Doldis

kicko 2006-12-01 11:07 (6 kommentarer)
Jamen om JAG är så himla bra, hur dum i huvudet är Erik som inte älskar mig??
Jag tycker faktiskt inte att jag är så svår att älska - och de flesta jag frågat håller med mig (ok, jag har väl valt min målgrupp med omsorg, jag är väl inte dum heller?!).
Så hur svårt kan det vara?
Han säger att han inte känner att jag har försökt - JAG känner att HAN inte försökt. När han nogsamt påpekat hur dåligt han svarar på påtryckningar, tjat och ultimatum - vad annat kan jag göra än att vänta in honom när han säger att han inte har ork att ta tag i problemen? Jag kunde ha tvingat honom till familjerådgivning? Var det nåt sånt han väntade på, att bli puttad?

Han kommer snacka skit om mig, som alla andra han varit ihop med (han påstår att det gör han inte alls. Alla som känt honom ett tag som jag frågat håller med mig om att det gör han visst. Ibland väntar han inte ens tills det är ett ex). Jag frågade honom vad han kommer säga men han vet inte säger han. Att jag är den han varit ihop med längst, gissade han på att han skulle säga (det ÄR verkligen nåt fel med en man som är över 40 och aldrig tidigare haft ett förhållande som är längre än två år! Jag gissar att han inte klarar av att hantera när förälskelsen går över. Återigen - han håller inte med - han har inte sagt nåt som han inte sagt till respektive tjej. Nä, men han säger rätt elaka saker ibland...). Det stör mig att jag kommer vara den som grät för minsta lilla, den som aldrig tog egna initiativ, den som bara försvann och inte brydde sig om att han höll på att gå sönder - utan att jag har nån chans att belysa den andra sidan av händelserna.
Det är inte mitt problem och jag kommer inte lida av det, men jag tycker inte om det.

Jag såg en bild av mig själv häromdan som jag blundade för, men som inte går att stänga ute längre. Jag såg mig själv som en strykrädd hund - som kurar i ett hörn, för rädd för att göra nåt alls, för allt kan gå fel och resultera i stryk. Återigen förstod han inte vad jag pratade om (ser vi nåt slags jävla mönster här? Jaja - jag VET, ni har sett det länge!). Har han NÅNSIN hotat eller slagit mig? Ja, verbalt varenda gång han känt sig hotad - vare sig jag har påpekat att jag inte menat det som ett personligt angrepp eller inte. Hm. Det är nog ytterligare en anledning till att han inte klarat av att vara ihop med nån längre än två år. Folk i allmänhet är inte så pigga på att känna sig som idioter - särskilt när de vet att de inte är det. (Behöver jag ens säga att Erik å det bestämdaste motsäger sig alla anklagelser om att han skulle tro att jag är en idiot? Tvärtom är jag en smart tjej och det är därför han blir så upprörd när jag BETER mig som en idiot. Semantikmissbruk, damn it)


Nångång när allt det här har passerat tror jag att jag kommer gå igenom alla dolda texter och o-dölja dem som rör vår relation. Om jag tycker att det fortfarande känns relevant. Inte för att jag tror att han kommer bry sig om att läsa - han brydde sig ju knappt om att läsa det jag skrev till honom nu medan åtminstone JAG kämpat här... men för att det inte är nåt att skämmas för, inget att gömma. Och för att jag inte längre behöver vara rädd för stryk för att han känner sig påhoppad och uthängd.

Nångång, hoppas snart.

poo

Jag blir så ledsen för dig, vännen, så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Ttänker på dig.

2006-12-01 12:46:45

Vicky

Åh, fler kramar!

2006-12-01 14:05:36

Jazz

Nu känner jag mig lite som fröken Präktig, så om du inte orkar ta emot min kommentar så ta bort den eller bortse ifrån den bara.

Som jag ser det så har Erik tagit makten i ert förhållande. Eller ja... det kan lika gärna vara du som gett honom den (fast troligaste är väl en kombination)
Han kan nog inte alls se det, han ser bara baksidan med att ha ett maktövertag i ett förhållande. Nämligen att man får en svag och osäker partner.

När jag levde i ett sånt förhållande så hände precis samma sak. Tillslut var det mitt beteende som kom till följd av min position som han inte längre stod ut med. Han hade ju börjat älska mig för att jag var en tuff och självständig tjej. När vi tog slut var jag ett osäkert storgråtande litet barn som gjorde allt för att vara till lags.

När jag ser tillbaka på det så kan jag inte se att vi hade kunnat gå någonstans än isär från den punkten maktbalansen rubbades grovt. Kanske finns det tillfällen i utvecklingen där det går att stoppa det hela och sätta en gräns, hit men inte längre. Men jag vet faktiskt inte.

Jag tycker du ska försöka se det så. Att det är frågan om en grov obalans i makten. Och inte egentligen ditt eller hans fel. Alla beteenden, alla sakfrågor är symptom på samma problem.

Åh.. jag känner mig så löjlig just nu eftersom jag vet att du formodligen söker svar på frågor för att det blir så mycket lättare då än mitt jäkla svammel.

Du, jag känner igen mig så väl i dina texter. Bara att mitt ligger 8 år tillbaka i tiden. Önskar att du slapp.
*kramar*

2006-12-01 15:33:31

vajlan

jag tycker att det jazz säger är vettigt, oavsett om det var läge att säga det nu eller ej o tas upp rätt eller ej. jag känner inte igen det du beskriver av ert förhållande med den bild jag fått av dig de få gånger vi setts, därav mitt medhåll med jazzs inlägg. o så hoppas jag det känns bättre snart o att snart tycker att du lärt dig nåt du inte ska göra igen av det hela. försökte faktiskt läsa om han skrev db på den nya varianten av qs men icke. tänkte på dig när jag såg hans ex som är min granne. inte för att det spelar nån som helst roll att just jag tänker på dig, men bara för att han inte älskar dig på det sätt du vill eller tillräckligt så betyder det inte att du inte är älskad o tänkt på menade jag mest. kram!

2006-12-01 18:28:48

Skylla

Åh, vad säger man? Hjärtat mitt! Jag önskar att jag kunde blåsa bort det onda. Nalle Puh-plåster?
<3 <3 <3

2006-12-01 19:11:49

Anni

Semantikmissbruk! Just det! Vilket bra ord!
Min bild är att han är för feg för att bara bryta, därför måste han skylla på dej - det måste ju vara dej det är fel på, för ve och fasa om han skulle behöva erkänna nån liten brist hos sej själv...?

2006-12-04 08:36:28


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007