Svammelmaja

Corn 2006-10-26 22:44 (3 kommentarer)
Nu när jag börjar skriva är klockan 22:22. I min värld får man önska sig något då. Jag har en hel mängd regler kring det där; utformade i mina vidskepliga tonår då jag trodde att jag kunde önska mig till kärlek/smalare kropp/pengar/whatever (fast mest kärlek om jag ska vara ärlig).

Dagarna går, i dag har jag spraymålat skor och plockat i massor av rekvisita. Sen har jag ägnat mig åt bullbakning/matlagning/filmtittande (Ice Age 2). Det var varmt och vänligt i köket, för första gången på länge känns det som, jag eldade i vedspisen och i vanliga ugnen gräddades bullarna. Det var grymt varmt och sweet. Barnen hjälpte till att hälla strössel på bullarna (mycket snyggt) och sen genom att bråka om att äta bullar före middagen (som blev konstig pestofisk, mycket gott). Tvååringen dukade för första gången bordet på riktigt, och det blev ganska rätt, och mycket skevt. Kniven och gaffeln låg hundra mil från tallriken. Mycket fint! Sen åt han rödkålssallad i massor.

Min fyraåring överraskade mig i morse genom att krypa ner hos mig och titta mig stint i ögonen och säga "Mamma, visst tycker vi om varandra vi två? Du är ju så sööööt!" och jag smälte och kramade honom. Förstås. Igår frågade han i bilen "Vad är en symbol för nåt?" och dylika frågor kommer hela tiden. Jag försöker svara men det är svårt ibland. "Ja... stjärna är ju en slags symbol. Och hjärtan. Det kan liksom betyda olika saker" började jag. Och han fattade och vände på det, för att testa mig "Vad är kärlekens symbol?"

Igår grät han av frustration för att "vi aldrig har någon hel bil" och för att han ville komma iväg nånstans, och då tog vi faktiskt den nylagade forden och drog till grannstaden, efter tömning av spargrisen för inköp av leksaker. Och så ett banalt McDonald'sbesök. Att något så simpelt kan pigga upp en hel familj så.

Och så tänker jag på ordet "rolig". På norska betyder det ju lugn. Och på svenska finns ordet orolig. O-rolig. O-lugn. Jamen precis! Att ordet roligt/kul kommer från ordet lugnt är ju coolt. Och det är samma sak där - coolt -> är ganska lugnt. Och roligt. Döh. Nu snubblar jag in mig lite men det här var ju trevligt ändå.

Slutligen önskar jag (utöver min 22:22-önskning, för den får man inte avslöja) att stormen drar över fort och smärtfritt så att jag kan åka till min bror i Bohuslän på lördag morgon.


vajlan

själv funtade jag häromdagen på ordet agg. rimligtvis är det äldre i svenskan än ordet aggressiv o aggression osv o jag tror inte de har nån släktskap, men jag undrade o tänkte googla på det sen fast så glömde jag. tihi. kåt betydde nåt annat från början också. tror det betydde nåt med glad men jag har glömt. sen är det lustigt att ingen säger lättja längre, bara lathet. tänker på det för att kättja blivit kåthet. nu ska jag inte spamma ditt fält mer. tjing!

2006-10-27 00:18:42

hj

jag är född 22:21, hade hon bara knipit för kung och fosterland i nåra sekunder hade jag fått önska mig vad jag vill jämt och närsomhelst :-/

2006-10-27 14:30:53

Gunla

Jag hade exakt samma hangupp på 22:22 när jag var i tonåren. Önskningarna handlade nästan uteslutande om kärlek. 11:11 och 22:55 var också hangups. Men jagh är född den 22 och inbillade mig att det var mitt turnummer. Jag var glad när jag slutade tänka på det för jag gjorde upp en massa regler kring önskandet.

2006-10-28 12:34:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.