Min alldeles egna lista

Corn 2005-10-06 14:45 (6 kommentarer)
Dagens stora händelse: Pippi-fest på dagis. Fantastiskt! Stora barnet var utklätt till Pippi, oerhört stolt med sina orange flätor och olika strumpor.

Dagens sjukdom: Hand- fot- och munsjuka! Japp. När vi kom hem från dagis blossade det upp stora blåsor i händerna och på fötterna på vår son, jag ringde sjukvårdsupplysningen som sa att det var hand- fot- och munsjuka, även kallat höstblåsor. Ej att förväxla med mul- och klövsjuka! Det har inget med den att göra...
Tittade på sonens tunga, och ja, även där fanns det blåsor. Extremt smittsamt men inte så farligt för övrigt, bara det att det kan göra ONT i munnen. Jag har precis varit på apoteket och köpt någon slags bedövningssalva för munnen. Nu är det bara att vänta på att lilla sonen också får blåsorna. Jag har förberett mig med snäll mat (köttbullar och fiskpinnar), filmer (Björnbröder samt Pippi) och dryck (o'boy).

Dagens utländska ord: Cherry. Lite otippat men visst är det vackert? Eller fint. Det låter så lovande. Mat/godis och stuff med cherry-smak är sällan så himla goda som man kan tro men ordet är som sagt löftesrikt. Och förresten - Körsbärste är gott! Mmmm.

Dagens värk: Tja det är ju handlederna igen. Blä, skit. Det känns som om jag har brutit flera ben inuti ena handen, det är inte skönt. Måste dra ner drastiskt på datortiden.

Dagens dialekt: Göteborgska! Lyssnade på Christer i P3, Kitty Jutbring i Relationsrådet har en underbar dialekt. Jag blir fruktansvärt förälskad i hennes röst varje gång jag hör henne.

Dagens jobbiga samtal: Telefonsamtal om ett eventuellt jobb. Jag avklarade samtalet precis nyss, mellan ett par rubriker här, och det var inte så jobbigt som jag hade väntat mig utan ganska trevligt. Hjärtklappning har jag dock fortfarande. Vi har bestämt tid för intervju/träff på måndag.

Dagens snälla: Min svärmor som snällt sitter barnvakt.

Dagens "ser-jag-fram-emot": Kvällen, i soffan framför tv:n. Ja, jag är sucker för våra tv-kvällar när barnen sover och lugnet har infunnit sig. Kanske en hög med morötter och en skål med dipp också... Vi får se. Präktigt värre låter det i alla fall.

Pocks

Åh. Goda små såna röda och gröna körsbärsgodisar - såna sega - är ju fina. Och körsbärste. Och trist med sjukan - både din och trollets - och grejt med samtalet! Håller tumme och skriver mejl. Nu.

2005-10-06 15:09:44

tori

åh vad roligt! det var ju nån pippi-parad i sthlm i sommaren och mitt jobb var involverat. vi såg bilderna sen och tjejerna var pippi och killarna var..... inte pippi. jättetråkigt. (fast en tjej var prussilusskan och såg anmärkningsvärt sur ut, hihi).
och heja för jobbet. heja.

2005-10-06 15:40:19

Corn

pocks: hm... vet inte riktigt vilket godis du menar! Men teet är gott! Och roligt med mail!

tori: det var faktiskt flera pippi-pojkar och flera flick-pirater. Roligt.

2005-10-06 16:08:16

Eponine

Ah. Goteborgska, korsbarsthe och Pippi - tre favoriter i en uppdatering. Far val passa pa att tipsa om japanskt korsbarste fran Tehuset vid Kungstorget, Goteborg. Gorgott!

2005-10-06 16:49:01

morsan

Glass...du har väl inte glömt att köpa glass? Brukar göra underverk i blåsiga munnar :-)

2005-10-06 18:26:37

knivskarp

Har man - som jag - jobbat på Cherry Casino, har körsbärstemat sedan länge förlorat all positiv associationskraft. ;>

2005-10-07 11:26:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.