Sommardilemma

Mea 2005-07-03 13:27 (5 kommentarer)

Här sitter jag och känner mig osvensk. Jag sitter alltså inomhus när det är soligt och varmt ute (säkert 25 grader i skuggan). Som svensk ska man inte göra det. Som svensk ska man vara utomhus när det är soligt och varmt. Annars betraktas man som lite konstig. Jag har en del kompisar som blir helt förfärade när de hör att jag befinner mig inomhus när det är så soligt och varmt ute! Man måste ju passa på att njuta av solen när den visar sig. Jo, visst, det kan jag hålla med om, men tänk om man hade planerat in något annat den här dagen då? Eller tänk om man faktiskt känner för att sitta inomhus; värmen och solen till trots? Under dagar som denna skulle jag vilja vara husägare. Husägare med ett trevligt hus och en ännu trevligare trädgård. För då skulle jag säkert sitta i trädgården och läsa lite, eller kanske skriva lite, eller ligga i en hammock och slumra. Eller dricka en svalkande dryck (kanske Radler, ha ha). Men nej. Jag har inget hus, men väl en lägenhet med en liten tiny balkong som blir så varm så varm att man inte mäktar med att sitta där längre än fem minuter i taget. Och jag har avverkat ett par femminutersintervaller där nu, och nu befinner jag mig alltså – ve och fasa – inomhus. Snart bär det dock av till föräldrarna, och då ska jag utnyttja deras trädgård.

Annars så roar jag mig med att försöka lösa mitt dilemma.

* Jag är något av en ensamvarg. Det är inte så att jag alltid vill vara ensam, men jag behöver definitivt egen tid, för annars faller jag ihop i en liten hög av utmattning om jag hela tiden måste umgås med andra. Påfrestande für mich.

* Jag vill inte vara ensam. Ibland känner jag mig så ensam och jag vet inte riktig hur jag ska tackla det. Tror till viss att jag klamrar mig fast vid Mr X bara för att jag är rädd för att bli ensam. Och jo jag vet, man måste våga för att vinna, men jag tror inte jag vågar… Inte riktigt än.

Jag kommer dock ingen vart i dilemmalösandet, känns det som. Jag har fastnat, och det nästan fysiskt.

sodan

ajajaj vad jag sympatiserar med dilemmat. kommer du på en lösning så dela gärna med dig. jag tror ibland att jag har lyckats komma på en men det visar sig alltid vara fel.

2005-07-03 13:35:51

Mea

Exakt sodan! Men tror liksom att man löst det men så visar det sig att man ändå hade fel. Trodde jag hade löst det för typ tre veckor sedan, men det slutade med gråt och tandagnisslan, så återigen var jag fel ute...

2005-07-03 13:49:52

Corn

Känner igen det där utomhustvånget. Kommer ihåg hur det var när jag var tonåring och ville ligga inne och slöa på dagarna, då var mamma där och tjatade på mig att gå ut. Nu är jag med gott samvete inne och tänker inte tjata på mina barn att gå ut... både jag och barnen är sådär blonda och ljushylta och då är man ju mer känslig till solen så jag hänvisar till bl a Apotekets råd om solning: Håll dig undan solen mellan 11 och 15!

2005-07-03 16:26:15

balletdancer

mm, hatar denna ute-terrorism. det är ju rörande hur ANDRA blir olyckliga av att man själv väljer att sitta inne när det är "varmt och skönt" ute.

förresten, jag känner också så, måste få vara ifred lite då och då men vill ju inte bli helt ensam och övergiven bara för det. usch vad svårt sånt är ibland.

2005-07-03 16:39:42

Vicky

Åh, känna-igen-mig-text!!!
Vi vände solen ryggen och gick i Gallerian istället, fikade inhomhus och njöt av att det var så lite folk i affärerna. Underbart! Alla andra låg och solade, förutom dom som satt i skuggan i sin trädgård och hade ailbi.

Mitt dilemma löste sig lite när jag träffade en man som jag kan andas med, och som är lika asocial som jag! Och vi kämpar med att upprätthålla ett socialt nätverk..

2005-07-03 20:46:29


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk