Home sweet home

Anni 2008-03-25 16:29 (2 kommentarer)
Hemma igen och trött som en älg. Åk aldrig med KLM - jag säjer bara det! Flyget dit var inställt och vi blev nästan tre timmar sena på vägen dit. Flyget hem igen var överbokat och en timme sent hem, efter att ha suttit och tuggat på naglarna intill sista minuten osäker på om jag skulle få vänta fem timmar till om jag inte kom med planet. Men det gjorde jag.

Efter ett par timmars sömn inatt och alldeles för tidig morgon sitter jag nu på jobbet och känner hur huvudet snurrar.

Efter promenad, flygtåg, flyg, flygbuss, tåg, och ytterligare en lokalbuss från stationen kan jag bara konstatera att det värsta äventyret ofta finns alldeles i närheten. Jag hoppade på bussen vid stationen för en kvarts sightseeing i min egen lilla stad på vägen till jobbet och hade en mycket underhållande resa.

Busschauffören konstaterade raskt att vi bor grannar. Sen kom två tonårsbrudar galopperande och underhöll hela bussen. När vi startat igen blev bussen tvärstoppad mitt emellan två hållplatser och en gammal gubbe klev på. Skulle han oxå med bussen? Nej då, visst inte allt, men si hur han skulle med bussen I MORGON och hur mycket kostar egentligen biljetten till närmaste stad? 58 kronor. Jaså, men hemresan då? Jo, den kostade oxå 58 kronor...

Jag hade ett möte på jobbet och borde väl ha blivit stressad, men då var jag redan så försenad att jag bara skrattade åt lilla gubben. Varför åka tusen mil när vardagens äventyr frodas på hemmaplan?

Annars har jag haft det bra. Bedrövligt väder och kallt så man kunde frysa rumpan av sej, men kul med lite omväxling.

Amsterdam består inte bara av prostituerade i skyltfönster och hasch-coffee shops, även om man kan tro det när man går igenom centrum. Det finns fina kvarter med söta broar och massor av felpakerade cyklar oxå, och hus som lutar åt alla möjliga håll och små rökiga kafeer där man kan söka skydd mot snöstormar.

Vi bodde hos en kompis till min kompis och han var mycket pratglad. Jag har fått motionera min engelska, vilket var mycket trevligt och blev underhållen med högklassig poesi fram till mitt i natten och därefter högljudda snarkningar. Just nu hallucinerar jag om en varm dusch och en mjuk kudde!

Återkommer när min meningsbyggnad återfått medvetandet och jag kan stava till flerstaviga ord igen...

Anna?

Bara det faktum att det över huvud taget finns någonting som heter Poffertjes att äta i Nederländerna gör det helt värt ett besök, tycker jag.

2008-03-25 18:38:07

Anni

Skit oxå, det missade jag! låter spännande, vad är det egentligen?

2008-03-26 09:19:20


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!