Californication

Corn 2008-05-10 06:06 (5 kommentarer)
Ja, den karaste Pocksan har redan rapporterat om halsflussen. Gossen far flytande rosa medicin och mar bra igen. Igar var vi pa disneyland, det var en maktig upplevelse.

Det blir sa manga parallella resor. Dels den har dromresan, Route 66, kora bil genom gamla torrlagda stader, spokstader, stanna vid skruttiga bensinmackar, lyssna pa Kris Kristofferson, ata pa diners och allt det dar.

Dels har vi den barnanpassade resan med besok pa disneyland, akvarium, dinosauriemuseum, grand canyon, lekparker och hamburgerrestauranger. Och legobyggen och filmtittande pa kvallarna. Pysselinkopen och de tata stoppen for att barnen inte ska ledsna (vilket de forstas gor anda!)

Dels storstadsgrejen. I dag har vi glidit runt pa Santa Monica Beach och vi gick ut pa Santa Monica Pier, det kanns som om man har sett den i filmer och tv-serier tusen ganger. Vi kakade lunch pa "Bubba Gump Shrimps" och spelade tv-spel i arkaden. Och sen akte vi upp pa Mulholland drive och tankte dels pa Tom Pettys lat "free fralling" och filmen Mulholland drive och kandisar och sa vidare. Fantastisk utsikt och glassiga hus. Sen akte vi genom Koreatown och Thai Town och Hollywood och nu ar vi i Pasadena pa ett motell. Palmerna vajar utanfor och det ar puls dygnet runt. I gar bodde vi i san bernadino, i latinoomradena, och at den forsta frascha maten pa en vecka: sushi! Jag var inne och kopte den, i en sot liten sushirestaurang med varldens sotaste servitor, en japan (tror jag) med afrofrisyr som var trevlig och rar. (Jag blev lite sma-foralskad!).

Och allt det innan, smastadsamerika, da vi har traffat manniskor, sett mindre stader, blivit sa trevligt bemotta overallt. I Oklahoma foljde vi en liten vag efter att vi hade sett en skylt om "rodeo arena", arenan var tom sa nar som pa tva damer som red omkring och en yngre man som var eletriker och fixade lite pa arenan, med sina sma soner i slaptag. Vi pratade med kvinnorna i sakert en halvtimme, de satt pa sina hastar och berattade om sig och sina liv och rodeo och fragade oss om vara liv och beromde var goda engelska ("excellent!") och sa pratade vi med mannen som var i Flakes alder, han var stolt far till fyra soner, fodda tatt. Vi fick veta mer om Tulsa och klimatet och Oklahoma i stort. MOTEN! Fantastico!
I the high desert stannade vi vid ett trad med en massa skor i, mitt i dallrande hettan dar det finns massor av ormar, jag gick ut och fotograferade tradet och sa hej till ett medelalders amerikanskt par som stod dar. Vi pratade och tre minuter senare sneglade de pa var registreringsskylt och sa "namen! Vilken del av Illinois kommer du ifran? Vi bor ju ocksa dar!" och sa fick jag beratta att vi kom fran sverige och sa fick jag deras visitkort, mannen var pastor i en kyrka. Allt detta pa ett par minuter mitt i oknen. Pa en restaurang i Williams, Arizona, pratade vi med ett par fran Atlanta, och tjejen som serverade undrade hur lange vi hade bott i usa och alla tycker att vara barn ar "so cute!".

Och sa den inre resan! Forstas, hur flummigt det an ar. Men alla parallella upplevelser ar sa haftiga och fantastiska, det ar sa spackat, vi har sett sa mycket av usa. Jag trodde att jag hade varit har tidigare, nar jag var i chicago nar jag var sjutton, men det var ju inget alls jamfort med det har.

Och shoppingen: Barnen har fatt massor av nya leksaker, jag har shoppat nya tishor {pa wal-mart och target!} och sa har jag blivit lite besatt av sma snygga plataskar med tabletter och tuggummin i. Vi har inte hunnit se nagra speciellt coola affarer, men det vi har sett och kopt racker mer an val.

LA ar lite mer otrevligt an det andra vi har sett, eller sa ar det bara en slump. Jag checkade in oss pa ett motell i kvall, det var dyrt och mannen i receptionen var otrevlig. Rummet luktade kiss och nar jag kom ner igen for att lana datorn sa han at mig att jag maste ga och hamta mitt visakort eftersom han hade glomt att dra det, helt otrevligt, som om det var mitt fel. Da kande jag att jag angrade mig, sa jag fick med familjen pa att dra, sa jag gick ner och sa "actually, we've changed our minds, we're going somewhere else. The room had a really weird smell. Thank you" och sa lade jag nyckeln pa disken och gick darifran med bultande hjarta och adrenalinstinn hjarna. Sen letade vi upp ett billigare och trevligare motell (som dessutom inte tar 5 dollar for 20 minuter surfande som det andra gjorde).

Nu ar vi alltsa pa det nya motellet, i morgon ar det var sista hela dag har i USA, jag tror att vi ska leta upp urban outfitters och mest glida omkring. Nu ska vi kopa mat, antingen pa kfc eller taco bell som ligger har tvars over gatan.

Vi hors, compadres.

tori

lovely!!

2008-05-10 08:07:05

Corn

Compadre Odis längtar som fan efter nästa vecka när jag får the big uppdatering. Stor kram kompis - ni är de tuffaste!

2008-05-10 09:04:51

Morris

Åh, vad härligt det låter!

2008-05-10 13:46:53

nina

Oh, jag blir helt varm i hjärtat! Jag vill också åka över och bila. Det låter helt fantastiskt! Härligt att höra att ni har haft det så bra! Kram!

2008-05-11 08:33:10

Alex

Vilken underbar resa ni gör! Roligt att läsa!

2008-05-13 11:46:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.