Onsdag

Corn 2005-11-30 23:14 (3 kommentarer)
Igår på dagen var jag slö som en säl men på kvällen hade jag återhämtat mig och var ett under av effektivitet, jag fick ett ryck och blev husmoderlig och dukade frukostbordet och förberedde gröt och lade fram kläder åt barnen. Kan ni haja? Jag slängde till och med lite bakpulver i toaletten eftersom jag har hört att det ska ta bort beläggningar. I morse glömde jag dock att skrubba med toaborsten så jag vet faktiskt inte om det funkade eftersom jag spolade innan det var skrubbat.

Jag kör lite varannandagssystem för idag har jag mest varit lite slö igen. Jag hade tänkt göra något trevligt och kreativt med min äldste son, vi pratade lite smått om pärlplattor men så har han ju en lite besvärlig lillebror som gärna lägger sig tvärs över köksbordet och goffar in pärlor i munnen och sabbar allt med sina små kladdiga nävar som sitter på världens längsta armar. Sist vi höll på med pyssel låg nog lillebror på en filt på golvet och fäktade med armarna, på en knubbig mage som en en strandad val. Nu är han en 1,5-åring med raska fötter. En 1,5åring som får mer och mer ord i sitt söta rara ordförråd, en gosse som putar med rumpan och klappar på den och säger "kiii, poppa" när han vill kissa på pottan. Tänka sig. Ja, så det blev alltså inga pärlplattor. Vi kanske kan tajma in det i morgon när han sover sin lilla lur.

Idag blev det en rask tur på stan och sen satt vi i bilen och åkte norrut och inåt landet i riktig glesbygd till en plywoodfabrik där vi köpte billiga plywoodskivor med skönhetsfel. Jag satt i baksätet och läste tidningar och matade Lilla Ru med bröd och mjölk och pussar.

Sen hem och göra linssoppa och knarka värme. Jag stod med rumpan mot kakelugnen i lekrummet och läste senaste numret av Galago och hade uppsikt över båda barnen på en gång. Sen gick jag in i badrummet och satt på det underbart varma golvet (det enda golv där vi har värmeslingor) och kastade längtansfulla blickar mot både duschen och badkaret.
Men sen ringde polarn/grannen och jag gick dit och fikade i tre timmar och vi tittade på Vänner och Jackass och nu ska jag gå och lägga mig.

coz

det är 199 texter nu Corn, så nu vill jag ha ett 200-gången-firande-text ;)

2005-12-01 09:18:11

Skylla

Va?!? Kan han kissa på pottan redan?! Gullunge har lyckats EN gång - eller snarare misslyckats - och han är 2½.

2005-12-03 14:57:05

Corn

Skylla: ja jag vet, det känns jättetidigt, vi har absolut inte övat utan det är han själv som verkar känna när han är nödig... Han hade ju tygblöjor fram tills han var cirka ett år så han kanske lärde sig att känna impulsen redan då, då känner man ju att man blir blöt så att säga. Eller så vill han bara göra som brorsan, han läser bok också när han sitter på pottan :D

2005-12-04 21:20:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.