Saturday night and I like it

Corn 2005-07-09 22:20 (3 kommentarer)
Sommar är bara jobbigt, vi är ingen grillfamilj, vi har ingen grill men resten av världen har näsan i Aftonbladets grillbilagor och håller koll på Coops medlemspris på kol. Värsta brandrisken! Fast idag var vi lite sugna på barbeque så Flake halade fram lite entrecote ur frysen.
Sen åkte vi till stan för att handla tillbehör och vi var helt utsjasade av trötthet allihop så när vi kom fram till affären fick bilen stå på tomgång på parkeringen ett tag och vi sov som små grävlingar med hängande hakor i fem minuter. Vaknade av dregel på axeln och så gick vi in, pigga av vår mikropaus, på Lidl och köpte grejer.
Och sen in på Coop för att komplettera med svensk mjölk. Hem till flugparadiset, förresten är det både bit- och parningsäsong för flugorna. En period på året bits de som fan, eller om det är en viss sort som precis har kläckts då, jag vet inte, de bits som fan i alla fall och de sitter ofta ihopklumpade två och två och parar sig, GROPPEKNALLE brukar jag skrika och smälla till dem. Två flugor i en smäll, som det brukar heta. Haha. Jag fattar inte hur de hittar varandra, två flugor i ett rum, det måste vara som att hitta en annan människa på flera mils avstånd? Eller? De kanske har något skumt kommunikationssystem.

Hemma blev det asstökigt, vi stekte entrecote i grillpanna på spisen och skar färsk vitkål och rörde ihop spontant kryddsmör och köttet var så himla gott. Från vår egen gård, vi äter så sällan kött, alltså nötkött, och nu var det så gott... Mums. Fast det blir väl ovant för mina böntillvanda tarmar.
Mitt i alla röra var det en härlig stämning, lillabäsen satt på golvet med ett vitkålshuvud och drog bort blad efter blad och guppade i takt med musiken som vi spelade för den andra ungen. Förresten så när vi var på affären spelades det som vanligt musik i högtalare, fast ganska lågt, då sa lillRogga plötsligt "Det är Jomagirl!" och ja, det var "Girl" med Destiny's child som han har sett/hört på Mtv ett par gånger. Han har känsla för musik, gossen. Hemma sjöng han refrängen i "boy's in the girls room" med ett ganska perfekt uttal.

Sen åt vi körsbär, drack kaffe och tittade på Desperate housewives när storabarnet lekte med lego och babblade oavbrutet och lillabarnet klättrade upp i soffan och bet oss i armarna. Efteråt gick vi till köket och matade barnen med yoghurt och skrattade åt röran. Befriande härlig stämning och inte sådär surgnetigt som det kan vara när ungarna bråkar, det är stökigt och svettigt överallt. Idag hade vi av någon anledning överseende med allt.
Snart sover båda barnen och då ska vi ner och städa upp och sen gå ut och sätta oss på vår hacienda, det vill säga vår veranda som vi har satt upp pinnjalusier runt, så att det är skuggigt och relativt myggfritt.

anoest

vad mysigt det låter!

2005-07-09 22:29:26

nina

Oh, så mkt kärlek det var! Jag fullkomligt älskar att läsa om ditt liv! <3

2005-07-09 23:30:25

Tintomara

Instämmer med Nina, jag blir glad varje gång du har skrivit något!

2005-07-09 23:38:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.