Allons enfants

Anni 2008-04-28 22:53 (6 kommentarer)
Frankrike är fint på våren! Min kompis skulle dit med några hon känner och jag hängde på. Vi hyrde ett helt fantastiskt hus! Gammalt och rustikt, med fönsterluckor och stengolv. I trädgården blommade syrener och iris och i ett hörn stod en uråldrig gammal Renault parkerad. Den hade nog inte rullat på ett bra tag!

Vi bodde mitt ute på landet med gröna fält och kullar runt och ett sagoslott på en bergstopp i närmaste by. På ett fält längre bort betade en skock får och längre bort växte vinstockar och träd övervuxna med murgröna. Pastoral harmoni. Ända tills vi gick förbi grannens tomt och hundarna skällde ut oss!

I mitt rum fanns ett litet fönster alldeles vid min säng, jag kunde öppna utan att gå upp. Där låg jag och njöt av fågelkvitter och morgonsol. Sen gick jag ner till dukat frukostbord (fördelen med att vara morgontröttast i gänget). Nåja, nån ska ju diska oxå.

Vi har frossat i god mat och druckit floder av vin. Solmogna meloner, oliver, oj oj oj. Några lyxrestauranger hann vi oxå med. På ett flerstjärnigt ställe där vi åt superb supe kom det in en katt och gjorde oss sällskap! Men tro inte det var vilken bondkatt som helst! Det var ju ett fint ställe, så det var en äkta angora med aristokratisk snits på svansen.

Sen gjorde vi utflykter i omgivningarna. Höga berg med livsfarliga vägar, fantastiska utsikter över raviner och vattenfall. Sen ner i dalgångarna med vingårdar överallt och små söta byar där man mötte sin egen baklucka i kurvorna när man svängde runt hörnen.

En dag åkte vi ända ner till St Tropez och frotterade oss med jetseten. Vilka båtar! Och vilka priser! Sen stannade vi på en strand och doppade tårna i havet.

Sista dagen promenerade vi upp till byn och tog en närmare titt på slottet. Tänk tecknad film, tinnar och torn, och så fönsterluckor, målade i lavendelblått! Hur charmigt som helst. Jag slår vad om att Askungen bodde där när hon var liten!

Min franska utvecklades väl, från totalt obefintlig till tämligen bedrövlig - ett stort framsteg! Efter en vecka började jag bli riktigt bra på att vifta på armarna. Bonjour monsieur, parlez vous anglaise?

Sista kvällen mötte jag en ursnygg fransos! Synd bara att vi bara bytte några korta ord. Sen skildes våra vägar igen, ack ja, som det kan gå. Mon coeur desolee.

Vilket ställe, så skönt! Dit ska jag tillbaka! Inte ens dom hårresande spindlarna i badrummet ska kunna stoppa mej! Au revoir!

vajl

kom hit till storstan så hårdkör jag med dig inför din nästa tripp! :) då kanske det blir högre flörtfaktor. eller blinka och le kan man ju göra utan franska, men lite mer än så... det lät HÄRLIGT!! (fast Marseljäsen har en förfärlig text)

2008-04-29 00:02:24

Peppar

Ooh, aah, dit vill Pepparn också åka - ända tills hon läser sista stycket!!

2008-04-29 07:18:37

Skylla

Åh, så uderbart!

2008-04-29 08:43:23

AnnA

Åh, låter ljuvligt! *suckar hänfört*

2008-04-29 09:56:08

Pearl

Oh la la! Låter underbart! Du beskriver så bra så att det känns som om jag också var med... :)

2008-04-29 18:56:45

Vicky

Det låter så ljuvligt! Jag vill också dit!!

2008-04-29 21:42:06


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!