Magknip och väntan

kicko 2007-03-26 13:45 (8 kommentarer)
Hon som agerade ställföreträdande chef förra veckan när min chef var sjuk, som var den som skulle ha hälsat att han ville ha ett möte med mig men inte sagt nåt, kom sig för att meddela det tillslut.
Det satt en post-it på mitt skrivbord när jag kom imorse om att han ville träffa mig, men att hon inte visste vilken tid. Troligen satte hon dit den i fredags när jag stannade hemma (ju äldre jag blir ju sämre verkar jag bli på att tvinga mig till att göra saker jag inte mår bra av. Alltså stannade jag hemma i fredags för jag hade ändå bara använt all min energi till att bita ihop och försöka att inte gråta. Hemma behövde jag inte låta bli). Jag kan inte låta bli att lite grann tycka att det är skönt att jag inte är den ynkligaste och konfliktfegaste människan på jorden...

Min chef har inte sagt nåt om NÄR än. Han har pratat med mig och frågat när jag kan vara klar med de vyer från en tjänst jag jobbar med, och om jag kan ersätta tjejen som skulle ha kodat sidorna eftersom hon åker till USA nästa vecka. Jag ljög lite och sa att jag inte kan, eftersom jag inte vet om jag har lust att fastna med att koda statiska html-sidor för en tjänst som ändå å det snaraste borde byggas dynamisk om den ska ha NÅN chans att komma nånvart. Men inte ett ord på nåt annat.
Jag är inte helt nöjd med hans personalhantering, men det var ju inget nytt.

Jag har inte bestämt mig för om jag ska jobba kvar i april. Det beror nog på vad han tycker att jag ska göra. Och inte ens när han sagt det tänker jag säga ja eller nej på en gång, utan be att få tänka över det några dagar.

Helgen var fin. Jag flydde stan på fredag eftermiddag och somnade ganska tidigt framför TVn i kakpojkens knä. Sen sov jag och sov jag och kramades och tittade på Bilar och lekte lite med kaksonen och spelade playstation och sov och lekte och laddade massor med trygghet och kärlek och våfflor. Jag missade visserligen filmkväll med Tomas, att hämta de kvarglömda sakerna hos exet och besök från systerskapet. Men det går nog att ta igen nån annan gång - det här var precis vad jag behövde den här helgen!

...jag undrar om meningen är att jag bara ska sitta här och vara produktiv som vanligt i väntan på att chefen ska ha tid med mig?

(och dagens fråga på kontoret är "Har vi fått nån lön den här månaden?" - det dröjde nästan en vecka förra månaden och slutade med att chefen fick lägga ut personligen. Stabilt. En kollega skämtar om att han får skylla sig själv när han jobbar trots att hans kontrakt gått ut och allt känns så seriöst och fint för en förening som ändå till stor del ägs att Staden. Nä, jag har nog lessnat rätt bra på det här egentligen.)

Anni

Kanske dags att lämna skeppet innan det sjunker? Du får lära av råttorna!

2007-03-26 13:55:53

kicko

(jag funderar lite emellanåt vem man ska fråga om det verkligen är ok av staden att köpa tjänster av (och vara medlem i!) en förening som slarvar med anställningsavtal... men det är väl inte så värt att bråka om egentligen - på ett sätt jobbar vi ju ändå här frivilligt, oavsett om kontraktet gått ut eller lönen är försenad)

2007-03-26 14:02:49

Frigg

Man ska göra det man mår bra av. Det ska man. Så nog gjorde du rätt alltid. Det går fler tåg. =)
*kramar*
För övrigt har även jag haft en riktigt bra helg! =)

2007-03-26 14:14:49

kakor

Kaksonen! Underbart uttryck! :)

På tal om Friggs kommentar ovan, så blev jag stoppad på stan av en journalist och en fotograf som frågade vad jag gjorde för att må bra. Jag sa, nästan på reflex, röra lite på mig och försöka tänka på vad jag äter. Sen tänkte jag ett par sekunder och sa "och umgås med människor jag mår bra av". Det tyckte de var bra. Och jag tycker du är bra. Du är en människa som jag mår bra av att umgås med.

2007-03-26 16:16:24

kicko

Ja, kaksonen var väl rätt självklart, eller?
Du är bra du med, bästa kakpojken!

F.ö HAR vi fått lön. Tjoho. Och min chef verkar ha åkt från kontoret, utan ett ord till mig. Håhå.
Frigg: BRA att du hade en bra helg! F.ö saknar jag dig, även om det inte märks så mkt alla gånger.

2007-03-26 17:02:41

poo

men alltså, finns det nån anledning att vara kvar där? alls?

2007-03-26 17:21:06

kicko

...pengar och bra kollegor? Även om de bra kollegorna mår rätt kasst just nu de med, och börjar se sig om efter annat, eller åtminstone prata om att de borde.

2007-03-26 19:17:13

Vicky

Pengar är viktigt, vare sig man vill eller inte. Ni måste ju kunna fortsätta konsumera våfflor där nere i Peking ju!
*kram*

2007-03-27 13:01:33


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007