She's a rebel, she's a saint

Corn 2006-03-27 19:39 (8 kommentarer)
Busy ärendedag på stan plus lite härlig ensamshopping - sällsynt för mig. Först banken, där jag växlade till mig några sköna pundsedlar, sen försäkringskassan och krångla lite. Sen gick jag vidare till diverse affärer och kom hem med lite olika kassar fyllda av allehanda saker som nya gardiner till sovrummet (från Indiska, nyinkomna, assnygga), lite tröjor till mig, kepsar till barnen (ja, igår var det vår och jag blev köpa-keps-sugen men idag var det vinter men det spelar ingen roll, kepsarna blev i alla fall köpta) och NY HANDVÄSKA. Jag hatar min gamla fula som har spruckit i fodret.

Och om någon råkade gå på samma ställen som jag så tror nog denna någon att jag är lite störd, för efter varje affärsbesök smusslade jag lite halvdiskret upp min flaska handdesinfektion och gnuggade händerna med sprit. Hahaha som värsta freaket. Men inte vet jag hur folk resonerar, de kanske säger
"Ja går till jobbä ja, trots att barna är sjuk. Inte jö dä nånting e!" och så har de värsta magsjukebacillerna på sina händer och de hoppar givetvis över till kassar och kvitton. Men lite sprit är nog bra. Sen gick jag in på Hemköp och där kanske jag också fick lite freakstämpel eftersom jag köpte minst åtta chokladkakor och fyra påsar godis. Antingen tror personen i kassan att jag skulle ha 1) barnkalas eller 2) hemlig bulimifrossa hemma. Men det var ingetdera, jag ska ju åka till min kära kära älskling F i London och vill givetvis ha med mig svenskt godis. Plus att vi ska ha "chokladprovning" med mörk choklad. Och så köpte jag rågbröd.
Sen när jag kom till bilen hade den laddat ur sig, tändningen är helt uppfuckad, så jag fick ringa Mr Man. Medan jag väntade på honom satt jag i bilen och läste Gringo och åt choklad.
Sen kom Flakey susande i sin gamla fula (men pålitliga) pickup som vår fyraåring har döpt till Truls. Han fixade och donade med startkablar och bilen hoppade igång. Nu är jag hemma hos familjen och stora gossen läser "ett barn blir till" med stor fascination och kan alla ord som moderkaka, livmoder, spermie och så vidare.

Tyvärr var ju svärmor tvungen att vara barnvakt när My Hero kom till min undsättning i stan, och svärfar hade ju en släng av magsjuka i fredags... Huh. För säkerhets skull spritade jag barnens händer när hon hade gått. Fyraåringen hatar när jag gör det och nu tror alla att jag är helt sjuk och har renlighetsmani men det har jag inte. Bara nu. Jag vågar inte ens tro på att jag kommer iväg till London förrän jag sitter på planet...

tori

*fnissar åt den klockrena dialekttranskriberingen*

2006-03-27 19:58:52

Cam

Ja, den var grym, och resten av texten också. Freaka på, Corn! London hägrar!

2006-03-28 08:34:15

Livstid

Män guuu va mysigt med London! Och jag garvar högt åt dialekten, det MÅSTE vara nordostsvenska-inte-alltför-långt-norrut typ Medelpadska/sydlig Ångermanländska?

2006-03-28 17:02:35

Livstid

Nej, jag tar tillbaks Ångermanländska. Hälsingska eller Medelpadska tror jag. Påminner om mina Ljusdalssläktingar.
*menar nu ej att spekulera i var du bor men du kan väl tala om ifall jag är close eller way out, snälla*

2006-03-28 17:04:38

Corn

Livstid: You are very very close. :) SJälv har jag min småländska betoning kvar, det är kanske därför jag lättare hör det som utmärker en annan dialekt... Eller jag vet inte...

2006-03-28 20:59:43

Livstid

Haha, det var briljant gestaltat i alla fall!

2006-03-28 23:00:51

Anni

Fnissar åt dina äventyr! Du är klockren! Iväg till London med dej nu, frisk och kry!

2006-03-29 10:17:01

Binglan

handsprit är underskattat! yougo Corn!

2006-03-30 12:31:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.