Jag är två

AnnA 2008-05-22 10:05 (6 kommentarer)
olika sidor av samma människa. Samtidigt.
En del av mig är glad, belåten och nöjd.
En annan del är ensam.
En öde ö i oceanen är inte lika ensam som jag.
Det lustiga är att jag känner detta samtidigt.
På ytan är det bra och fint, men inne porlar något jag inte kan sätta fingret på.
Nåja, det ger sig väl.

Annars är livet rätt hektiskt nu. Jobbet går på lagom upptakt inför semestern. Hemma är det desto mer. Trädgården pockar hela tiden på uppmärksamhet. I vår har jag planterat 30 thujor, 14 rosor och massor av olika perenner som jag fått av trädgårdsvänner. Byggandet av staket och rosbåge går långsamt framåt. Det är så roligt, men jag känner att det börjar bli lite mycket av det goda. Måste slå av på både takten och mina krav på mig själv. Allt måste inte bli färdigt första året.

Nu kommer konfirmation och studenter med raketfart. Konfirmationen skulle vi ordna hemma hos mig. Helt ok, jag har plats nu. Vad som inte blev ok var att pappan inte anser sig ha tid att fixa med någonting längre. Nu skulle vi beställa färdig mat och förbereda behövdes tydligen inte alls. Eftersom jag inte vill lägga mina pengar på catering så får jag fixa maten och det andra också. Bord och stolar till 20-25 personer har jag ju inte, kan jag säga.

Jo förresten, särbon kom på igår att han jobbar på konfirmationsdagen. Jag själv har tagit semester den dagen hans dotter tar studenten. Så det betyder att pappan, barnen och särbon kommer med de andra gästerna. När allt är klart.

Sa jag att jag kände mig ensam?

Bettty

Dela maten i två lika stora delar, han fixar en del (och vill han beställa färdigt kan han ju göra det), du fixar den andra (och vill du laga den själv så kan du göra det). Och prata med särbon om hur det känns.
Hälsningar från avdelningen beskäftliga råd :-)

2008-05-22 12:24:43

AnnA

Tyvärr är det väl inte bara maten som är hela jobbet. Det ska handlas, fixas bord, stolar, läggas upp, städas och ja..
You name it.

Särbon hjälper till så gott han kan. Men det är väl det. Det blir när han vill och kan. Inte när jag behöver. Det är jobbigt att alltid rodda allt själv.

2008-05-22 13:44:28

Bettty

Då kan man ta maten och du resten. var hård.

2008-05-22 14:15:44

aniara

Ge honom en lista med vad du vill ha handlat och säg att du ska ha det hem en dag då han kan handla och är ledig, för han jobbar inte dygnet runt och stormarknader är öppna till 22 på kvällen. Dan innan kan han komma och duka när han inte jobbar. Gör han inte detta så berättar du för alla gäster och dotter att han inte gjort sitt jobb. Det borde sätta fart på honom att ha den vetskapen och att han tjänar på att dela lika.
Hälsningar från avdelningen "Jag lär mig att sätta gräns och kan gå hur långt som helst för att behålla den" ;) (alltså, jag lär mig)
*kram*

2008-05-22 21:18:20

AnnA

Tack för er support :) Bestämde mig för att ringa honom igår och fråga en sista gång hur han tänkt sig det hela. Han hörde nog på min röst att det var allvar. Så nu så kommer han på förmiddagen och hjälper till.

Vad han inte visste var att om han svarat något annat. Hade jag gjort helt om. Han hade fått ha sina gäster hemma hos sig på lunch, vi hade möts allihop i kyrkan för konfirmation på em. Där hade jag tagit över barnen och sen hade vi och mina gäster åkt hem till mig.
Men, det behövdes aldrig. Bäst så.

2008-05-23 08:46:31

Pearl

Bra gjort Anna! Ibland måste man stå på sig, annars står andra på en!

2008-05-23 12:49:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007