Avslöjande

Anni 2005-12-19 14:21 (8 kommentarer)
Egentligen är jag inte alls den jag verkar vara. Jag är en stor bluff.

Sitter och tittar ut genom fönstret, på snön som faller. Vaddå vuxen yrkeskvinna?? Nej, utan en liten åttaåring, med kalasbyxor och overall, på väg ut och göra snöänglar och åka pulka. Som äter små snöbollar som fastnat i lovikka-vantarna och får nariga läppar.

Det är bara fusk alltihop! Smink och kavajer när jag är en riktig pyjamasmänniska. Jag satsar inte alls på karriären för att det är så kul utan för att jag inte orkar skaffa mej ett liv. Sorgligt men sant! Egentligen bryr jag mej inte alls så mycket om företaget, skulle mycket hellre sitta hemma i soffan med en bra bok. Jag är bara så sabla plikttrogen.

Vem lurar jag? Dom flesta tydligen. Ibland sitter jag på Allvarliga Möten om Viktiga Saker och uttalar mej om saker och ting och folk lyssnar! Jag sätter ihop meningar av fina ord och då tror dom att jag kan en massa saker. När jag i själva verket inte har en susning utan bara hoppas att allt ska gå bra. Och förvånansvärt nog gör det oftast det.

Det är lite läskigt när man tänker på saken. Tänk om alla andra också gör så? Tandläkaren som ska borra i mina tänder? Bankmannen som förvaltar mina pengar? Toris brevbärare gör det definitivt!

Jag hoppas verkligen att inte min arbetsgivare läser den här texten!

tori

inte bara toris brevbärare, utan också tori själv gör det!

2005-12-19 14:37:55

poo

åååh det här var fint. mumma! (och snöänglar är det bästa.)

2005-12-19 15:25:13

kicko

Jag tror att ALLA gör så! Åtminstone alla intressanta människor. Det finns nog några läskiga typer som rä vuxna på riktigt.
När jag tänker tillbaka var nog de flesta vuxna omkring mig när jag var liten bara låtsas-vuxna de med, med tanke på hur de lekte med mig... en lite kul tanke, med tanke på hur supervuxna jag tyckte att de var...

2005-12-19 16:37:51

Basilika

Klockrent!

2005-12-19 17:41:05

Sanna

Känner så igen mig. Fast jag har t o m talat om det för min chef och han sa att han också känner likadant ibland. Alltså att han också är en bluff :-)

2005-12-19 17:49:01

Jazz

Haha!! Vad tror du att man lär sig på Högskola och Universitet?? Ett yrke? Kunskap som gör en färdig för att hoppa ut i yrkeslivet färdig och fix? Nope. Nix. Man lär sig att bluffa och att öva på att leva med bluffen. (detta går givetvis att lära sig utanför skolan också)

Så istället för ett hysteriskt "AAAAAAAAAAAHHHHHHH!! Jag kaaaaaaan inget!! Jag kommer dö!! Alla kommer att fatta!! Nu är livet slut!!"

Så lär man sig att säga
"AAAAAAAAAAAHHHHHHHH!! Jag fattar ingenting!! Ok, vem vet... om jag nickar och låtsas fatta så kommer det nog att klicka till i huvudet förr eller senare. Ok... databaser... han pratar något om något som han kallar databaser. Lägg databas på minnet... kan bli viktigt längre fram. Se där... nu kan jag säga något.. databas. En början."

Det är övning för livet. Ibland klickar det verkligen till i huvudet och man helt plötsligt fattar något (då får man uppleva det fantastiska att man inser att långt i från alla fattar) och ibland klickar det liksom inte till. Då får man fortsätta att nicka och lägga mer energi på något annat.

Du är inte ensam.
*säger hon och nickar som om fattade något av det hon just har sagt*

2005-12-19 19:33:56

Ita

En bluff till...*vinkar*

2005-12-19 19:34:28

Anni

Härligt att vara i gott sällskap!
Jazz - just så är det!

2005-12-20 08:23:24


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!