Infektionshelvete

Lisasan 2007-07-12 01:28 (3 kommentarer)
Idag ringde jag tandläkaren, men fick reda på att han har semester till någon gång i augusti. Jippi. Jag kunde möjligtvis få en akuttid till en annan tandläkare, och det skulle kosta minst 500-någonting. Förmodligen mycket mer. Sköterskan trodde absolut inte att jag hade en infektion, utan att tandroten var dålig. Jaha, så om jag inte har ont i själva tanden, är varm i hela området och har värk i kinden, bihålan, örat och lymfkörteln och allt runtom så beror det på tandroten? Som inte alls gör ont? Jahaja.

Så jag tänkte till. Från första början var det ju spottkörteln som bråkade. Sen blev det tanden. Och nu verkar infektionen sitta långt under tanden, i käken, uppemot örat och bakhuvudet (närmaste lymfkörteln i bakhuvudet värker som satan, och kinden plus bihålan på den sidan gör ont-ont). Så jag ringde vårdcentralen. Blev senare uppringd och förklarade mitt ärende. Jag sa att tanden var lagad, och inte längre gjorde ont, och att infektionen från början inte hade med tanden att göra, så kanske kunde en läkare titta på det eftersom min tandläkare var på semester och eftersom infektionen nu uppenbarligen inte har med tanden att göra... sköterskan trodde inte att jag hade en infektion och hon ansåg att det minsann var tandläkarens sak att göra något åt det. Så jag tänkte att jag avvaktar tills i morgon eftersom kvällen skulle ägnas åt släktmiddag.

Så ikväll har det hela eskalerat och nu har jag tidernas värk i lymfkörteln i bakhuvudet, runt örat och käken. Det är en nästan perfekt repris fast på andra sidan huvudet som när jag hade spottkörtelinflammation och infektion i käken för ett par år sedan. Även den gången var det hopplöst och jag var hos läkaren tre gånger och tandläkaren två eller tre gånger innan dom bestämde sig för vem som egentligen hade ansvaret för att skriva ut penicillin. Dessutom var läkaren säker på att det var tanden det var fel på, trots att tandläkaren frikänt mig gång på gång. Och även den gången var nämligen hela käken inblandad, plus örat, bihålorna och spottkörteln. Och jag hade värk som strålade ända ner i bröstet. Så långt hoppas jag att det inte ska gå nu.

Så planen för morgondagen är att åka till läkarakuten, där man brukar få vänta någon timme på en akuttid. Sedan hoppas jag på en snäll läkare som hajjar läget och som inser att jag nog faktiskt behöver penicillin.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may