Ett rum med utsikt

Anni 2005-10-11 12:47 (6 kommentarer)
Jag làngtar hem till min egen sàng! Istàllet ligger jag i en hotellsàng i en liten kyffig vindskupa med fantastisk utsikt òver Florens och hòr katedralens klockor ringa. Hògen av anvànda pappersnàsdukar vàxer och òronen ilar ànda ner i tànderna. Jag àr totalt genomfòrkyld och stannade kvar hàr fòr att tycka synd om mej medan kàraste vànnen èkte ivàg pè utflykt. Det àr vèr sista dag och han mèste ju fè chansen att gòra nèt kul àven om inte jag orkar.

Den hàr semestern har varit underlig. Det har regnat nàstan hela tiden, nèn av oss har varit fòrkyld nàstan hela tiden. Visst, vi har sett Florens, det àr en fin stad full av historia, kultur och statyer. Det àr imponerande men jag har inte riktigt kunnat ta in allt. Det àr mest ett blurr av knattrande vespor, dyra uteserveringar och billiga hotell (som inte alls àr sè billiga som man kunde tro).

Jag nàstan skòms òver att jag àr sè otacksam - hàr àr jag i en stad full av konsthistoriska skatter och sè har jag inte ens orkat stè i kò fòr att komma in pè museerna. Efter ett antal kyrkor ser de flesta madonnorna lika heliga ut - jag kan fascineras av en skulpterad fot med en gulligt viftande tè, men jag kan inte ta in hela storheten, fast det kànns som jag borde.

Vi har haft bra dagar ocksè, en hel dag med sol i Lucca, dàr vi gick runt pè stadsmuren och insòp folklivet. Vi har sett sòta hundar, lyssnat pè en gatumusikant som spelade ràtt in i hjàrtat pè oss, druckit cappuccinos bredvid en fontàn. Det àr kul att komma bort och se nya stàllen.

Jag hade dròmt om en resa till solen, fè ett avbrott, softa omkring och bara mè bra och visst har vi haft ògonblick av det. Men ibland ònskar jag att jag hade stannat hemma istàllet, njutit av brittsommarvàrmen och den friska oktoberluften. Jag kunde ha hàlsat pè vànnerna i Stockholm istàllet. Fick ett mail frèn pappa om att de gjort òpplemos och dè làngtade jag hem, till doften, sitta i mammas kòk och skàra òpplebitar och smèprata.

Tànk om man kunnat veta innan... fast vem styr òver regn och fòrkylningar?

Kanske àr jag bara en lat och bekvàm huskatt? Men jag vill ju ut pè àventyr oxè!

reprisIta

Jag tror du kan vara lugn...det är mycket underbart på en gång... Det ger sig nog när du kommit hem och får smälta allt... Fast jag känner igen mej i det där "jag borde uppskatta detta mer än jag gör" Äsch..vad är det för fel på att uppskatta en viftande då? Gör du det har du ju förmåga att uppskatte de små tingen i livet och det är väl himla bra? Då är det ju lättare att hitta saker att uppskatta och må bra av... Kort sagt, ha inte dåligt samvete. Njut av landet precis som du vill utan krav på om det ska vara sol eller kultur som du njuter mest av..
kram på dej

2005-10-11 13:12:23

Mea

Ah, jag känner igen det där med att alla kyrkor och madonnor efter ett tag liksom smälter in i varandra. Efter en veckas besök i Rom (och otaliga muséer senare) hamnade vi slutligen på Etruskmuséet, och då kände jag till slut: "Jaha, ÄNNU en etruskisk kruka. Intressant..."

2005-10-11 13:42:33

reprisIta

...ja och, det KAN ju bli för mycket av det goda oxå... :-)

2005-10-11 14:37:45

kicko

Stackars gumman, krya på dig!!

Och Ita, varför håller du kvar vid repris-epitetet? =)

2005-10-11 18:18:15

Anni

En lat dag och 100 pappersnàsdukar senare - nu har jag piggnat till lite och faktiskt uppskattat utsikten och dom smè fèglarna som kvittrar runt pè taket. Det àr en òverdos av kultur helt enkelt! Mèste vara det!

2005-10-11 18:31:00

Ita

Det ligger kvar automatiskt. Tänkte inte på det...Har tagit bort det nu!! Borta!!

2005-10-17 06:55:58


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!