PKTÖNT

Corn 2005-04-26 14:36 (25 kommentarer)
Idag ruttnar jag på hela kursen och på maskinbranschen och på småhålor i södra norrlands kustland. Att jag jämt JÄMT ska känna mig som ett jävla freak och en glädjeförstörare. Och att alla jämt JÄMT ska prata skit om alla och förlåt att jag inte tycker att det är så roligt med skämt om bögar och negrer. Förlåt att jag inte tycker att Gudrun Schyman är en manshatare. Jävla skit vad arg och less jag är.

Det vore mycket enklare att skratta med, rakt och glatt, utan tveksamheter i rösten, åt de konstiga skämten. Men jag kan verkligen inte låta bli att vara en smula kritisk, att ifrågasätta. Och stämningen blir lite fadd, lite sådär "nu-står-vi-här-och-skrapar-med-foten-i-marken-istället-för-att-flabba-så-där-hjärtligt", och det är MITT FEL men jag kan inte låta bli, jag skulle inte gilla att leva med mig själv om jag aldrig vågade säga emot.
Och idag pratade vi om män och kvinnor och olikheter och likheter och att vi INTE är välkomna i maskinbranschen, nähä, varför vill ni ha oss på den här förbannade kursen då? och när en kvinna väl är i branschen och har samma jargong som männen - då är det JÄTTEFEL för då är hon inte sig själv, och det tycker inte läraren om. buhu, stackars dig, din stockkonservativa kristdemokrat. Vaddå, en kvinna kan väl ha olika sidor, så gör ALLA, har olika roller i olika sammanhang. Ska hon sitta där med blid röst och vara söt bara? Nej för fan.
Blbläbläblä att jag alltid ska behöva vara den sura dåren som säger emot. Men jag häpnar ju så att min haka faller i marken och fanimej ger utslag på richterskalan.
Men jag är stolt och kan sitta här med rak rygg för jag vet att jag inte nickade med. Jag försökte inte hålla mig lugn och tyst för att bli omtyckt, jag ifrågasatte med vass röst men efter ett tag när dumheterna haglade i marken gick jag därifrån med värsta gråtklumpen i halsen, fick gå och sätta mig bakom en bandyrink och blinka bort tårarna och skicka sms till min fina jämställda man som tycker att sånt där är dravel och sen kom han farande i bilen och jag fick sitta där och mumla ur mig allt som hade sagts.
Jag blir alltid gråtig när jag är tvärförbannad. Dumt.
Det är på ett sätt bra att bli nedtagen på jorden, när jag internethänger med folk är det ju ganska självklart med jämställdhet och att bögar och invandrare liksom är som alla andra, men här är det så långt kvar. Det här är inte Stockholm. Och det märks.

Anyways, efter den där drapan kan jag nu lugna ner mig lite och säga att jag har blivit förkyld. Sugigt. Och vi som ska åka ner till Småland torsdag morgon. Får se hur det blir. Barnen är också sjuka och mannen likaså. Bläblä.
vi har äntligen fått ordning på tv:n, vi slängde parabolen åt skogen och har fått boxer installerat så igår satt vi med vidöppna munnar och tittade lyckligt på Extreme makeover - home edition. Roligt. Sen somnade vi mitt i glädjeyran.
Imorgon får de på kursen klara sig utan sin jobbiga feministtönt för jag ska vara hemma och vara sjuk.

tori

du är tuff.

2005-04-26 14:46:58

Anette

Stå på dig!
Man önskade att fler var som du.

2005-04-26 14:57:45

Maria

Stå på dig - du är tuff & bra!

2005-04-26 15:05:46

Ord-Johanna

Det är bra - men fasen jag vet hur det är med det gråtiga, jag blir alltid gråtig när jag är riktigt arg och upprörd och det är fan för det gör att man inte blir tagen på allvar. Det är skit. Gå med klump i halsen och inte våga ryta ifrån för att man vet att rösten kanske inte bär. Bland kollegor och andra man inte känner väl. Fy. Men det var ändå bra tycker jag, skönt att du inte mjäkade med!

2005-04-26 15:09:34

sodan

världen behöver fler feministtöntar som du så kör hårt. men jag säger som johanna, jag blir också gråtig när jag är riktigt jävla tokförbannad och det gör mig ju bara ännu mer arg. fast jag börjar bli bättre på det, tror jag iallafall.

2005-04-26 15:11:42

jag

*sållar mig till ilskenliparnas skara*
bra gjort av dig!

2005-04-26 15:18:14

Em

Du är verkligen världens modigaste! Det är BRA att du vågar säga ifrån!

2005-04-26 15:20:06

jag

vad konstigt ordet såg ut i skrift, det lät mycket bättre när jag tänkte det :)
nåja, de-som-gråter-av-ilska då.

2005-04-26 15:20:17

tori

ja jösses. gråter när jag blir upprörd gör jag jämt. avskyr att gråta så någon ser. därför blir jag oftast knäpptyst och bråkar inte istället...

2005-04-26 15:25:05

Betty

Ja, du är BRA! Och de är idioter (i alla fall på det planet). Och jag gråter också när jag blir arg, tyvärr inte efteråt utan precis samtidigt ochg jäklar vad det undergräver ens trovärdighet.

2005-04-26 15:29:49

kicko

Sällar mig till arg-gråtarnas skara.
Det kanske inte är så udda ändå, som jag alltid trott. Lite skönt att veta.

2005-04-26 15:53:39

rtf.

men det är ju tvärtom, alla som inte vill ha jämställdhet och mao inte är feminister som är kvinnohatare. så det så.

2005-04-26 15:55:19

alein

Jag arg-gråter också och kan inte heller hålla tyst. Men jag brukar försöka tänka att vi behövs, även om vi skapar dålig stämning ibland. Men faktiskt är det inte vi som skapar den dåliga stämningen utan de insnöade om man tänker efter.

Tyvärr finns de i Stockholm också förresten, många fler än man tror!

2005-04-26 15:59:27

jack

tänkte skriva precis som alein, det finns puckon överallt. sthlm, småland eller södra norrland spelar nog inte så stor roll. men hejja dig iallafall!

2005-04-26 17:12:14

Anni

Instämmer med andra ilskenlipare och hejar på! Modigt och starkt att gå emot den dumma strömmen!

2005-04-26 17:34:20

vajlet

tihi... i min klass har jag en turkisk bög.. han är söt. du kan få låna honom dit för att skrämma dem. sickena puckon.. tsss.. bra att du biter ifrån. de behöver höra att de inte regerar, inte i varendaste litet skrymsle!

2005-04-26 22:54:27

ps

Precis som alla innan gråter jag när jag är arg. Och precis som alla andra tycker jag att du är grym som säger ifrån. Men jag har en fundering. "Det här är inte Stockholm. Och det märks." är ändå lite wierd... Jag menar, om vi nu inte ska döma folk pga kön eller något sånt ska vi väl inte döma dom för var dom kommer ifrån. Jag är inte expert på varesig södra norrlands kustland, och det kanske finns generella skillnader. Men ändå...

Nej, nu låter jag negativ. Credd till dig för att du tar jobbigheter för att du vet att det behövs!

2005-04-26 23:39:27

Corn

Hej alla ilskenlipare! Angående vad jag skrev om sthlm: Jag vill inte heller döma folk utifrån var de kommer ifrån... Men jag tror helt klart att det finns en skillnad, utvecklingen går snabbare i Stockholm. Just för att det finns fler människor där... Jag tror nog att man får en annan tolerans när man är van vid saker och ting. Vad jag menar är nog att om jag bodde i sthlm och umgicks med folk i min egen ålder skulle det nog vara väldigt ovanligt med bögskräck och invandrarfientlighet. Eller? Jag kanske är naiv nu. Men här uppe tänker även folk i min egen ålder illla om de här grupperna. Det känns faktiskt lite landsortsbetonat. Utan att ha fördomar! Det är väl ingen slump att det finns stora nazistfästen just i småhålor som i Sala och Skara och sånt... Öh. Nu kanske jag trasslar in mig järnet.

2005-04-27 06:15:21

Prosit

Näe, du är inte alls naiv när det gäller din syn på Sthlm kontra Småstad. Jag tror också att det är så. Här är man inte så van som i Sthlm. Även om det finns folk som är toleranta här, så är de svåra att upptäcka. Tufft att du vågade säga ifrån.

2005-04-27 09:06:39

kicko

Jo, jag märker oxå den skillnaden. Det är högre takhöjd i storstäder - dels för att man känner fler människor av olika sort, men oxå, tror jag, för att det finns så MYCKET olika folk att man inte skulle orka/hinna med att vara rädd för alla som inte är som man själv.
Kollar jag däremot på syrrans familj, i S-vall, så FINNS det ju annorlunda människor men lite vid sidan av istället för mitt i smeten liksom. Man vet minsann hur såna människor är (fyll på med valfri fördom här) och man har ingen som helst önskan att lära känna dem och få fördommarna motbevisade. För varför skulle man vilja umgås med SÅNA?
(Olustigt blir det då jag identifierar mig med flera av de grupper människor familjen dömer ut på det viset. Men JAG är ju inte sååååån... nänä. *suck*)

2005-04-27 09:41:12

Jazz

För er ilskenlipare (bra ord förresten) så kan jag säga att det är inte så himla lyckat att vara annat heller som tjej. Jag kan inte grina när jag blir arg. Istället sprider sig en kyla. Ju argare jag blir desto kallare blir jag. Och människor runt omkring mig blir LIVRÄDDA. Tjejer ska inte vara farliga. Sen vill man inte ta i mig med tång. Och visar jag minsta tendens att bli arg, drar alla öronen åt sig. Det är inte heller så kul att veta att man skrämmer livet ur människor runtomkring en.

2005-04-27 11:03:37

kicko

joooo - jag VILL att folk ska bli rädda, jag vill vara farlig. Men det är ju aldrig nån som fattar att jag är det. =|

2005-04-27 11:23:02

alein

Angående sthlm så tror jag också att sthlms-bor är lite öppnare och mer toleranta. Men jag är inte säker på om jag tror det för att det verkligen ÄR så eller för att jag har såpass stort underlag när jag väljer vänner att jag helt enkelt inte frotteras med inskränkta människor lika ofta som om jag bott på en mindre ort. Jag tror det är betydligt lättare att hitta toleranta människor här, men jag tror också att de intoleranta försvinner i mängden och kanske inte märks.

2005-04-27 14:47:12

alein

det finns ju tex folk här som förkastar alla från en viss stadsdel eller förort, eller som ser ner på alla som inte har ett visst jobb eller på folk som bor på landet. Jag vet inte som sagt :-)

2005-04-27 14:48:26

binglan

jag tror som alein, det är nog mer mängden människor som gör att det känns som folk är mer toleranta i Stockholm.

2005-04-28 09:38:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.