butterfitta

Corn 2007-04-02 20:43 (19 kommentarer)
Inget nytt. Jag är fortfarande sjuk. Sjuk som i att jag har ont i halsen/örat, sjuk som i att jag har skrällande hosta, och den eviga feeebern, inne på sin sjätte dag. Men jag kollar på hejdlöst mycket scrubs och pratar med släkt och vänner och chef i telefon. Min svärmor skickar in en nystekt omelett, dekorerad med färsk basilika och tomat och oliver. Alla är snälla.

Min femåring hade blonda tjocka lockar. Fram tills för tio minuter sedan. Okej, han var jättefin i sitt ganska långa hår men eftersom han 1) är en kille som gnor omkring i sin säng oändligt mycket på nätterna (så att håret tovas ihop) och 2) inte gillar balsam och borste så mycket så har vi nu pratat om att antingen så tvättar vi det och kammar tusen gånger om med balsam i, ikväll, eller så får vi klippa honom. Länge har han hävdat att han vill se ut som Martin i BWO, klippning har verkligen inte varit ett alternativ, men idag sa han "jag har ändrat mig, jag vill ha kort hår". När jag hade klippt där bak så ångrade han sig IGEN men eftersom vi inte riktigt ville släppa lös honom med synthfrisyr så fick vi klippa under ganska höga protester. Nu är han dock fint snaggad. Den lilla bebishårsfjuniga lillebrorsan ville också så nu har jag två snaggade blondisar.

Jag har inte läst Bitterfittan men jag har läst OM bitterfittan i Linda Skugges blogg och även fotbollsfrun har pratat om det där med EGENTID och dissat det rätt hårt. "Utöver detta tycker jag det skulle vara djupt egoistiskt att välja egentid framför barnen. Vi har valt att skaffa barn. Om inte vi vill vara med dem, vem ska då vilja det?" skriver hon. (Eh, vaddå svart eller vitt)
Och Linda Skugges krönika finns HÄÄÄÄR

och det pratas om att "alla" pratar om egentid. Men eh, nä, alla pratar inte om egentid. Det pratas för lite om egentid. Som förälder förväntas man vilja vara med sina barn jämtjämtjämt och om man inte är det är man EGO. Förfan. Jag tror inte på kvalitetstid utan jag tror på att man ska vara mycket med sina barn. Men man måste få claima egentid. Fram för egentid.
Jag kan däremot störa mig lite på människor (mammor) som efter tolv timmar utan sina barn, eller kanske inför en hotellnatt, gnölar "åh jag kommer att SAAAKNA mina barn så MYCKET!". Om man nu vet att man får träffa ungarna dagen efter igen, varför inte njuta av tystnaden, stillheten, den långa ostörda sömnen? Fast ja, alla väljer sin väg. Förstås.

Min chef kallade mig hjärtlös eftersom jag svarade att jag INTE saknade mina barn när han frågade. Han skojade förvisso, men det ger ju ändå en hint om folks attityd. Man är hjärtlös och emotionellt störd om man inte gråter ihjäl sig efter sina barn när man är från dem ett par dagar. Tycker någon nånsin att det är märkligt om en man inte saknar sina barn när han är borta på affärsresa? Är hotellrummen fyllda av gråtande män som saknar sina små barn?

Härreguu. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Mina barn är viktigast i världen för mig men trots det behöver jag komma bort ibland. Jag blir en glad och trevlig mamma om jag får komma ut och få nya intryck ibland. Yes. (De där nya intrycken brukar präglas av öl, stadsliv och kanske en liten spelning här och där)

Sen avslutar jag med en dikt som min son skrev åt mig häromdagen (egentligen bara diverse olika bokstäver i en mix på ett papper men när jag bad honom att läsa sa han följande):
"Du är en väldigt vacker tjej
och jag gillar dig
och jag älskar dig
mer än gärna"

hj

å, vad jag håller med dig om att inte tro på lösningen kvalitetstid och om egentidens betydelse - ok kanske inte för alla då, men för alla dom som behöver det - och jag har aldrig hört det användas om eller av en man. Jag är övertygad om att det är ett kvinnobegrepp varför jag också tror heter det det heter, med en distinkt limesur smaknyans av skuld (över att prioritera sitt EGET framför barnen).
Tänk att du kan skriva så stringenta texter fast du är så sjuk!

2007-04-02 21:11:27

hj

alltså, håller med dig om:

1) att inte tro på lösningen kvalitetstid

och

2) egentidens betydelse /.../

2007-04-02 21:13:15

Morris

Jag tycker du har en mycket sund inställning till föräldraskapet!
Kram.

2007-04-02 21:22:25

vajlan

jag tror många säger att de saknar sina glin för att de tror att man måste. själv älskar jag mina barn men jag saknar dem inte alls när de är borta några dagar. jag tänker på dem men bara jag vet att de har det bra där de är så är det helt lugnt. efter ett tag känner jag mig amputerad o inget är bra förrän jag har dem där igen, men det tar ett tag... ;) tror inte det är bra att ha navelsträngen kvar högt upp i åldrarna, det är t ex bra för glin att ha andra betydelsefulla vuxna som de kan vara med, som äldre släktingar o vänner, o då är det skit o dubbla bindningar att tjata om att man saknar dem när de är borta. man behöver ju inte gå till såna extremer med det som det blev med min stora o min styvmor iofs... men det är lätt att vara efterklok.. oj vad jag lusar ner ditt fält här.

2007-04-02 21:26:02

Corn

hj: haha! tack. För att förtydliga: jag menar inte att egentidshatarna och det här med kvalitetstid hörde ihop på något sätt. För det gör det ju inte. Men först dissade jag de som dissar egentid och sen försökte jag få fram att jag trots det INTE förespråkar "kvalitetstid" utan jag tror absolut att man ska vara mycket med sina barn. även om man också bör vara ego ibland. Om det nu blev luddigt.

vajlan: sunda tankar. jag tror precis som du.

Morris: tack och kram!

2007-04-02 23:06:52

Pocks

absolut och flip. jag blev skitprovocerad när jag läste krönikan. Hejja egentid coh tuffa mammor som dig som förstår att kombinera.

2007-04-02 23:28:14

Mysan

Jag brukar inte läsa Linda Skugge för att jag tycker att hon skriver mest för att provocera, och inte på det bra sättet. Läste nu och blev som vanligt bara irriterad på henne. Kan ibland inte förstå om hon menar allvar eller om hon bara är ironisk för att få reaktioner...Tidningarna har skrivit så mycket om hur hon skriver, så det känns som om hon har gjort en "grej" utav det.


Jag irriterar mig också lite på ordet saknar känner jag nu. Betyder det att jag måste gråta och vara förtvivlad? Jag tycker att jag kan sakna min son om han är borta men det yttrar sig i att jag tänker på honom och så länge som han har det bra så är det lugnt. Visst kändes det ovant i början när han var liten.
Och visst ska man leva med sina barn och inte för dom. Det tror jag stenhårt på.

2007-04-03 08:45:13

Kristin

"och jag älskar dig
mer än gärna"

var något av det mest underbara jag hört, fantastisk formulering :)

2007-04-03 09:26:38

hj

Corn: jo, att det var två olika saker du skrev om framgick, men inte i mitt svar för jag fuckade upp kommateringen, därav kommentar nr 2.

2007-04-03 09:35:33

CC

Håller med dig till 100%. Jag var inne och läste Linda skugges spalt och bev s-t irriterad. Snacka om att hon tror att det finns ett sätt att leva. Hennes. När jag läste kändes det även som att hon gått på myten om hur en mamma SKA vara. Usch.

2007-04-03 09:40:32

Binglan

jag flippar den här texten mer än gärna!!!

2007-04-03 09:48:01

Bonita

Sonens dikt - MÄSTERLIG!!! Precis som Kristin föll jag totalt för "och jag älskar dig mer än gärna"

2007-04-03 09:53:35

poo

Hette inte hon norrman och var upproriskt ungdomsbra, innan hon blev skugge och enahanda?

2007-04-03 09:58:02

Garbo

Alltså Linda Skugge: ta bort henne, nån, snälla.
Tycker din inställning verkar sund och balanserad. Heja heja.

2007-04-03 11:18:36

crackgrrl

Linda Skugge och hennes texter har alltid gjort mig spyfardig, aven da hon hette Norrman och skrev for Ultra. Tror att fler foraldrar skulle ma bra av atta anamma din installning.

2007-04-03 11:54:55

tori

du är asbra och lillrogga borde bli poet :)

2007-04-03 12:47:39

Corn

vad ni är snälla allihop. Jag lyckas ALDRIG få igång någon arg debatt (en sådan som jag sen ändå aldrig hänger med i), ni är för snälla mot mig!

Jag gillade Linda Skugge förr, och delvis även nu, men det blir ju glesare och glesare mellan tillfällena så att säga. Hon är så stenhårt kategorisk.

2007-04-03 18:04:12

Peppar

Jag tycker att Linda Skugge är modig, men fruktansvärt trångsynt emellanåt. Kan inte riktigt bestämma mig, liksom.

2007-04-03 18:08:34

Corn

Peppar: ja, men samma här. Jag tycker att hon är modig och har friska åsikter ibland, och att hon just _vågar_ med tanke med all skit hon får för det. men ibland är hon ju bara extremt jobbig och dömande.

2007-04-03 18:16:17


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.