Rompeballene

Corn 2007-02-03 10:53 (1 kommentar)
Jag och mina pojkar är helt ensamma hemma. The Flakey är bortrest över helgen. Min mamma kan jag inte ens prata i telefon med eftersom hon paddlar kanot på Amazonas. Något sånt, i alla fall. Mina svärföräldrar är inte heller hemma. ynk!

Igår for jag och gossarna till stan för att köpa diverse födelsedagspresenter åt kids i vår närhet som fyller år, och så köpte vi godis och filmen "bilar" för det väntande fredagsmyset. En snabbvända på Ica med två MYCKET tjuriga barn i vagnen var inte direkt jättekul. Det vägdes upp lite av snälla pensionärer som skojade med mina surbarn, och av småbarnsmamman som stoppade mig för att fråga var lilla Rus jeans var köpta. "de var ju jättesnygga" sa hon. Och jag kände mig nöjd. Förstås.

Sen hem och så tittade vi på filmen och åt godiset och jag hade mitt eget fredagsmys i form av en hel bunt med tidningar att läsa, kaffe i beatlesmuggen och stojiga och gosiga barn.
Vi halvbrottades i soffan och lekte bebisar och dinosaurier (växtätare, triceratopser och t-rex, mer exakt). Jag hade på mig min grå empireklänning och lillRogga fick fotografera med min kamera. Fast jag morrade lite varnande och sa "du måste vara jättejätteförsiktig! den är dyrare än en tv!", men han var så försiktig och söt med Nikonremmen runt halsen. Han blir så nöjd när han får fota och varje gång kommer han på nya ord jag ska säga. Istället för omelett och grisfis som annars är klassiker.

Middagen bestod av Fish & chips. Det är ju så simpelt men ACK så gott. Jag har svårt att tänka mig enklare och godare fredagsrätter. Det är så mycket comfort food över det också ju: frasigt panerad rödspätta, goda pommes frites och så vinäger att skvätta över, salt, och så en liten klick Hellman's majonnäs. Och citron på fisken! Ack, ack, ack. Gudamat.

När jag lade barnen sa äldsta precis innan han somnade: Snälla du. Snälla mamma. Jag tycker att du är vacker i din klänning.
Lilla lilla PRINSEN!

Sen hade jag tråkigt och ägnade mig åt chattande för första gången på sju år. Alltså ÄKTA chat. Inte msn. Roligt, i alla fall.

Och så är jag så lättroad över saker och ting. jag köpte tuschpennor till barnen häromdagen, såna med korkar i bägge ändar, och en tjock spets på ena sidan, och en tunn på den andra. Men på förpackningen står det "en tunn och en smal spets". Är inte tunn och smal samma sak?
Hahaha. Mycket roligt.
På Yogi-te-förpackningarna är det alltid en yogaövning illustrerad. På svenska stod det nåt om "sätt hälarna mot baken" men på norska "presse haellerne mot rompeballerne". Triggar i gång min dåliga barnsliga humor direkt.

Bonita

Förstår vad det betyder, men får helt andra associationer....rompeballerne *fniss*

2007-02-03 19:36:02


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.