take'em to the bridge

Corn 2006-10-16 21:05 (5 kommentarer)
Nu efter semestern trädde jag åter in i arbetslöshetens dimmiga dal, men idag har jag fixat en GRYM praktikplats så nu har jag något att göra i åtta veckor, för en okej ersättning och utan att tulla på a-kassedagarna. Och jag får textredigera och till och med formge och vara handräckare och assistent. Mer än så säger jag inte, jag är bara sjukt nöjd.

Och för att fira det så:
1) köpte jag svarta manchesterjeans, lite stuprör. Jag VET att människor med tjocka ben inte ska ha stuprör men det struntar jag i, mina ben och min tjocka rumpa älskar redan byxorna. Oooh vad de är fina. Och sköna.
2)åt jag lite körsbärskola. Mmmm.
3)köpte jag världens största bladpersilje-knippe på Lidl.
4) Åkte jag hem och lagade mat för första gången på en vecka. Då var det riktigt kul: kyckling, tabbouleh med tomat, citron, massor av persilja, fetaost och olivolja. Till det frästa skogschampinjoner med vitlök och spenat.

Och när jag var hemma ringde ett stort företag som ska öppna affär i min stad, och ville träffa mig på fredag. Intervju! Iiii! Nu är jag nervös. Inget superdrömjobb men vafan, ett jobb, vilket som helst, skulle ändå vara en dröm just nu. Jag vill ha det! Nuuuu! eller ja, helst om ett par månader då, när jag har gjort färdigt min fina praktik.
Vad ska man tänka på? Vet någon? Jag har nästan aldrig varit på en äkta anställningsintervju. Jag vet inte om de kallar alla - typ 300 sökande - eller om jag ska känna mig Utvald.

Och sen firade jag även det genom att beställa en desperat klipptid på torsdag. Dagen innan intervjun.

Och nu fulchattar jag med bästevännen i London och skrattar så att jag kvider över tangentbordet.

Idag på arbetsförmedlingen, i vänthallen, hade jag min tvååring med mig. Plötsligt börjar det lukta ganska mycket fis där vi sitter varpå han säger "jag har inte fisit" vääääldigt högt. Men det var ju han. Och det lät så roligt och jag satt där och tokfnissade för mig själv.

Nu börjar veckans bästa tv-kväll.

tori

det är klart du ska känna dig utvald!
och grattis till praktikplats! och till god mat! och till söt son! och snygga byxor! :)

2006-10-16 21:22:56

Prosit

Grattis till praktikplats!Och lycka till på intervjun. Det bästa är att fundera över vilka frågor som kan dyka upp, och förbereda sig på det sättet.

2006-10-16 21:46:13

Em

Jag kör också stupisar TROTS svankig rygg och rejält arsle :) Jag trivs i dem ändå! :)

2006-10-16 22:28:22

Ika

OOOh, låter som lite flyt på G, härligt, Ang stupisar kan jag säga att jag älskar jeans med låg midja och bootcut... hatade sånna för sådär 15 år sen (eller när det nu begav sig) så jag kommer säkert älska höga stuprör m hög midja om nästa 15 år... eller så får jag inse att jag börjar bli medelålders eller nått. OK just nu skulle allt vara bättre än det enda par urtvättade mammabyxor jag kan ha.

2006-10-17 06:58:04

vajlan

skriver under på Toris inlägg! hurra hurra hurra hurra!

2006-10-17 11:02:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.