Stress!

Anni 2007-05-28 09:27 (3 kommentarer)
Haft en jättebra helg med vänner, och varit glad och nattsuddat och mått så bra jag kunnat, med den gamla envisa förkylningen hängande i hasorna.

Var hemma hos mor igår på hennes dag och pratade om allt och ingenting och stannade på kvällsfika av bara farten. Mysigt!

Och ändå har jag hela tiden den där klumpen i magen. En känsla av att jag borde göra nåt annat, nåt mer, hinna med, bocka av, fixa.

Alla vänner jag borde träffa, ta en promenad med, ringa till oftare. Jag hinner inte med dem! Vill inte försumma dem, men jag orkar inte vara social när jag kommer hem och är så trött!

Och böcker som ligger i travar. Jag borde bli portförbjuden på bibblan, jag lånar hem allt jag blir sugen på att läsa, men sen hinner jag inte och då ligger böckerna bara och blänger på mej i dåligt-samvete-högen. Tillbaka med dom!

Och måsskit på fönstren. Mammas nysydda gardiner som jag inte hinner hänga upp. Kylen full med mat som jag inte hinner laga och äta upp innan datumen går ut. Dammråttorna har partaj under sängen. Skiter i det nu, hinner inte, orkar inte.

På jobbet blir jag inbokad på en utbildning. Där ryker två eftermiddagar denna veckan, med kort varsel. Ombokar alla andra möten, klämmer in saker med skohorn i kalendern. Så kommer en deadline uppsmygande ur bakhåll och knockar mej. Nu blir det nattarbete ikväll igen.

Jag är sjuk! Orkar inte! Vill inte!

Skulle ha semester nästa vecka, men det stressar mej bara ännu mer. Hur ska jag hinna fixa allt så att jag kan åka iväg? OM jag överhuvudtaget hinner det så kommer jag att vara så slut att jag inte orkar åka nånstans i alla fall.

Hjärtat bultar, jag jagar upp mej själv och går i spinn, istället för att bara ta en sak i taget och försöka rida ut stormen. Om jag bara vore frisk och stark och orkade med.

Jazz

Vet precis känslan. När stressen kryper upp inom en.
Två saker som brukar hjälpa mig, i alla fall med "måste" på hemmaplan.
1) skriv en lista med saker som ska göras. Är det mycket, skriv inte upp allt. Skriv de viktigaste och håll dig till listan.
2) Ställ frågorna. De ultraviktiga frågorna som man egentligen borde fråga sig hela tiden med "måste"-saker.
- Vad händer om måsskiten får sitta ett tag?
- MÅSTE jag läsa? Är inte läsa ett nöje? Och njuter jag av att läsa just nu eller känns det mest jobbigt? Är det i så fall njutning?
- Är dammråttor verkligen så otrevliga?
osv.

Det kan visa sig att vissa saker faktiskt är måsten. (tex.. dammallergiker kanske inte riktigt kan ha samma tålamod med dammråttor som jag) Men låt bara riktiga måste vara måsten som stressar. Inte allt annat skit som faktiskt egentligen är menat att vara något man njuter av, eller roas av, eller tycker om. Sånt ska inte vara måsten.

2007-05-28 10:38:30

Anni

Klokt! Det är bara det att när måstena tar all kraft orkar man inte med det roliga. Varför prioriterar jag alltid bort det roliga och gör plikten? Det kan man oxå fråga sej...

2007-05-28 10:56:27

Pocks

En kompis har ett måttsystem också som verkar funka. Varje dag, innan hon går från jobbet, skriver hon en lista med de sex viktigaste punkterna för nästa dag. På så sätt måste hon prioritera tiden och sortera den lite. Och på så sätt vet hon var hon måste sätta fokus nästa dag - och hon får tid att summera dagen som gått. Kan det vara något? Det är lite på samma spår som J azz är. Hoppas du hittar rätt. Kramkramkram.

2007-05-28 12:41:38


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!