Leva mer..

AnnA 2008-01-23 11:27 (5 kommentarer)
Jag lyssnade på radio för någon dag sedan.
Malin Berghagen berättade om en kvinna som hade cancer. Den kvinnan var den mest levande person hon sett. Då undrar man stilla vad man själv kan göra för att leva mer. Här och nu.

Jag jobbar på att inte längta ihjäl mig längre. Att inte snegla på allt jag vill göra och önskar mig. Försöka sakta ner, andas och vara glad åt allt som jag och min familj faktiskt har.

En praktisk sak att fixa är ett staket runt tomten. Då kan hunden vara ute mycket mer utan att man måste passa på honom. Han mår bättre, barnen får det lättare när jag inte är hemma och jag mår bättre när vardagen fungerar bra.

Det är svårt att inte hamna i köpkarusellen. För barnens del ännu svårare tror jag. Konsumtion är vägen till lycka är budskapet som trummas in. Jag försöker poängtera att i mångt och mycket får de inte pengar och saker av mig. De får min uppmärksamhet, kärlek och tid istället. Delvis brottas jag med samma problem som *jag*, för pappa är snäll, bjuder på restaurang, bio och utlandsresor ofta.

Just nu ligger prioriteringen på att dottern ska ta igen vad hon försakat i skolan. Hon bor hos mig på heltid nu. Jag tycker nog att det lossnar lite, lite, dag för dag. Igår fick jag för första gången sitta med när hon gjorde skolarbetet. Kanske självklart för en del, men inte här. Jag har bokat samtal med berörda lärare hos hennes mentor på skolan.
Annars känns det som att balansera på en ganska slak lina måste jag säga.
Pressa lagom hårt och uppmuntra med lite roliga saker där emellan. Blir det för mycket tjat kan jag riktigt se hur hon stänger av och inte bryr sig alls. Skitsvårt om jag får säga det själv.

Jag har suttit med hennes händer i mina, när tårarna strömmade ner för våra ansikten och lovat henne att vi fixar detta. Det gör vi!

vajlan

vad har fått dottern att komma efter? antingen har jag missat nåt i dina texter eller så har du inte sagt nåt.. lycka till med det hursomhelst!

2008-01-23 11:43:16

Anni

Det här är väl verkligen livet, du är mitt i det - det gäller bara att se det!

2008-01-23 11:58:09

Pearl

En riktigt bra mamma är du, som stöttar och pushar och ger utrymme, allt på samma gång. Underbart att läsa.

Och det som dina barn kommer att minnas och uppskatta är ju inte sina turer i köpkarusellen, utan sin kärleksfulla mamma som var så generös med uppmärksamhet och tid. Det ser de säkert redan nu.

Och leva mer, här och nu... det jobbar jag också med just nu.

2008-01-23 12:35:27

AnnA

vajlan, det har varit en process i en lång utförsbacke. Jag har försökt att prata med både dottern och pappan, utan större framgång. Inte förrän hon fick hem betyg med IG i flera ämnen, vaknade pappan. Som sagt han är snäll, men ställer inga krav vare sig på läxor eller annat. Skönt tycker barnen. Slappt och oansvarigt som förälder tycker jag.

Anni, ja, det är väl det. Jag försöker bara anpassa mig och faktist se det fina i det NU.

Pearl, tack det värmer! Dock håller nog inte barnen alltid med. De tycker jag tjatar något förfärligt om att städa rummet, läxläsning och omkringslängda kläder :)

2008-01-23 14:30:30

vajlan

men har inte skolan sagt ifrån då? föräldramöten och utvecklingssamtal, vad det har sagts på dem? det ligger en del på skolan att varsla tycker jag också... min stora hade t ex fyrtioprocentig frånvaro (!) utan att nån sa ifrån! jag visste ingenting, för hon gick hemifrån som hon skulle för det mesta, men avvek från skolan. utan vetskap står man sig slätt som förälder, hur goda intentioner man än har. vad säger dottern själv om hur det kunde gå så här? tråkigt? svårt? annat som drar mer?

2008-01-23 15:50:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007