Jag KAN ju laga mat!

Anni 2008-05-25 18:21 (4 kommentarer)
Jag träffade en tjej på jobbet häromveckan. Vi har setts ibland i olika sammanhang, och jag har sagt hej men inte mycket mer. Men så gick vi på lunch ihop efter ett möte, och började prata, bara vi två, och fann varandra.

Hon nämnde att hon var nyfiken på olika matrecept och jag berättade att jag bott i Spanien, och hur det nu kom sej så bjöd jag in henne + sambo till mej på tapas.

Dom kom igår kväll, och sen lagade vi massa mat tillsammans i mitt kök, med spansk musik i bakgrunden (tack Pocks!) och pratade och skrattade och åt och åt och åt. Det blev sådär jättebra, avslappnat och mysigt och hennes sambo var oxå jättetrevlig. Dom stannade till halv tre inatt, så jag antar att man kan säja att det var en lyckad tillställning!

Jag var lite seg imorse, men kom upp så småningom och började fixa mer mat. Mina föräldrar och min faster har varit bortresta en vecka och skulle hämtas från tåget kl 3, och jag hade lovat att mata dom på vägen hem, så dom skulle slippa handla och laga middag det första dom gjorde.

Det blev resten av gazpachon från igår till förrätt. Fisk (marinerad i färsk basilika, olivolja och citron och sedan ugnsbakad), färskpotatis, sallad och sen svenska jordgubbar med glass till efterrätt! Kan rekommenderas! Mums!

Dom första jordgubbarna är färdiga nu! I maj!!! Annars brukar dom komma till midsommar! Så fantastiskt gott - jag åker till en lokal odlare nån halvmil härifrån och köper nyplockade direkt från deras lada. DET mina vänner, är lyx!

Och i örtagården på balkongen trängs persilja, basilika och rosmarin med en liten viol som precis fick plats på ett hörn.

Bredvid hänger nytvättade lakan på tork. Inatt ska jag sova i frisk-luft-doftande sängkläder som inte varit i närheten av en torktumlare. Det är en alldeles särskild känsla.

Det här är oxå livet. Och det får mej att må så bra.

Bonita

...sånt vill jag göra när jag kommer... åka och köpa jordgubbar.... mao kan det inte bli på hösten...

2008-05-25 19:35:27

aniara

Mmm, vilken härlig text. Vänner, jordgubbar och lakan som fått torka ute!

2008-05-25 20:31:11

Bella

Åh, det låter härligt! Och jag vill också ha jordgubbar, men vågar inte testa ifall bebisen reagerar på det. Men på midsommar tänker jag äta en skål iallafall, så det så :)

2008-05-25 21:30:26

Anni

Bella, du kan väl testa? Hon kanske inte alls har nåt emot jordgubbar och då missar du dom alldeles i onödan?

Bonita, du får komma snart då!

2008-05-26 08:27:44


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!