Purr i soffan

Anni 2007-12-20 09:09 (1 kommentar)
Igår flängde jag runt stan på jakt efter julklappar. Hittade en del, men inte alls det jag hade tänkt från början. Det var helt utplockat i bokhandeln. Jag frågade efter tre, fyra böcker som jag tänkt mej och INGEN fanns. Så jag fick köpa nåt helt annat och resten får vara.

Egentligen har jag köpt allt jag måste köpa, men så ibland far jag iväg och vill göra massa extra och så blir jag bara vispig. Sista affären jag var inne i lyckades stänga medan jag stod där och plockade. Hittade flera grejer jag kunde tänka mej men så blev jag så stressad att jag inte tog nånting, och kände mej bara som en stor idiot. Där hade dom väntat och väntat på mej och så panikade jag vid kassan och när dom sa att det inte är öppet köp så bara släppte jag allt och sprang.

Två kvarter längre bort kom jag på att julklappen jag köpte i förra affären låg kvarglömd i den numera stängda affären. Bonkade på dörren och där var inte en kotte, men så kom där en bil som suckade och släppte ut ägaren som snällt låste upp och återlämnade min julklappspåse. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Ta omvägar runt affären för att inte påminna om min patetiska existens eller gå dit och köpa massor för att kompensera och visa min tacksamhet? Jag hatar julstress! Eller förresten, jag ska inte skylla på julen, jag är sådär velig jämt.

Hursomhelst, jag byltade in mej i mössor och luvor och vantar som en annan Michelin-gumma och cyklade hem i motvind och råkyla. Väl hemma kom på att jag pratat om att titta in till Bästisen frampå kvällskvisten. Bättre sent än aldrig, så jag dök upp mitt i Bortgifta Bönder och parkerade i soffan med katten i knät. Purr purr, lilla gosemissen!

Alla barnen låg och sov, dom små änglarna och Mannen i huset var iväg med sitt gubbgäng, så där satt vi i godan ro i varsitt soffhörn framför TVn och bara mös. Vi hällde i oss baljvis med te och Bästisten trollade fram hemmagjort julgodis och jag glufsade i mej kardemummakola tills jag skämdes och lite till.

Bästisen hade köpt garn till en sjal och jag började sticka medan vi tittade på en sorglig film. Där satt jag och stickade och Bästisen snurrade på nystanet så att inte tråden skulle trassla sej. Friden sänkte sej över oss och trivseln kröp fram ur alla hörn. Vi satte på en ny balja te i en reklampaus och jag parkerade strategiskt på golvet framför soffan och fick en rygg- och nackmassage tills jag spann värre än katten. När jag stickat ut första nystanet och Sex in the City var slut var det dags för Askungen att köra hem sin pumpa igen. I dörren fick jag en bamsekram av Tomten. Han hade haft trevligt med sina gubbar och undrade när jag tänkte provköra hans nya grävmaskin...

Imorse vaknade jag efter nattsuddandet och var trött, men på ett skönt sätt. Kroppen hade kanske behövt sova en stund till, men insidan, där lusten och livsglädjen bor, var fortfarande full med värme och mys.

crackgrrl

gud vad mysigt det låter, jag blir så avundsjuk.

2007-12-20 12:54:38


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!