handling är tankens fiende

Corn 2007-03-31 23:21 (11 kommentarer)
this joke is soooooo not funny anymore.

Min svullna hals får mig fortfarande att se stoppad ut. Febern återvänder hela tiden så fort jag glömmer alvedon. Ovanpå alltihop har jag idag fått en rejäl förkylning, så utöver det andra snorar, hostar och nyser jag och är just nu helt igentäppt i näsan. Blabla. Fy fan vilken sjukdomssnackarjunkie jag är.

Jag tröstar mig lite med Gilmore Girls - jag var GG-oskuld tills idag då jag plockade fram de första åtta avsnitten och sen har jag knarkat hela dagen. Intravenöst, i båda armarna, en droppställning på var sida av soffan. Gimme gimme Gilmore Girls. Och jag vill också bo på amerikas östkust och ha ett amerikanskt hus och en shabby chic inredning och så flyger mina tankar lite oskyldigt iväg till min internetflirt för 7,5 år sedan med en mighty handsome soldat som bodde just på östkusten. Providence. Aaaah. Jag har två avsnitt kvar. De ska avverkas nu.
Och så har jag sett The English Patient och The Human Stain. I dag? I går? Minns inte riktigt men jag tror faktiskt att allt det här har ägt rum idag.

Men vad viktigare är, jag kastar ut ord, ord av vikt, men det kunde lika väl vara små spelkulor - den billigaste sorten, av sten med flagad färg - som trillar ur min mun. Spelkulor som trillar ut och landar på golvet med ett dämpat dunk och sen rullar in under köksskåpen och glöms bort. Hittar man en vid en städning, tar man den med pincettgreppet och slänger ut den på gården, där den hör hemma. Just så. Jag kastar en boll men den tas inte emot. Och jag orkar inte vara den som driver vidare så jag blir också tyst.
Metaforerna är många. Och kvar sitter jag.

vajlan

oh fy fy fy vad jag relaterar till det sista stycket... vi är många, är vi starka... ibland tröstar jag mig med att det inte är fel på en för att man inte får det man vill ha o behöver. (det behöver inte vara fel på den andra eller de andra heller men jaja, det var inte det saken gällde här..). har nyss skrivit om det här på annan ort, det var lite skönt att läsa dina rader, även om jag beklagar alla i samma sits. nu vet jag iofs inte mkt om din sits. tjöööööta. kram!

2007-04-01 00:08:07

morsan

Efter 40 år som gift pratar vi fortfarande förbi varandra. Ibland undrar jag om jag talar ett främmande språk :( <3 till er

2007-04-01 10:15:56

Corn

vajlan: tack! det var fina rader.

morsan: då säger jag grattis till att ha stått ut i 40 år. :) Kram och tack.

2007-04-01 10:52:24

vajlan

jag mejlar dig texten, fyi typ... :)

2007-04-01 11:01:49

vajlan

shit, det kan jag inte, sidan ligger nere ju. senare. om du har nån glädje av det vill säga.. fast det är ju svårt att säga nej iofs, det vill jag inte försätta dig i. vilka bekymmer man skapar sig haha! jag skickar när jag kommer åt den så får du läsa om du ids hinner orkar osv. :)

2007-04-01 11:03:36

nina

Jag vill säga så mkt men vet inte vad. Jag tror jag skulle trivas med att ha dig i närheten. Jag tror jag skulle uppskatta att få träffa dig regelbundet och det vore fint tror jag. Synd att avstånden är så stora ibland.

2007-04-01 12:34:21

Baumbi

jag vill tro att _allt_ blir mjukt tisslut för alla. på nåt sätt. fast jag önskar så att jag hade ett facit. så man vet att man är på rätt väg åtminstone. om det nu finns nåt som är "rätt väg" till att börja med. nu är det bara att famla på bäst man kan och det är mer än tröstlöst ibland. meh, det här blev ju inte alls peppande som jag hade tänkt. äh. kram! (men Gilmore Girls ÄR balsam för själen. jag har också en hemlig dröm om att bo i typ Connecticut)

2007-04-01 13:59:03

morsan

Det skulle stått " förbi varandra" emellanåt :) Inte alltid alltså...

2007-04-01 15:40:57

Corn

vajlan: tack för texten. Det var fint att läsa. Vårt grundproblem är nog inte samma, men det var ändå bra och lite trösterikt. Tack tack.

nina: åh, du är finast i världen! Du kan drämma till med såna breathtaking komplimanger. Jag skulle älska att hänga med dig oftare. (jag kommer ner i slutet av maj igen...)

Baumbi: klokt, som vanligt, och fint. Tack. Det är också en tröst att tänka så. Vi kan väl flytta till Connecticut (Eller Rhode Island) tillsammans när vi blir gamla?

2007-04-02 18:53:07

vajlan

skriv gärna mer om vad grundproblemet är, ditt alltså, om du kan vill får ids skriva. och angående att ha dig i sin närhet så gjorde jag ett försök när du var i Tjockholmen men häää.... jag hade så gärna pratat om tändsticksaskar o annat pyssel, bland annat. :)

2007-04-02 19:38:11

Corn

vajlan: det meddelandet såg jag ju inte förrän jag var tillbaka hemma igen!

2007-04-02 20:23:01


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.