Feta tisdagen

Corn 2006-04-11 16:36 (1 kommentar)
Åkej. Idag är det den ÄKTA fettisdagen, igår var det blåmåndag och imorgon är det dymmelonsdag. Sen har ju resten av dagarna också namn men det vet ni redan. Skärtorsdag och så vidare.

Men som sagt: äkta fettisdag. Det firar jag genom att baka små laktos-, ägg- och mandelfria semlor. De små små bullarna står och jäser nu och "mandelmassan" gjord på bl a mannagryn står redo i kylen. Snart kommer budet med den laktosfria vispgrädden och sen är den allergiska familjen redo att fira Fettisdagen.

Jag är inget semmel-fan och har aldrig varit det, men min kära mormor gjorde alltid egna semlor, som var lite mindre, och jag fick alltid utan mandelmassa och så var det hetvägg, alltså i en djup tallrik och så slog man över varm mjölk. Mmmm så gott. Då var jag inte allergisk mot mandel, jag tyckte bara inte att det var gott. Jag vet inte om jag är allergisk nu heller men jag har blivit allergisk mot hasselnöt och nu vågar jag inte riktigt chansa.

Astmatankarna är bortstuvade till ett litet hörn i hjärnan. Jag ska till läkare igen på torsdag och tills dess tänker jag inte på det. Det har blivit lite lite bättre så jag hoppas att maxdosen av medicinen har fått bukt med alltihop.

Och så firar vi att min man har fått ett litet deltidsjobb två dagar i veckan. Det blir fint. Nu hoppas vi bara på att jag får ett också.

Nog med mina meningslösheter. Glad fet-tisdag på er alla!

Pocks

Inga meningslösheter - bra ord. Glad för jobbet, semlerna låter fina och så håller jag tummarna för allt det där andra . astma och jobb.

2006-04-11 22:17:29


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.