Bästa bästisen

Anni 2005-08-28 00:25 (5 kommentarer)
Jag är så NÖJD!! Äntligen - efter drygt ett år - har möblerna hamnat rätt hemma. Arbetsrummet har varit mitt dåliga samvete och jag har inte fått till det. Allt som blev över har bara hamnat där, antikt arvegods, dataprylar och omaka byråer i en gigantisk stilkrock. Och då går det ju inte att hänga upp tavlor heller, när inget passar ihop och det bara känns fel. Jag är där inte mer än nödvändigt, bara när jag behöver datorn.

Så ikväll kom min bästis över. Vi satt och fikade och hon slogs med en sudoku som jag givit upp hoppet om. Då slog det mej att hon är stilsäker och kreativ, så bara på pin kiv frågade jag henne om råd om tavlor i skräprummet. Men varför byter du inte plats på bokhyllan och skrivbordet?, sa hon. Hmmm.... Nejmen inte kan vi väl - bara sådär... Jo visst, kom igen! Sagt och gjort!

Bokhyllan som stått och sett skräpig ut i hallen åkte in i arbetsrummet, det antika skrivbordet som stått och skrikit förolämpningar åt det moderna databordet åkte ut i hallen. En sån liten rokad och plötsligt föll allt på plats! Upp med alla hopplösa tavlor från källaren och nu passade de på alla möjliga ställen. Det blev så himla fint!

I hallen har jag nu ett gammalt snirkligt skrivbord istället för en överfull bokhylla. Det blev mycket luftigare och så fick jag upp ett gäng tavlor, med ramar som passar till möbeln. Blickfånget är en blyertsteckning av ett foto på mej som fyraåring, med ett soligt leende, man kan inte låta bli att bli glad när man ser den.

I arbetsrummet står nu en bokhylla på stora väggen och balanserar rummet på ett helt annat sätt. Datorn passar in i sitt hörn nu och dominerar inte lika mycket, och dessutom fick jag upp en spegel som jag kan se hela mej i, inklusive fötterna! Mycket praktiskt! Sen har jag äntligen fått upp mina charmiga katt-tavlor som bara legat här i ett halvår, och på andra väggen har jag två alternativ, en blå tavla och en röd. Om jag dessutom byter mellan blå eller röda krukor till växterna i fönstret, så kan jag variera mej när jag får lust!

Nu sitter jag här och bara trivs i hela kroppen. Det är så underbart! Min bästis är verkligen bäst!!! Stackarn, här kommer hon för att få lite lugn och ro från alla sina barn och tror att hon ska få en stillsam fika, men sen får hon flytta möbler och spika upp tavlor. Fast hon såg rätt nöjd ut när hon gick, hon oxå. Här är så fint! Jubel och fröjd!

Skylla

Det är inte alltid som "sitta still" är den bästa vilan.

2005-08-28 10:34:03

vajlet

vilken söt text! :)

2005-08-29 00:45:25

Lila

Det är underbart med vänner!!
Du får väl återgälda henne en annan gång......

2005-08-29 09:34:42

nina

Wow! Fan vad härligt!

2005-08-29 11:42:12

ps

Åh vad härligt! Grattis till ditt fina hem!

2005-08-29 19:49:27


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!