Skördeglädje

Anni 2008-07-15 23:57 (1 kommentar)
Idag ringde Bästisen och ville ha ett extra par händer med flinka fingrar till bärplockning. Så jag smet från mitt skrivbord och ägnade eftermiddagen och kvällen åt nåt mycket mer konkret och rejält.

Vi plockade svarta vinbär, krusbär och vild-körsbär i massor och det var helt underbart gott. Sen fick jag med mej en gurka och en jättesquash hem oxå.

Sen ägnade jag resten av kvällen åt att snoppa krusbär framför Midsomer-morden hemma hos mamma och pappa.

Det är nåt så befriande praktiskt med att använda händerna och kroppen, när man är van vid att bara belasta hjärnan hela dagarna.

Jag hade besök av en klok vän i helgen och han pratade oxå om nyttan av att låta kroppen hinna ifatt tankarna. Nu är det dags att lägga bort alla böcker och papper för att istället promenera, fundera, samtala och bara vara.

Att låta själen landa i en vinbärsbuske bredvid en klok Bästis är just precis vad jag behöver för att ladda upp batterierna igen och skaffa mej lite ny kraft inför hösten. Och en fylld frys med godsaker är inte heller fel.

Anni

Recepttips!
Vad göra med en jättesquash??? Jo, squash-taglitelle!
Hyvla tunna skivor med en osthyvel och lägg i kokande saltat vatten ett par minuter. Fiska upp och ät som bandspagetti. Mums! Jag kompletterade med körsbärstomater och en grillad kycklingfile.

2008-07-16 14:43:45


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!