Julstressen

Lisasan 2006-12-19 21:01 (5 kommentarer)
Julstök, julstress. Jag tror nästan alla julklappar är inhandlade, och det på nätet. Fantastiskt trevligt att slippa trängas med folk i julhandeln. I söndags var jag hemma hela dagen, och jag påbörjade julstädningen. Först ut var växtrummet och växtskåpet. Det tog timmar och åter timmar att gå igenom alla växter, slänga halvdöda stackare och dammsuga upp jorden och dammet från golvet. Trots jobbstress stannade jag hemma igår (jag är ju trots allt sjukskriven!) och dammsög och städade. Det är inte julfint och färdigstädat ännu, men det är åtminstone en bra grundstädning. Jag hinner nog resten på fredag eller lördag. Idag har jag varit och handlat det mesta av julmaten.
Sedan ska julklapparna hämtas från posten och därefter slås in, skinkan ska kokas och griljeras, granen ska hämtas från skrubben och sedan sättas ihop och efter det kläs med fina lampor, finfina julgranskulor och glitter. Sedan ska det städas en sista gång, köksgolvet ska bonas och alla julprydnader ska fram. Tomtar en masse! Och på julafton lär jag vara rätt mör, men så länge allt blir klart blir jag glad.

Allt detta är rätt roligt och det kommer säkert gå jättebra. Det värsta just nu är jobbet. Jag måste vara klar med en sak före fredag, annars blir det kris. Om jag inte är klar måste jag jobba mellandagarna, för klart måste det vara. Är det inte det kommer det kosta företaget hundratusentals kronor och det vore lite pinsamt.

Jag mår bättre nu, men lungorna gör fortfarande ont. Oavsett julstress och jobbstress måste jag se till att inte bli sämre igen. Det är inte värt att åka på hjärtsäcksinflammation också!

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may