O, kloka hypodeaner...

kicko 2005-11-14 23:23 (4 kommentarer)
För ett gäng år sen var det poppis med väskor sydda av gamla presseningar, och det fanns en sajt där man själv kunde lägga ut mönsterbitarna och få väskan sydd precis som man ville ha den... nån som kommer ihåg adressen, och vet om stället finns kvar?

------------------------------------------------

Min mage har gjort ont efter att jag ätit middag både idag och igår. Det är dumt av magen. Då får den ändå mat betydligt mer regelbundet än när jag pluggar. Lunch och grejer, minsann!

Praktiken är fortfarande kul, full fart och massa uppskattning. Men en del dagar känns det som att jag definitivt borde ha betalt, jag sitter nästan uteslutande och gör grejer som går i produktion eller material för att sälja in konceptet till finansiärer. Får ta och påpeka det för chefen när han dyker upp nästa gång. Det borde väl inte vara nån total omöjlighet att åtminstone få en dator eller nåt ut ur det här... är jag åpen, månne?

------------------------------------------------

Jag hostade en massa för en vecka sen. Erik tyckte visst att det verkade häftigt, för nu har han börjat. Fantasisk dubbelverkan på den där förkylningen. Först inte kunna sova för att jag hostar lungorna ur mig. Sen inte kunna sova för att sängsällskapet hostar. Nåja. Det är inte så illa. Det är rätt najs med sängsällskap i vilket fall.

Och imorgon blir vi råttvakter - Vicky blir mystiskt och oförklarligt döv varenda gång jag erbjuder mig att resa i hennes ställe så hon kan stanna hemma med Snö och Tö!

governess

Jag är en blåst hypodean, för jag har varken sett eller hört talas om väskor sydda av presenningar.

Däremot måste du förklara 'åpen'.

2005-11-14 23:27:28

kakor

På bohuslänska heter det åben. (Sniken,gniden.)

2005-11-14 23:43:36

nina

Jag tror inte att chansen är så stor att du kommer få ngt betalt på praktiken tyvärr. Nu vet jag ju inte hur ni har det på er skola men andra KY-utbildningar jag har hört om har ju praktik där man ska arbeta som de andra på företaget. Dvs ha samma krav på sig som en fast anställd. För att få just arbetslivserfarenhet, men det ingår i utbildningen. Så jag tror att allt är som det ska med andra ord... tyvärr. Utomlands är det lättare att få betalt då det ligger i traditionen att en intern får betald. I Sverige är det inte riktigt så... Men jag håller tummarna för dig.

2005-11-15 02:00:09

Lea

Det borde ju gå att göra så att de räknar en viss del av ditt arbete som extrajobb och då få betalt?

2005-11-15 11:20:32


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007