Jag blir så trött

Corn 2006-11-17 19:18 (10 kommentarer)
Jag blir trött på mig själv, jag blir trött på min gråt.
Det mesta GÅR bra; Life goes easy on me, most of the times.
I dag har allt gått ganska bra, ända tills barnen hade något meningslöst men våldsamt bråk och den ena började gråta hjärtskärande. Jag blev vansinnigt arg och försökte trösta honom medan jag skrek-skrek åt den andra så att jag fick ont i halsen och sen rusade jag ner för trappan med den skadade i famnen.

Sen lugnade det ner sig men jag blev rastlös och orolig och igångtriggad av mitt eget skrikande, så jag satte på ledsam musik och försökte gömma mig i skafferiet och gråta. Sen sjönk jag ner på huk med ryggen mot diskbänksskåpet och då kom barnen gående och såg mina tårar och båda två skulle trösta mig, först tog den stora mitt ansikte i sina händer och granskade mina våta ögon, sen slog hela han armarna om mig och då kom den andra också och kröp upp på mitt ena ben och så höll de om mig, åh vackra gossarna, och jag grät mot deras blonda små nackar och vätte ner deras halslinningar och försökte hålla min egen kropp från att skaka och hulka.

Och jag vill INTE vara den där psykmorsan, en sån som barnen i framtiden skriver en självbiografisk roman om, jag vill inte vara den där jobbiga jävla mamman som gråter inför barnen och är så jävla labil, gapig, skrikig, gråtig, jag-ska-bara-diska-först-ig. Jag vill vara bra men känner mig bara dålig. Fast vi pratar alltid efter små gräl och gråt, pratar om känslor, förklarar hur man ska bete sig och så vidare. Men jag kan inte komma ifrån känslan av att vara DÅLIG.

Sen var båda barnen hetsiga ett tag och jag var less så vi bestämde att vi skulle åka till affären för att köpa fredags-mys-ingredienser. Vi åkte till ÖB tre mil bort och köpte nästan bara onyttiga saker, fast lite tandkräm också. I bilen spelades "The beautiful ones" med Suede och det är en av mina gamla favoritlåtar så jag sjöng med i varje rad och kände mig lite stärkt.

Hem, lagade mat som såg jättekonstig ut, och där vid köksbänken klarnade mina tankar och jag var mellan-tummen-och-pekfingret-nära att ta ett beslut och det skrämde mig så ofantligt mycket att jag febrilt knuffade undan den tanken, gick och satte på en skiva, började duka, allt för att den inte skulle poppa upp igen. Visst, det där beslutet ligger längst bak i hjärnan men jag tänker inte plocka fram och granska det närmare. Jag är för rädd för det.

Igår var jag hos en vän och drack flera liter te och åt pepparkakor och pratade strunt med filtar över benen, som två små tanter. Hon är bäst, och jag är tacksam. Och i morgon ska vi ut och festa, helt ärligt ska vi SUPA och jag längtar, det är skitlöjligt men sant.

Livstid

Å, kram.

2006-11-17 20:01:25

Betty

Fina du!

2006-11-17 21:55:46

Tudorienne

Alla föräldrar tror att de är dåliga. Men jag tror inte att du är det. Det är dåligt att slå barnen och att knarka upp varnbidraget, men det kan inte vara dåligt att gråta. Det kan jag säga i kraft av min distans som varande icke-moder. Men ändå, jag har ju rätt.

Väldigt smärtsamt - ja. Men det är inte detsamma som dåligt. (smärtsamt för föräldern alltså)

Lycka till med beslutet. Man kan alltid ändra sig om det känns för skrämmande.

2006-11-17 22:39:34

Tudorienne

bbbbbarnbidraget alltså. Damn.

2006-11-17 22:40:42

vajlan

ejäääck, fetfet igenkänning, men jag säger som jag brukar, jag är bombis på att du är en alldeles tillräckligt bra mamma, o så verkar du väldigt mkt bättre än så, men det veeeetjag ju inget om.. men jag tror. gråt på, det är kanske synd att det behövs oftare än du önskar, men är det nu så är det fan så mkt bättre att vara sann o visa än spela teater. somligt kan man fejka lite grann, men barn är mkt känsligare för falskhet än man vill tro. det blir väldigt förvirrande med en mamma som ser glad ut men KÄNNS ledsen. hoppas det här var okej som kommentar. ärligt alltså, det var inget snipigt tilltal där. :) kram!

2006-11-17 22:56:51

Tintomara

Du skadar inte dina barn genom att visa om du är ledsen. Det vore värre om du låtsades och förställde dig. för barn är det där inte särskilt konstigt - de gråter, du tröstar dem, du gråter, de tröstar dig...
Men skriva bäcker om sin fina barndom, det kan de då gott göra. Kram på dig!

2006-11-18 00:21:56

Doris

Jag med, jag meeed!

2006-11-18 08:21:45

alein

jag tror inte heller att man är en dålig förälder för att man gråter. Gråt och ledsenhet är ju också en del av livet och när man tröstar skapas ju en viss gemenskap också. Det kan väl stärka banden och vara uvecklande, precis som skratt kan göra?

Jag tycker du verkar vara en så himla bra mamma, framför allt för att ni pratar om saker. Alla kan bli arga och alla kan gråta, så är det ju. Kanske får dina pojkar det lättare att hantera de känslorna som vuxna, just för att de får se att det är en så naturlig del av livet?

Förälder är jag visserligen inte (än), men jag har trots allt varit barn :-)

kram

2006-11-18 13:49:28

Corn

tack så mycket alla rara. <3 Och vajlan, ja, det var mer än okej, det var hjärtevärmande. tack tack.

2006-11-19 11:55:53

tori

kram! och vet du, jag vet ju inte hur jag hade varit om saker var annorlunda, men jag är rätt övertygad att jag hade behövt se en och annan gråtande förälder ibland när jag var liten. och ha fått prata om känslor.

2006-11-19 19:05:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.