Respekt vs omsorg?

kicko 2006-08-12 12:50 (7 kommentarer)
Jag ser två ganska markanta skillnader bland mina vänner just nu.
Det är de som tycker att jag gör fel i att vilja försöka få ordning på vårt förhållande och som mer eller mindre öppet visar/talar om det för mig. Som mer eller mindre propsar på att jag ska lämna honom, att det inte är värt smärtan.
Jag vet att de bara vill mitt eget bästa och att de ser det som att jag skulle må bättre om jag satte punkt nu - men det är ändå lite jobbigt att umgås med dem just nu, eftersom jag känner det som att de tycker att jag gör fel, att jag är dum. Jag tycker inte om att känna mig dum, ens när jag gör dumma saker.

Sen är det den andra sorten. De som inte lägger några värderingar i mitt beslut, utan bara väljer att stötta mig i det, vilket det än är. De som lovar (outtalat eller uttalat) att inte förebrå mig om det går år helvete. De som möjligen kan säga att de är lite förvånade över att jag är kvar, men att de vet att jag klarar av att bestämma själv.
Jag måste säga att det känns lite bättre och tryggare med den sorten just nu. Jag vill slippa ducka för andra människors värderingar, vare sig det gäller mina eller andras handlingar.

Jag har inga problem att se att de som visar att de tycker att jag har fel gör det av omsorg. Och på ett sätt känns det bra att de talar om vad de tycker istället för att hålla det från mig - kontroll av informationsflöde är en öm tå för mig just nu - men BRA känns det inte. Jag måste lita på mitt eget omdöme, och det blir svårare när andra inte gör det. Där ligger nog problemet.

Jag hade hoppats lite på fika med en rätt avlägsen bekant idag. Avlägsen på det viset att vi inte umgåtts mycket och på länge, men när vi väl pratar kan vi avhandla allt. Det hade känts helt rätt för min sinnesstämning (kämpar hårt mot en rätt stark lust att fly) - med honom hade jag kunnat berätta om hur jag mår och ändå hålla en rejäl distans, eller jag hade kunnat välja att låta bli och låta honom prata. Istället blir det en fika med Söt. Inte heller dumt, aldrig dumt. Men inte riktigt vad jag hade behövt här och nu.
Nu måste jag klä på mig och åka in till stan.

Doris

Du vet bäst själv. Umgås med folk som stödjer dig i ditt beslut.
Kram

2006-08-12 14:56:33

Frigg

Jag värderar dina beslut utifrån min mall. Men jag vet att din mall inte är ens nästan likadan som min. Så vad du gör... Aja, jag bara måste lita på att du gör rätt utifrån din mall - annars vore jag ju lika korkad som min gamla mamma...

2006-08-12 15:17:22

Vivi

Oh! Den har texten gick rakt in i hjartat - det var ju precis sa har det var for mig nar Mark och jag hade problem. Varfor kan inte ens vanner forsta att man maste fa valja sjalv och skulle det vara sa att man gor ett misstag sa maste man fa gora det sjalv! Man kan inte lara sig av andras misstag. Om det sen visar sig att man gor ratt som stannar....... Du vet bast sjalv, INGEN har levt just ditt liv forr sa ingen vet vad du gar igenom. Kor hart tjejen. xxxxx

2006-08-12 16:06:43

vajlan

fast jag måste säga att vänner ibland är precis rätt ute o man själv är ute o cyklar helt åt fanders efter gamla förlegade kartor. ibland måste man få göra misstag, men ska folk stå ut med att se en göra samma misstag om o om igen, om det nu är det man gör, vilket jag förstås inte säger att du gör Kicko för jag har ju ingen anings aning om vad du upplever nu.. jag har uppskattat- ibland bara i efterskott- att folk vågar stå för att de tycker jag handlar helt emot mitt eget bästa o att de tagit risken att göra sig osams med mig genom att påpeka det. har t o m varit med om ultimatum, Antingen är vi vänner eller så kan du fortsätta med den där mänskan, men då får du sluta klaga på det han gör o inte gör. det var extremt bra att höra. vänner ska inte bara finnas där o ge en kraft att fortsätta med samma skit år ut o år in. men hela inlägget gäller mig o andra jag sett omkring mig, jag vet som sagt inget om ditt liv. lycka till hursom. och så grattis till att kanske lära dig nåt om vännerna. i nöden prövas de, det är så sant som det är sagt!

2006-08-12 18:23:44

Jazz

Jag hade för många år sen ett långdraget avslut. Jag visste redan ganska tidigt att vi var på väg mot ett slut. Ändå fick det pågå i månader. Allt jag visste var att jag måste få slut på mina känslor. Annars skulle han alltid varit den som jag velat ha med inte fick behålla. Det tog lång tid. Det gjorde ont som fan. Men det har inte speciellt stor betydelse nu.
Jag tror inte att man alltid måste ta den kortaste vägen. Och även om dina vänner inte vill att du ska må dåligt och lida... så kanske det är vad du måste ta dig igenom. Inte vika av ifrån. För det är kanske det som finns på andra sidan av allt det här som ska bli dina väg framåt i livet.

Alla vänner är inte gjorda för att stötta en när man är på botten. Vissa är bättre när man är på väg uppåt.

Jag är ledsen att se dig så ledsen och låg. Men hur du tar dig igenom tror jag kommer bli alldeles utmärkt.
Kram

2006-08-12 20:29:34

Paula

Jag känner mig förstås träffad - för jag är ju en av de där som tycker att du ska kliva ur nåt som är dåligt och in i något bättre. Men jag KOMMER stötta dig oavsett vilket val du tar, eftersom jag vet att ingen annan kan välja åt dig eller skynda på dig - det förväntar jag mig inte. Och jag hoppas att du inte tror att jag gör det. *kärlek*

2006-08-12 22:57:24

aniara

Har läst ikapp efter en lång tids exil och vill bara lyfta bort allt det onda som snurrar runt i ditt system. Otäck ingenkänningsfaktor.. *megabamsekram*

2006-08-13 17:10:59


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007