Marknad

Corn 2006-09-09 16:12 (7 kommentarer)
Vi har varit på MARKNADEN. Den tre dagar långa marknaden som alla älskar, då åker alla dit och äter kålsoppa (!) och köper skumbollar. Eller gräddbullar eller whatever. Det blir som en studie av all tackyness i världen, alla svennar kikar fram ur sina hålor, det är grällt, fult, och äckligt. Alltför många svarta stela jeans på alltför många trista gubbar.

VÅRTAKUT stod det på ett ställe. Och gång på gång är det de här stånden med svarta t-shirtar (och gråmelerade om man har tur), med flames, vargar och döskallar. Indiantröjor trängs med sydstatsflaggetröjor, allt i den där muggiga kvaliteten. Vargarna ylar i månskenet. Och så allt marknadsgodis, alla konstiga fläskiga lakritsremmar som getingarna slickar på, och alla dessa viltkorvar med konstiga smaker, det låter ju gott på beskrivningarna, men sen smakar de alltid späck i alla fall.

Och mitt i smeten går misantropen Corn och blänger bakom sina jävligt feta solglasögon. Jag är svennig själv, icke tu tal om den saken, men ändå! Jag har inga vargtröjor och jag vill inte ha ett halsband med mitt namn på. Nope. Jag vill inte köpa grillgaller eller tio par strumpor eller utsvängda fårskinnstofflor med mycket märkliga mönster på.

Vi stannade i alla fall tillräckligt länge för att barnen skulle få åka någon karusell och så köpte vi lite mjöligt marknadsgodis som ingen gillade. 4-åringen fick en kiss-tröja och jag köpte en supertacky dörrmatta, det är en helt vanlig i sån där bast (?) och gummi, fast det står "oh shit not you again" på, och jag har ju världens sämsta humor så jag gillar det. Jag har redan döpt den till Binky och lagt ut den på bron.

Jag vet inte ens varför vi åkte till stan, så jag borde inte klaga.

Nu kollar ungarna på Kiss-dvd och leker med lego och bråkar, mannen är på svensexa hela kvällen/natten och själv ska jag softa ikväll och titta på film.

Tenacious D är det roligaste som finns, har jag precis upptäckt. Hard fucking och Fucking gently är stor, stor humor.

Och så pratar jag med min storebror och han föreslår att jag ska åka ner och hälsa på honom på höstlovet, för då är han själv hemma, och jag nappar, så nu ska vi få lite syskon-quality-time och förmodligen prata mycket skit om vår daddy-o.

vajlan

vad ska du se för film? och jag såg precis precis framför mig den gräsliga marknaden i lilla hålan jag bodde i förut, med bebipyjamasar man köpte för de var så billiga o så krympte de två storlekar i första tvätten. och hemmakörd sylt man inte skulle vilja äta för pengar o en massa kitsch som inte är ens är skoj. marknaderna i Ungern var iofs likadana, det kanske är så med de flesta marknader i dessa tidevarv? gillar iofs matmarknad i Frankrike, men även där hittar man lots of junk.

2006-09-09 16:56:05

Corn

tja, antingen "Grabben i graven bredvid" (eftersom den är the story of my life) som går på tv, annars har jag lite att välja på. Kanske Donnie Darko, eller nåt avsnitt av "this life", eller Mitt Afrika eller eller eller... Jag har mkt osett på dvd. Vi får se vad det blir.

2006-09-09 17:45:12

Gunla

Jag tycker det kan vara kul att gå på marknad ibland fast jag aldrig köper något utom godis. This life finns den på dvd? Åh!

2006-09-09 18:12:00

Corn

Gunla, ja, på discshop.se finns den, det är dock import (ingen svensk text) om det nu stör. :)

2006-09-09 18:49:22

vajlan

jaja, går den på teve, tack för tipset, jag har inte sett den..

2006-09-09 18:53:14

Doris

Marknaderna här är preciiiiis likadana! Fast julmarknaderna har jättemysig atmosfär.

2006-09-10 08:49:45

pm

Åh, vad jag längtar efter marknaden eller "marten" i min lilla barndomsstad nu... Verkligen TACKY med versaler. Hötorgskonst överallt (tavlorna med barn som gråter är inte långt borta), man bara "måste ha" små fula näverkorgar och köper nougatgodis som man redan vet inte är gott och vild-Hasses " renkorv, skepparekorv..." lockar till sig snusprillade ex-hårdrockare alt. ex-raggare i svartjeans, fleeceskjortor och skinnväst och mammor i myspyxor och hempermanent. Gotta love it! ;o)

2006-09-10 09:02:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.