Vi är klaaaara!!!

kicko 2006-01-08 16:57 (8 kommentarer)
Skit samma att jag har ont i huvudet och en rinnande näsa - jag och min projektkompis har via telefon och MSN löst alla problem som handledaren gnällde på i vårat program.
Några grejer var alldeles uppenbara när vi väl började läsa igenom koden - som varför hade vi på ett ställe så gott som kopierat innehållet i en metod och dessutom anropat den kopierade metoden? Inte undra på att saker genomfördes dubbelt, liksom, haha!
Andra saker är mer mystiska, men jag tänker inte undersöka dem närmare så länge programmet ändå funkar. En metod anropar en annan metod som i sin tur anropar den första metoden... det borde inte bli bra, men programmet funkar. *flin*
Jag löste problemet med att menyn inte uppdaterade sig. Min partner i sin tur löste problemet med att den numera korrekt uppdaterade menyn inte ville skrivas ut som den ska. Tjoho, vad bra vi är ihop! Nu sitter vi och jublar på msn och glädjer oss åt att inte behöva vara i skolan imorgon - även om det är lite synd att vi inte får möjlighet att glänsa inför den andra gruppen som inte hunnit klart (så vitt vi vet).
Evil.
Och vi har fortfarande inte skrivit rapporten, förstås. Men det tar vi på tisdag.

Imorgon ska jag gå upp till min hyresvärd och tala om att jag vill säga upp lägenheten. Det känns lite småångest sådär... det är inte som om jag blir hemlös, men det är en så skön trygghet med ett kontrakt med mitt namn på. Men framför allt tror jag det rör sig om att det så definitivt är slutet på mitt Malmöliv. Jag kommer sakna Malmö, betydligt mer än Lund (som jag knappt saknar alls. Jo, igår när jag frös ville jag till växthuset i botaniska trädgården, men det är väl ungefär allt). Och det ligger ju så jäkla långt bort, så det är inte som om jag kan svänga förbi stan bara över dan sådär, om jag får lust...

Ita

Man får gratulera *bugar högtidligt* Både till det ena och det andra. En del av livet slutar och den andra börj..fortsätter på heltid (? typ)

2006-01-08 17:24:01

Skylla

Jag hänger inte med i svängarna. Säga upp lägenhet?

2006-01-08 20:46:46

kicko

jo, jag tänkte bli stockholmare på heltid när jag är färdig med skolan...

2006-01-08 20:50:45

gnutt

Känslan av få till ett fungerande programkod efter många timmars slit är obetalbar. Känner igen det där med att inte rota vidare i något som faktiskt funkar.... även om man kanske borde av kodestetiska skäl. :)

2006-01-08 21:14:29

kicko

jo... fast för en 2poängskurs känns det inte riktigt värt!
Jag fattar fortfarande inte hur det kommer sig att den där loopen inte skiter hela applikationen och än mindre hur fan jag kom på att göra den till att börja med - men men. Skiten funkar. Jag är nöjd. Min partner är nöjd (och kommer bli mer än nöjd om jag kan låta bli att äta upp mina överblivna ostkrokar och ta med dem till henne på tisdag. Just nu känns det inte som nåt större problem, jag har kodat hela det här programmet enbart på chai och ostkrokar, nu är jag lite less), och förhoppningsvis är handledaren nöjd. Det jävla kräket som la till en klurig extrauppgift han inte ens själv visste hur han skulle ha löst den bara för att det var vi som är lite duktigare som valde den här uppgiften. *gruff* Jag måste se till att gå igenom all källkod och ta bort alla elaka kommentarer om vad vi tycker om honom och vad han bör göra med den här uppgiften innan vi lämnar in den, haha!
Jag gissar att den andra gruppen som valde den här uppgiften blir de som får opponera på vår rapport, och kommer antingen garva läppen av sig över vår lösning eller slås av dess genialitet. *flin*
I vilket fall var uppgiften att få det att funka, och det gör det. Vilka dumheter man än försöker sig på, haha!

...nu borde jag gå & duscha.

Var det nån här som var intresserad av en bild på armbandet jag fick av min systerdotter i julklapp så finns en bild på kicki.kanske.net nu förresten.

2006-01-08 21:24:16

gnutt

Låt kommentarerna vara kvar! Det kanske inte ens är så att han bemödar sig kolla på koden... han kanske bara exekverar programmet. Det har hänt förr - det kan hända igen. :)

2006-01-08 21:48:01

kicko

nja, han kommenterade en av dem på utkastet...

eller vänta nu - det var en kontrollutskrift förresten! Nåja. Jag har talat om för honom att vi hatar honom för det här, så det är ingen hemlis... =)

2006-01-08 22:05:59

Vicky

Grattis!!!

Det är ju häftigt att ta ett steg i sin egen personliga historia, men jag har alltid behövt sörja lite på vägen.

Skönt att du ska hitåt!! *kram*

2006-01-09 09:09:24


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007