännu heller, men jag har ett riktigt bra och gott liv där och jag trivs fint och älskar att ha alla mina vänner runt mig på det sättet jag har. Jag har också hittat min stad i staden, eller hur man ska säga. Jag behöver inte hänga downtown när jag inte jobbar och jag måste inte slukas av NK- och HM-hetsen. Och undviker jag det går det alla tiders!

2008-07-17 11:23:01

Moot

Jaaaaaaaa det gör vi :-))))))

2008-07-17 11:27:14

vajl

Och vill du ha mer promenad- och fikatips så ger jag dig gärna såna, jag har huvudet fullt!

2008-07-17 11:45:54

Moot

@Vajl: ja gärna :-). Alla tips tas tacksamt emot!!

2008-07-17 11:48:01

vajl

Här några tips som inte är de allra allra vanligaste, inte som jag hört iaf: 1. Lilla slottet i Blecktornsparken vid Skanstull, på samma gata som stora Folksam-skrapan, där de har dagverksamhetsstyrt kafé med billigt och gott fika i en ljuuuuvlig trädgård. 2. Promenaden från Sankt Eriksplan längst vatten efter Karlberg mot Huvudsta osv. Kan gå hur långt som helst. Finns trevligt fik vid vattnet nån gång efter Pampas marina. 3. Kaféet Solstugan, har t o m vegankakor, i Bergshamra. Promenaden runt Brunnsviken är fantastisk, men då ska man vara långfärdsladdad. 4. Liljeholmen-Trekanten med fika på f.d Kafé Pladder vid Vintervikens koloniträdgårdar, så går man vidare förbi Aspudden, Örnsberg och neråt mot Bredäng där gamla anrika Kafé Lyran ligger. (Uttrycket vara på lyran kommer därifrån). Vill man gå ännu längre kan man komma till Bellmangården Rostock vid Sätra varv och så komma till Skärholmens gård, som också är jättesöt och najs att stanna vid. 5. Vill man inte gå just, kan man ta båten Emelie från Nybroviken till Barnängsbryggan eller åt andra hållet. Då får man lite havsluft för trettio spänn. Lagom! 6. Vill man ändå gå lite men i stan så starta vid Slussen, gå Monteliuspromenaden (ta med kamera) längst uppe vid Bellmansgatan, gå upp till Skinnarviksberget vid Zinkensdamm. Vill du fortsätta så kan du gå till Långholmen, eller över det redan tipsade underbara utsikten på Västerbron och till Sankt Eriksplan där Gelateria Italiana har bästa glassen i stan. Nu slutar jag.. Vill du höra mer så hojta! :)

2008-07-17 11:58:39

vajl

Fast just Monteliuspromenaden och Skinnarviksberget är ju så mycket standard som det går, men skitsamma, det är lika vackert för det! :)

2008-07-17 12:03:46

Moot

Ahhh tack snälla. Jag har kopierat och sparat. Kanske tar jag med mig GPS en och promenerar runt :-)

2008-07-17 13:01:12

vajl

Berätta gärna vad du tyckte, om du gör nåt av ovannämnda.. Har förresten funderat på att skapa en promenadblogg, men då måste jag skaffa nya gåskor och en kamera. :)

2008-07-18 16:11:35

Moot

Absolut feedback kommer så fort jag vågar ge mig ut... utan att riskera att gå vilse...tihi. Jag tror jag skall försöka mig att gå från St Eriksplan och längs vattnet till att börja med...det lät fint! och båtturen...

2008-07-18 16:14:53

vajl

Vill du ha mer detaljerade anvisningar så får du säga till, jag har inget bättre för mig. Har gått så mycket och så gärna så jag hade funderingar på att skapa en alternativ guidetjänst, typ En vän i staden, som jag senare hört man har på andra håll, där man skräddarsyr efter folks önskemål, så det inte blir det allra mest turistiga, men jag har haft så mkt annat mer akut att ombesörja så det har inte blivit av. Däremot svarar jag gärna på frågor, om du har några. Satsa på en karta också, vetja, de finns gratis på många kommunala inrättningar. :)

2008-07-18 16:22:49


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!