Det här med att flytta

Mea 2006-09-28 13:35 (6 kommentarer)

Måste flytta. Det har i och för sig varit ovanligt lugnt de senaste… två dagarna, men jag tror ändå att jag nog måste flytta på mig, Det är inte värt att gå omkring och ständigt hata sina grannar samt inte få sova ordentligt om nätterna. Ska bli spännande att se hur det blir till helgen. På lördag har jag nämligen kurs och vill då förmodligen sova relativt tidigt på fredag (läs: i alla fall somna innan 03.30) och då återstår ju att se om det tränas kampsport, möbleras om eller bara helt enkelt festas rejält hos grannarna.

Kösystemet för bostäder här i stan baseras på en registrering man gör på bostadsbolagets hemsida. Sedan är det upp till var och en att spana efter lediga bostäder på deras hemsida. Om man hittar något man tycker verkar intressant/skulle vilja ha, så anmäler man sitt intresse för just den bostaden. Dagen därpå går det ut ett mail till de åtta personer med längst registreringstid. De får mer uppgifter på lägenheten samt telefonnummer till den som bor där nu så att man kan ringa och boka in en tid för ”visning” om så önskas. Dessa åtta utvalda personer rangordnas också inbördes. Den med längst registreringstid hamnar etta på listan och så vidare. Av en slump anmälde jag mitt intresse för två lägenheter häromdagen, och eftersom jag har ett så långt registreringsdatum så hamnade jag först på båda listorna! Gaaah!

Vet dock inte om jag ska tacka ja till någon av lägenheterna. Med mitt tydligen excellenta registreringsdatum kan jag säkerligen få andra lägenheter som förmodligen är både större och billigare (per kvadratmeter). Båda lägenheterna jag nu kan spana på är elva kvadratmeter mindre än den i vilken jag bor nu.

Mal schauen.

vajlan

om det är som hos mig så får man sen inte tacka nej till fler än tre, om man inte vill bli blockad från internkön i ett år.. :( jobbiga grannar är ett gissel. själv har jag en ny granne ovanför, o jag undrar exakt vad det är hon gör på kvällarna o nätterna som låter så jävligt. det låter som duns duns duns, inte klapper av träskor o inte en sängs dunsande heller, mer som om en väldigt tung person gick omkring o lekte björn. själv är hon pytteliten, det KAN inte vara hon som gör det... märkligt.

2006-09-28 13:50:53

Garbo

Vajlans beskrivning låter som ljuden jag upplevde från lilla damen som bor ovanpå mig. Oförklarliga dunsar som tom väckte mig på nätterna ibland. När jag för något år sedan till slut tog mod till mig och pratade med tanteländet, hävdade hon att hon absolut inte gjorde några ljud, hon var ju så tyst så tyst... Men sen dess har jag inte hört en enda duns...

2006-09-28 14:59:19

Bonita

Valjan...låter som om vi ev har samma hyresvärd

2006-09-28 15:14:02

Mea

Jag lever ju just nu också med sådana dunsar, och jag trodde också först att det var någon som typ lekte björn (bra beskrivning, förrsten!), men nu vet jag ju att det är kampsportsträning som äger rum...

Jag kan som tur är tacka nej till hur många lgh som helst utan att förlora mitt registreringsdatum. :)

2006-09-28 15:31:22

vajlan

iofs, jämfört med de grannar jag hade i Vårberg är jag lyckligt lottad, t o m med hundyl på ena sidan o björndunset ovanför.. där borta hade jag ett fyllopar som slogs på ena sidan, pakistanier som körde med musik som skulle överrösta dammsugaren och annat- jag ogillade inte musiken, men VOLYMEN, det SKALLRADE liksom i lägenheten. ovanför hade jag en tjej i min storas ålder som körde karaoke o så tre katter som hade knattfnatt o välte saker för jämnan.. den tjejen fick ha föräldrafria fester o de bara blängde när man vid ett två bad dem sänka... dit flyttade jag för att komma ifrån en mänska som skrek att han hatade kvinnor, att alla kvinnor var horor o att han skulle döda dem alla... myspys. särskilt som han också sa fula saker om solbrändisbarn o puttade dem i trappen. så björndunset o hennes mystiska uppfattning om när det är okej att hamra o borra, det lever jag med ett tag till innan jag går upp dit och ifrågasätter. det var jobbigt nog att gå upp o be henne sluta hamra vid halv elva, hon var helt frågande o jag pallar inte sån dumhet. jaja. lycka till med flytten hursomhelst! Bonita, förlåt att jag inte svarat än- och jag bor hos Stockholmshem.

2006-09-28 23:41:59

Bonita

jepp..gissade det Vajlan.... ;-)

2006-09-29 08:08:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk