"knip ihop gälarna!"

Corn 2005-09-05 18:03 (5 kommentarer)
Igår var det familjemiddag i grannhuset, det var roligt och käckt fast Herr 3-åring var lite sur och knorrig. När han fick en tillsägelse av farfar morrade han "knip ihop gälarna!" och det lät så roligt att jag började frustfnissa och jag trodde alla skulle hänga på men farfar blev nog mest sur och där satt jag, ensamflabbaren.

Det fick mig att känna mig som när jag var liten och var hos pappa och hans nya familj och pappa och hans fru sarkastiskt "skämtade" vid middagen, jag var 9-10-11-12 år och fattade inte direkt sarkasmerna förrän efteråt så jag skrattade glatt åt skämten. Som inte var skämt utan alltså snarare vassa pikar som haglade mellan pappa och hans fru. Ooouuuh vad obehagligt att sitta där sen i tystnaden och inse att inte ens "skämtarna" själva skrattade.
Nåja. Nu är jag vuxen och kan ta det lite lättare. Jag tycker fortfarande att det var extremt roligt sagt. Han måste ha fått inspiration från Pettson och Findus. Jag tror det.

Neil Young. Jag har en Neil Young-period. Nu skulle jag kunna dra citat så att alla skulle förstå storheten men jag orkar inte.

Visslande, är det inte något speciellt med visslingar? Alltför många visslanden är menlösa och inte ens äkta, utan mest luftblås, om ni förstår. Men ett riktigt litet visslande kan fortplanta sig så, utan att man märker det! Det är mer subtilt än sång.
Häromdagen stod målaren i köket och målade runt vår altandörr. Jag visslade i en halv minut - max - på en Euskefeuratlåt. Tio minuter senare, när målaren går uppför trappan, hör jag på avstånd hur han visslar på samma låt. Är det inte fantastiskt? Det tycker jag. Förmodligen skulle han inte ens veta om att jag hade visslat på den om någon frågade. Han skulle nog tro att den dök upp i hans huvud av sig själv. När det i själva verket var jag som visslade in den i hans skalle! Eller kanske inte, kanske var det han som visslade allra först? Det får vi aldrig veta, haha.
Lite gränsöverskridande kändes det i alla fall. Sextioåriga målaren och så jag, unga (haha) kvinnan, kan samma musik. Det är fint det.

Vivi

ja, det ar fascinerande hur sa lite kan paverka sa mycket att man borjar vissla. (Vilken flummig mening, men jag tror du forstar vad jag menar!)

2005-09-05 21:13:00

Anni

Usch, det vrider sej i mej när jag tänker på alla stackars barn som utsätts för ironi och sarkasm - det är elakt!
Men gälarna var bra och visslet! Härligt när det smittas!

2005-09-06 08:52:37

Jazz

Jag tycker oftast att det låter väldigt falskt när människor visslar. (jag var utan framtand i åldern 3-6 år... så jag lärde mig aldrig vissla.)
Det satt en kille på jobbet och visslade lite för sig själv. Jag kunde aldrig gå förbi utan att säga lite sarkastiskt (oups)
- Vad fint du visslar.

Jag är nog en visselsabotör.

2005-09-06 12:02:32

Anni

Önskar jag KUNDE vissla! Min kompis lärde min undulat att vissla när jag var liten, för jag kunde ju inte själv. Undulaten fattade, men inte jag :-(

2005-09-06 12:20:51

nina

Hahahaha! Här sitter jag och gapfnissar för mig själv åt "Knip ihop gälarna!" Det är ju underbart roligt. Haha!

2005-09-06 22:25:04


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.