Det kliar!

Anni 2008-01-18 15:12 (5 kommentarer)
Under senaste veckorna har jag haft små ilskna röda prickar på hakan och neråt halsen. Mycket irriterande och dessutom kliar det. Glöm urringade kläder för jag ser hemsk ut, men å andra sidan kliar det mer om jag blir varm, så polotröja är inte att tänka på!

Fick tid hos distriktssköterskan förra veckan och hon tyckte jag skulle smörja in mej med mjukgörande kräm för det är torrt och kallt i luften på vintern. Prickarna skulle gå bort med receptfri kortison-salva. Fast det gjorde dom inte. Däremot har jag kladdat omkring och luktat härsket stearinljus av den oparfymerade fetkrämen.

Dessutom har jag börjat reagera på allting, tvål och krämer som jag alltid använt irriterar plötsligt, smink är inte att tänka på. Ett bastubad och huden flammar. Och jag som alltid haft snäll hud och tålt det mesta?

Idag fick jag komma till doktorn. Han tittade, hummade och sa att det var en allergisk reaktion. Vi lekte detektiver, men lyckades inte hitta nån orsak, men nu har jag fått allergimedicin i massor, så jag hoppas det hjälper.

Det var ganska intressant. Jag fick en "hutt" redan hos doktorn, några piller utrörda i vatten som skulle tas direkt. Sen fick jag sitta där och vänta en kvart. Jag vet inte riktigt vad dom hade väntat sej för reaktion, men jag överlevde och sen fick jag gå.

Nu ska jag göra klart det sista på jobbet och sen ska jag hem och lägga mej raklång på soffan med en bra bok och inte göra ett skvatt mer idag! Så det så!

Trevlig helg!

madonna

Du kan reagera mot parfymen. Behöver inte vara allergi utan bara känslig.

2008-01-18 15:27:12

morsan

Tänkte också så. Jag kan inte använda något som det är bergamottolja i nu för tiden. Det finns förstås i alla mina älsklingsdofter :(
Men det tog ett bra tag innan jag kom på vad det var.

2008-01-18 16:14:34

kicko

"Hutten" låter som kortison-tabletter? Folk kan reagera illa på det så även om man försäkrar dem om att man överlevt tidigare får man snällt sitta kvar. =)

Och ett allmänt tips är kortisonkrämen istället för salvan (som är den där läskigt fetkladdiga) - men om den ändå inte funkar så är det ju sak samma!

Hoppas prickarna tar sitt förstånd till fånga och drar snart!

2008-01-18 17:57:52

Bella

Jag blev överkänslig mot parfym bara sådär från en dag till en annan (åtminstone kändes det så). Kan fortfarande ha på handlederna, men inte mer än så. Får parfymera kläderna isåfall, för tar jag det minsta på överkroppen utöver handleder så blir det illrött, prickigt och kliar som tusan.

2008-01-18 19:04:47

vajlan

är det nåt som kortison i salvform hjälper emot så ska man inte hålla på att dutta med den receptfria utan dra igång med starkare ammunition, som Locoid eller Ellocol (heter den så) sa min kompis som varit eksemig sen hon var bebis. annars segdrar man så länge på det så man får i sig MER kortison som inte är nyttigt än man hade fått om man brakat på med det tunga. man kan mkt väl bli överkänslig bara så där, det handlar ju om immunförsvar och sånt och du kanske kört slut på ditt?

2008-01-18 19:17:31


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!