Deceptacon

Corn 2005-08-03 22:33 (4 kommentarer)
Idag har vi provat vår campingutrustning på tomten, jag och lillRogga gick ut och skulle sätta upp tältet medan de andra var inne. Världens sämsta bruksanvisning, och på knapphändig engelska dessutom, vad fan är ett fly sheet liksom, när vi pratar tält? Jaja, jag började sätta ihop pinnar och greja men treåringen förstörde allting och jag var alldeles svettig så till slut röt jag på min man så hela grannskapet hörde, även han hörde och kom ut och så försökte vi tillsammans och det gick till slut. Tältet var tjusigt och bra, sen pumpade vi upp den där dubbla luftmadrassen, det var jobbigt att pumpa för hand men stoooor blev madrassen, 183 cm bred och 203 cm lång, då får hela familjen förhoppningsvis plats.

Efter den svettiga provgrejen gick vi in till svärmor. Vilken fantastisk människa, hon har tills idag varit barnvakt åt sin dotterdotter, tio månader gammal, i 1,5 dygn, och har öppna famnen åt oss också. "LillRogga kan få sova här i natt om han vill, när A har åkt hem, det var ju så längesen vi träffades på riktigt han och jag, en längre stund" och då har hon ändå varit barnvakt MYCKET i sommar om än inte precis alldeles nyligen. Och hon gör det inte för att hon känner sig tvingad, hon gör det inte av plikt, hon gör det för att hon tycker att det är så roligt och för att hon älskar sina tre barnbarn på ett så fint sätt, treåringen är jättejobbig stundtals och ibland extra jobbig på henne men hon är mjuk och snäll och tålmodig. Det är hjärtevärmande när man tänker på andra släktingar i den generationen som inte är så himla intresserade. (hrm)
I alla fall, när vi kom in där var lillstintans föräldrar där för att hämta henne och värsta buffén var framdukad så vi fick sätta oss vi också och bara äta på. Nykokta primörer, nyligen upptagna ur landet, det var morötter och rödbetor, goda såser, get-fetaost från Jämtland, rökt sik från trakten, rökt kött, ljuvligt god krämig goudaost. Fest! Och så ett glas kaffe på det. *rap*
I början tyckte jag emellanåt att det var jobbigt att bo här, integritetstjafs, men nu går det så himla mycket bättre, jag är avslappnad på ett helt annat sätt. Mina barn är så lyckligt lottade (och vi också förstås) som har så intresserade farföräldrar, så nära, det är en enorm gåva och jag förstår det mer och mer. Hear, hear!

Nu är det så där varmt och lite pirrigt som det alltid är kvällen innan semestern. Imorgon ska vi fara neråt och stannar väl i sörmland någonstans och slår upp vårt lilla hem, sen åker vi neråt Småland. Nu gäller tvättning och städning och packning.
So long.

alein

Ha en härlig härlig semester!

2005-08-03 23:25:00

Heidi

Så fint å lesa.

2005-08-03 23:46:19

morsan

Smart att testa tältuppsättning innan ni åker!

2005-08-04 08:48:05

Binglan

å gud vad gott det lät, jag blev helt hungrig fast jag precis ätit frukost. Och så låter det så himla mysigt med hela familjen på en stor luftmadrass! Ha det så gott!

2005-08-04 09:22:53


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.