Boobs

Corn 2005-08-02 21:18 (15 kommentarer)
I dag har jag tittat på Extreme Makeover för första gången någonsin. Det var enormt kluvna känslor, mest beklämmande. Det är väl roligt att folk blir glada men måste det behövas en ny haka, en ny näsa och läppförstoring för det?

Samtidigt gick det en dokumentär på fyran, "mina bröst är för stora" om människor som ville förminska brösten. I en del fall var ju de stora brösten förenade med mycket besvär som ryggont och så vidare men i ett par fall var det helt enkelt bröst som inte stod rätt upp i givakt längre, som det handlade om. "saggy boobs, yes, of course, since you've lost weight" sa läkaren till en tjej med i mitt tycke rätt normala rattar, hon hade gått ner några kg i vikt och brösten hade blivit lite lösare.

Och jag blir så ledsen. Jag vill inte bry mig, jag brukade inte bry mig, men med den här pressen som är överallt, känner ingen annan av den? Ser man på ett sånt här program och förresten på reklam och så vidare så ska man ju ha lagom stora, fasta, uppnosiga bröst. Och det är ju ett ganska nytt ideal - tror jag. Pinupbrudarna på sextiotalet var inte så jävla välutrustade. Och ordet hängbröst är så sjukt och konstigt, hänger inte alla bröst som är större än a-kupa? Typ? Lite i alla fall? Det är ju så jävla normalt det kan bli. Min mormor hade stora hängbröst, men jag tror inte att de var i vägen för någon lycka. Jag tror inte att hon såg tillbaka på sitt liv och tänkte "oj vad mina bröst gjorde mig deprimerad". Min mamma har säkert hängiga bröst (som alla andra i femtio-sextioårsåldern) men jag tror inte att det är något hon bekymrar sig för. Varför ska alla unga kvinnor nu idag, på 2000talet behöva bekymra sig? Varför ska jag känna att mina lite hängiga bröst inte är ok? EGENTLIGEN är ju mina bröst så jävla bra, jag använder dem till precis det de är skapade för, jag ammar min bebis, jag tänker amma honom ett tag till för det funkar perfekt. Jag har ammat hans storebror. Jag är stolt över mina bröst och att de har funkat.
Som sagt - alla bröst hänger, förr eller senare. Det känns så kortsiktigt att som trettioåring fylla&lyfta brösten. Tio år senare behövs det väl en påfyllning? SKa man fortsätta så hela livet? Ser inte DET konstigt, ut med femtioåriga damer med fasta runda kullar med tio centimeters mellanrum? Det kanske är vår allmänna ungdomspanik som gör sig påmind även här. Man vill rumla och plugga och vara bekymmerslös och ansvarslös tonåring fast man är trettioplussare, då kanske det blir en konflikt när kroppen inte hänger med och håller sig ung den också, liksom sinnet?

"jag gör det bara för min egen skull, för min egen självkänsla" säger en del som har op:at sig. Ahaha, visst, om du bodde på en öde ö skulle du säkert också göra det, för din egen självkänslas skull.

Nej, jag tror aldrig att det är för ens egen skull. Eller?

Åh jävla ångest. Jag har gått ner 6 kg på fyra veckor och vill gå ner 10 kg till men fatta att mina boobs kommer att vara ännu lösare då, och hänga ännu lite mer. Och överallt ser jag att det duger faktiskt inte. Hela vår generation är ju helt bröstfixerad och operationer har blivit grymt vanligt. Jag vill bara att alla ska duga som de är. Bröst är överskattade.

Idag var jag inne på Lindex och provade ett par jeans, det var dumt gjort och Lindex speglar visade sig vara de värsta jag har stött på. För så där jävla ful brukar jag väl inte se ut i HM:s provrum? Eller så är det viktnedgången som har gjort mig saggy. Förhatligt. Ett bra sätt att sänka dagen på, det var det åtminstone.

c

hon m näsan såg ju ut som en crackhora efter "förbättringen". fattade ingenting, hon var ju snygg innan?! snutkvinnan verkade ju mer normal & intelligent, jag blev lite glad av henne faktiskt. (första ggn för mig också, extreme makeover that is.)

2005-08-02 22:10:36

Skylla

GLÖM nu inte vad min lillebror sa! ;-)
(Sa hon som inte ens fyller en A-kupa men faktiskt överlever ändå!)

2005-08-02 22:51:46

Corn

c: ja, det var väl befriande att en kvinna i 40++åldern INTE ville lyfta tuttarna trots att hon blev erbjuden... angående den första tjejen fattar jag inte varför man vill förstora läpparna, det blir ju värsta ankeffekten.

Skylla: Men VAD har din lillebror sagt??

2005-08-03 00:01:59

Heidi:

Då eg høyrde om blyanttesten: "Om du kan leggja ein blyant under brystet og den blir hangande har du hengebryst...".,
hadde mi flotte frodige venninne med F-cup ein forakteleg kommentar: "Høh, blyant, kom her med ei kålrot så skal du få sjå... :)
Det verste med extreme makeover er at ein del femtenåringar truleg sluker det rått. Fram for vakre hengebryst. :)

2005-08-03 00:12:28

Morris

Du har så rätt, så rätt. Inte fan gör dom det för sin egen skull!

2005-08-03 08:53:26

tori

åh gud. penntricket hade jag glömt. kan man lägga en penna under bröstet och den stannar kvar så har man hängbröst. undrar om det var något man fick från kompisar eller vecko-revyn? helt sjukt dessutom. har man lite större bröst så stannar ju pennan oundvikligen kvar (min kompis brukade förresten med ett gapskratt hävda att hon kunde få en fjärrkontroll att fastna, hon är min idol).

2005-08-03 09:03:32

Skylla

Jag skrev det i en tidigare kommentar:
"Men vet du, jag tycker faktiskt att det är lite sexigt med hängbröst, för då ser man ju att det är en kvinna man är tillsammans med och inte en liten flicka"
sa Lillebror.

2005-08-03 09:27:56

Vivi

Jag tror forvisso att man kan gora en san sak "for sig sjalv". Det viktiga att komma ihag ar att man vill det for att vara fin for andra, tex sin partner. Som du sager, bodde jag pa en ode o skulle jag aldrig lyfta brosten, nej, men jag skulle fortfarande vilja vara fin for min partner, forutsatt att han ocksa var pa on!

Jag vill tex att Mark ska tycka att jag ar sot och for att uppna det gor jag mig fin for honom. Om sen "fin" innebar brostoperation eller inte ar en annan femma. Jag haller med om att var kroppssyn ar tragisk och att det ar beklagligt att unga flickor med mer eller mindre perfekta kroppar vill lyfta sig, men jag forstar viljan att vara fin for andra och att man kallar det "for sig sjalv." Do I make sense? :-)

2005-08-03 10:38:01

???

Värst tycker jag att de där Operera-om-mig-programmen gör att man bit för bit trubbas av. Jag såg en kort stund på det. Då någon av tjejerna satt inne hos kirurgen och diskuterade hennes näsa. Och jag tänkte "Undra hur min näsa skulle se ut om man gjorde om den?" Eller när man står där i spegeln och man bara väller ut på vissa kanter och funderar "Fan, jag orkar inte... imorgon kollar jag upp fettsugning"
Jag har aldrig tänkt såna tankar förr. De är inte allvarligt tänkta tankar nu heller... men ändå... det känns som om det är mindre främmande på något sätt.
Det tycker jag är skitläskigt!

2005-08-03 10:41:41

Jazz

Det var ju jag som skrev förra inlägget.

2005-08-03 10:42:54

pooq

håller med Skyllas lillebror!

2005-08-03 11:41:39

Eponine

Jag brukade vara totalt anti skonhetsoperationer, men sen har jag ocksa bevittnat manniskors komplex forsvinna och sjalvkansla komma tillbaka efter att ha opererat sin nasa/sina brost whatever. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om det hela, men jag tror jag mjuknat lite. Whatever floats your boat, liksom.

2005-08-03 11:47:02

hj

fast det där "ensam på en öde ö"-argumentet bygger ju på att självkänsla är något man utvecklar utan påverkan av eller interaktion med sin omgivning, och så funkar ju inte självkänsla, den byggs ju upp genom tilltro til den egna förmågan och av såväl andras bekräftelse som självbekräftelse. jag tror att självkänslan hela tiden står i relation till en omvärld annars vore vi i viss mån opåverkbara.

2005-08-03 12:22:54

Corn

Vivi och hj: sant. visst. jag förstår. Men jag känner att ens partner borde väl kunna tycka att en är fin även om boobiesarna hänger? Jag vill också vara fin för min partner på en öde ö men det skulle kännas tragiskt om jag kände ett behov av att operera om det som är jag för att han skulle tycka det.

Resten av kroppen hänger ju också när man blir äldre, menar jag. Synd att så mycket ligger i just brösten.

Något som är läskigt är när de där på extrem makeover är hos plastikkirurgen och denne liksom försöker skala bort allt fult och skapa en supermänniska, allt som inte är enligt mallen vill han liksom ha bort. Den äldre kvinnan i gårdagens program hade streck i hela fejan när kirurgen hade ritat färdigt. OM jag, som är rätt nöjd med mitt face, skulle gå till en kirurg och ge honom fria händer skulle nog mitt ansikte vara totalt ommöblerat efteråt.

2005-08-03 13:12:02

baloo

Det e så fint med silikonisar ska själv göra fast jag e nöjd med mina egna. men kan bli ännu nöjdare så varför inte operera ?!

2005-10-05 14:43:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.