Skruttdator, dito ägare

Anni 2006-09-27 14:42 (4 kommentarer)
I lördags däckade jag med blixtrande huvudvärk och missade min efterlängtade körhelg. Trötthet, tänkte jag, och insåg att jag förmodligen förtjänat lite baksmälla efter Barcelona och diverse sena nätter.

Dagen efter hade jag magknip, riktiga hugg! Mysko. Drog täcket över magen och zappade på TVn hela dagen. Sen dess har jag legat här, däckad, med magont. Sprungit på toa en del, men inte akut. Om det här är magsjuka är det en konstig variant.

Nåja, idag börjar jag bli rastlös och få dataabstinens, så jag antar att det är ett friskhetstecken. Det är på sätt vis skönt att bara vara hemma och lata sej, men det är ju så tråkigt! Nackdelen med sjukskrivning är att man mår för dåligt för att orka njuta av ledigheten! ;-)

Jobbet har fått klara sej själv, mina kollegor har fått rycka in och resten fick jag omboka. Känner mej så skyldig för att flytta ett möte, när det är folk som är svåra att få tag på, men är man sjuk så är man. Nämner man magsjuka brukar folk vara lätta att övertala...

Nu sitter jag här på min gamla skruttdator och inser att jag förmodligen borde skaffa en ny. Det har alla mina kompisar tjatat om i flera år, men jag använder ju den aldrig, så jag behöver ju inte en ny. Fast sen när jag MÅSTE använda den inser jag ju att det finns en anledning till varför jag gör allt jag kan på jobbdatorn istället.

Mamma ringer då och då för att muntra upp mej och hon läser "rutiga kokboken" för mej. Om man har ont i magen får man bara äta utspädd morotspure och vet jag hur man gör vätskeersättning? Jag suckar och protesterar så gott jag kan. Jag är inte död än! Och det finns saker jag inte pinar i mej frivilligt. Morotssoppa?! Kokt saltvatten? Men skalat äpple är OK, och rostat bröd.

Jag har gått ner 4 kg på 3 dagar. Utan motion! Det borde låta bättre än det gör.

Bonita

Stackars Anni. Hoppas du blir mycket mindre skruttig snart.
kram

2006-09-27 14:58:43

tori

jag är evil och tänker campylobacter, mest för att jag hade det efter en thailandsresa för några år sedan. det var just sån krampande magknip. särskilt efter att jag hade ätit något, så det fick jag låta bli. och så toaspring då. jag fick iofs feber också, och många brukar visst bli myyyycket sämre så det kanske inte behöver vara det ;)

2006-09-27 14:59:00

Anni

Tori, vad gör man åt campylobacter då? Går det över eller ska man ha medicin? Det jag har verkar mycket lindrigare, men jag har haft lite feber och just kramper när jag äter nåt och lite diarre men inte alls akut som vanlig magflunsa.

2006-09-28 00:39:07

tori

tja, mig gjorde de ingenting med, det gick över av sig självt (fast min mage har inte varit sig själv sen dess men det är en annnan sak). men jag tror att man kan få antibiotika om det är sämre.

dock är det visst rätt smittsamt. så smittskyddsenheten ska vara informerad och sådär... blabla. TROR jag åtminstone.

2006-09-28 08:01:33


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!