vast blue ignorance

Corn 2006-10-18 10:12 (6 kommentarer)
Nu är jag tillbaka i limbo; det är inte säkert att jag får göra praktiken i alla fall. AF kultur måste kopplas in. Så nu går jag här hemma och väntar.

Under tiden tänker jag mest populärkulturtankar. Som att jag älskar nya z-tv, det är som gamla mtv, med bara musikvideos hela tiden! Igår såg jag Justin T tre gånger. Han är så bra och dansar så snyggt. Fick jag önska mig en enda skill så skulle jag vilja kunna dansa sådär.

Och så såg jag videon till My Chemical Romance's "The black parade" och en snubbe i videon liknar en skådis - Lukas Haas - som var med i Mars Attacks! och som även var den lille pojken i "Vittne till mord", den med Harrison Ford. Jag vet inte om det ÄR han som är med i videon, men jag inbillar mig det. Det måste vara det.
Ja, jag vet, jag lägger mycket tankeenergi på meningslösa saker, men jag älskar såna här små connections.
http://w1.1396.telia.com/~u139602049/lukaskid.jpg
Kolla vilken sötnos! (NU är han alltså vuxen, hela trettio år)(Och så har han dejtat Natalie Portman!)

En annan sak är att jag har blivit smått besatt av tanken på att läsa Utvandrarserien av Vilhelm Moberg. Jag har aldrig läst den och aldrig sett den rakt av på tv, utan bara litegrann, med Pierre Lindstedt och Eddie Axberg (väl?) när de sitter och övar på engelska och pratar om förbannade fårafittor.
Nu har mitt intresse ökat med ungefär hundra procent så jag måste ta mig till biblioteket.

Och så gjorde jag några tjusiga tändsticksaskar igår. Jag satt på kökssoffan, böjd över mitt pyssel, och min man låg på soffan alldeles bredvid mig och sov. Det var tyst och stilla och kreativitens iver låg som en varm filt över hela mig. Det blev snyggt, det blev Al Pacino, det blev Jack Black, det blev Nina Hemmingson.

Nu skulle jag gärna ägna dagen åt ztv ännu en gång, men eftersom jag är stuck i limbo och barnen är på dagis så säger mitt samvete åt mig att gå ut och hjälpa min grovarbetande man med att bygga en liten lösdriftslagård.
Så ja, det är vad jag ska göra nu. Dra på mig långkalsingar och blåbyxorna.

Peppar

Jamen läs den, läs den, läs den! *hoppar jämfota*

2006-10-18 10:34:43

vajlan

åh fy fan. jag skrev ett lååååångt inlägg o så dog explorer!! jag ville gratta till det du har framför dig. har skrivit C-uppsats i Franska om Mottagandet av den franska nyöversättningen av romansviten o var under tiden jag skrev helt besatt, bodde på KB och läste läste läste om Moberg, hans rättspatos, det han sa om korruption o rättsskandaler, proletärlitteratur allmänt osv osv. oh så ljuvt det var!! sen har jag o Maken sett filmerna för att han skulle Sverige-skolas.. ;) ljudet är erbarmligt i filmen men annars är det ju helt underbart! romanerna är lite träiga på sina ställen, han är ju pigg på att upprepa sig Moberg, med omtagningar med andra ord, för att man säkert ska fatta o som en grej, men ge inte upp. början t ex är astradig, med Bibel-uppräkningen av varför folk dragit osv, men som sagt, ge inte tappt, det är värt mödan om man gillar att tappa greppet från verkligheten några dagar. själv läste jag sviten i ett sträck, alltså varje vaken ledig stund. ljuvligt som sagt!

2006-10-18 11:41:59

Doris

Kan man få se nån ask med Al Pacino kanske???

2006-10-18 11:52:01

jag

åh, jag blir så avundsjuk på dig som har den oläst. så mycket bra framför dig! :)

2006-10-18 13:37:23

crackgrrl

men hur är nya ztv? bara en massa musikvideos eller?

2006-10-18 16:27:55

Corn

crackgrrl: ja, i alla fall när jag tittar...

2006-10-18 19:01:17


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.