Ã…rets vinterdiskussion

Mea 2006-10-25 13:47 (8 kommentarer)

Ett par minusgrader ute och minst sagt svinkallt inne på kontorsrummet. Det känns som om det drar väldigt kallt här och jag står fullt påbyltad i extra kavaj och halsduk i ett desperat försök att återfå normal kroppstemperatur. Skulle gärna dra på mig en mössa också, och gärna vantar, men jag vet inte riktigt hur det skulle se ut… Å andra sidan kanske det skulle ge en vink om hur kallt jag faktiskt tycker att det är här. Kan dock bli lite problematiskt att skriva på tangentbordet iförd extratjocka fingervantar. Avvaktar något med den idén.

Och på tal om minusgrader så kan jag nu också avslöja att min kropp och mitt väsen genast reagerat på den annalkande vintern. Det blev i och för sig lite angenämare att vistas ute när jag idag premiärbar min vinterjacka, men jag kan ändå inte påstå att jag och vintern är en bra kombination. Och det här är inte något jag bara säger. Hela min kropp protesterar stort. Ungefär såhär brukar det gå till:

Sommaren och hösten lider mot sitt slut och temperaturen börjar krypa ner under 8 plusgrader. Den som reagerar först är näsan.

Meas näsa: Aj då. Här går det minsann undan! Vi har redan en dygnsmedeltemperatur som understiger 10 plusgrader! Då ska jag genast börja protestera med irritera mina små slemhinnor och börja rinna okontrollerbart så snart vår värd befinner sig utomhus! Fatta att man inte kan vara utomhus när det inte är sommar- eller åtminstone vårvarmt ute!

Mea: Ja men… Jag kan ju inte isolera mig hela vinterhalvåret!

Meas näsa: Nej, det kan du inte. Men haha! Jag protesterar även med att rinna inomhus eftersom det blir så förbannat torrt i hus och lägenheter om vintern.

Mea: Tack för den.

Meas näsa: You’re welcome! Och som en extra bonus så planerar jag även att bli mer eller mindre rödlätt så snart du börjar frysa också. För den extra förnedrande clownlooken!

Mea: Jo, det känner jag igen…

Meas händer: Ja, och vi tänker också vinterprotestera genom att bli etreeemt torra och även röda!

Mea: Har redan märkt det… Men fattar ni inte att det gör ont när händer och framför allt knogar blir så torra att jag konstant måste tillföra fuktkräm på er för att ni inte ska spricka och få små sår och göra ännu ondare?

Meas händer: Jooo, vi fattar!!! Men vi skiter i det! Moahahahaha!

Mea: Så trevligt…

Meas fötter: Och gissa om vi inte alls gillar vintern! Fatta vad irriterande! Vara instängda i vinterskor som påstås ska skydda oss mot kylan. Bah! är det enda vi har att säga om det.

Mea: Jag försöker faktiskt skydda er så gott jag kan, och det här med vinterskorna gäller ju bara när vi är utomhus. När vi är inomhus så är det ju inneskor som gäller. Alternativt duntofflor när vi ska sova.

Meas fötter: Duntofflor schmuntofflor! Du vet ju att vi hatar att frysa! Det är därför som vi emellanåt hårdprotesterar genom att liksom förfrysa de stackars tårna, och du kan ju själv berätta hur kul du tycker att det är när tårna blir så frusna att du totalt tappar känseln i dem, och sedan måste de liksom tinas upp när du väl kommit inomhus…

Mea: Det här är nog sviter av att jag var ute och red en massa på vintern "i min ungdom", och då hände det väl någon gång att tårna liksom blev lite extra frusna…

Meas fötter: Just det! Därför är vi extra känsliga nuförtiden och har inte lust med sådana dumheter. För att inte tala om det där pirret som uppstår när tårna tinas upp. Lite läskigt, om vi får säga det själva.

Mea: Sorry…

Meas ansikte: Gaaah! Här kläs resten av kroppen in i dun och jackor och mössor och gud vet vad. Men jag då?! Va? Va? Jag är så gott som alltid oskyddad och därför protesterar jag också!

Mea: Har tyvärr inte kunnat undgå det…

Meas ansikte: Precis! Jag tänker bli alldeles torrt, och gärna med lite inslag av rött, bara för att irritera lite extra, liksom! Och dessutom vill jag också passa på att uttrycka min avsky gentemot den torra inneluften. Har full sympati med de stackars nässlemhinnorna!

Mea: Jag försöker faktiskt smörja in dig så ofta det går, men jag har förstått att du kräver något utöver det vanliga om vintern.

Meas ansikte: Bring it on!

Meas hår: Alltså, inte för att vara odräglig, men jag gillar inte heller vintern.

Mea: Varför blir jag inte förvånad…

Meas hår: För vår del handlar det om diverse halsdukar och mössor och annat som ska slita på och släpas över oss hela tiden. We don’t like.

Mea: Tell me about it…

Meas hår: Visst kan vi berätta! Vi gillar inte vintern och visar det genom att förse dig med så lite volym som möjligt, och dessutom så blir vi tämligen elektriska (se även vår åsikt om mössor och sådant). Försök hålla ordning på oss om du kan! We dare you!

Mea: Mmm... Jag förstår poängen.

Meas sinne: Ja, och jag vill bara säga att jag går i ide nu. Väck mig framåt mars någon gång. Då kan jag är på bättre humör och kan tänka mig att börja förse dig med positiva tankar igen. God natt!

Mea: Men… ! Gaaah vad irriterande! Så nu ska man behöva gå omkring och känna sig mer eller mindre nedstämd i typ ett halvår?!

Meas sinne: Japp.

Mea: Men… det är ju varken roligt eller… produktivt?

Meas sinne: Nej, har inte påstått det heller. *gäääsp*

Mea: Eh…

Meas sinne: Jag kanske kan tänka mig en kompromiss…

Mea: Vad?!

Meas sinne: Jag kanske kan skärpa mig åtminstone framåt jul. Det är ju ändå lite mysigt med jul och så. Julsånger och glögg, du vet. Men om julstressen tar över, då drar jag direkt. Uppfattat?!

Mea: Antar att jag inte har något val.

Meas sinne: Nope.

*en stunds tystnad*

Mea: OK… Någon fler som längtar till våren och sommaren?

Meas näsa, Meas händer, Meas fötter, Meas ansikte, Meas hår samt Meas sinne unisont: Jaaa! Vi också!!!

Bonita

hahaha!! Det var dagens höjdare!! Tack hela Mea

2006-10-25 13:52:55

sodan

ååååh...jag joinar in med meas näsa, händer, fötter, ansikte, hår och sinne och mea - SOMMAR NU tack. usch, det var en alldeles för levande beskrivning det där. det enda du kan glädja (?) dig över är att du är inte ensam.

2006-10-25 13:54:57

Jazz

*nickar och förstår precis*
Mitt ansikte visar även att det är vinter med att tappa all färg och ersätta den lätt bronsiga med något blekt som skiftar i färgerna blå/grå/vit/grön. Vi ska inte bli jämnt vita i huden, nej, nej... sånt skulle ju se fint ut. Så fastän man är ganska utsövd och mår rätt hyfsat så ser det ut som det bor ett lik i spegeln. Sätter man make-up över hela skiten så ser man asspacklad ut... och då gnäller huden med att poppa upp finnar i mängder.

2006-10-25 14:02:33

poo

snart kommer det snöööö! hurraa! :) :) kanske meas diverse delar blir gladare av snöänglar? flipp hursom!

2006-10-25 14:32:00

AnnA

Klockren! :o)

2006-10-25 14:58:48

Ika

Fnissar igenkännande... Har faktiskt insett att det har varit rätt skönt utan vinter i 2 år... fastän jag saknade den ibland.

2006-10-25 15:17:36

Anni

Härlig text! Diverse delar av mej instämmer helhjärtat!

Förresten kan man skriva maskin i fingervantar om man klipper av själva fingertopparna på vantarna - typ torgvantar heter det nog har jag för mej. Jag har försökt och det funkade jättebra. Första dan för att jag slapp frysa om händerna och andra dan därför att chefen köpte ett element till mej för att slippa se mina hemska vantar ;-)

2006-10-25 15:24:47

Doris

Skitbra Mea!!!

2006-10-25 15:45:44


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk