Ã…nger

Anni 2007-04-02 16:13 (3 kommentarer)
Läste nåt klokt om att ångra sej. Jag gör det ofta, grubblar på varför det blev som det blev och vad jag borde ha gjort istället. Sparkar mej själv över chanser jag inte tog och undrar vad som hade hänt om inte...

I texten stod det att man ska lyssna på sina känslor och lägga märke till vad man ångrar. Då kan man få insikter om de val man gjorde och varför man gjorde dem. Och förhoppningsvis bli klokare och våga mer och satsa rättare nästa gång. Ånger är nyckeln till ouppfylld längtan.

Istället för att älta, gnälla och tycka synd om sej. Lära, släppa, gå vidare. Försöka hitta nya vägar till det man ångrar att man inte gjorde.

Det låter så lätt...

Jazz

Jag undrar också att om man kom underfund med vad det är man ångrar, om man hittar mönster i sina val... att det finns vissa saker som man kanske inte behöver ångra. Tänk om det är saker du väljer bort, men när du tänker efter när valet stod framför dig så var steget att välja annorlunda ganska stort. Kanske kommer man fram till att göra vissa val på osäker information (eller vad det nu kan vara) är något som inte passar en. Och att man då vet med sig att det finns saker man missar, saker man gör på vissa sätt... men att det är något man får ta.

Jag tror att det är viktigt att hitta mönster i sitt beteende. Och att som texten sa, det finns mycket att få reda på om man ser över vilka val man gör.
Ibland är det inte något som måste ändras... ibland räcker det att man bara förstår vad som ligger bakom.

2007-04-02 17:39:48

vajlan

har läst samma sak om avund, att man kan lära sig väldigt mkt av den, så man ska skärskåda den noga o inte slå den hårt i skallen. eller iaf innan man slår den då. jag är för trött för att skriva det minsta klokt idag, därför bjonjk ut ur kommentarsfältet nu!

2007-04-02 19:22:11

Anni

Jodå! Visst klokt Vajlan! Och Jazz oxå!

2007-04-03 09:14:26


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!