traho traxi tractum

Mea 2005-04-23 17:45 (4 kommentarer)

Det här med attraktion. Vad är attraktion, egentligen? Vad är det som gör att det uppstår attraktion mellan människor? Och varför uppstår attraktion just mellan dessa människor? Har försökt fundera på vad som drar in mig i en attraktion. Försöker hitta en röd tråd, men jag vet inte riktigt om jag lyckas. Och jag tror heller inte attraktion har något med utseende att göra. Åtminstone inte vad gäller mig. Eller så kommer det inte på någon framskjuten plats. Det är ju inte utseendet som avgör huruvida man blir attraherad av någon. Om man till exempel ser på alla tjusiga Hollywood-filmstjärnor. Visst, många ser bra ut, men kan man bli attraherad av dem? Eller kan man bli attraherad av någon man inte träffat (bättre: kan man bli attraherad av någon som man inte haft någon som helst kommunikation med?)? Jag vet inte. Men jag tror inte det. Nope. För att attraktion ska uppstå måste man träffas eller mötas på något plan. Och hur är det de här gångerna som attraktion plötsligt uppstår somehow ut ur det blå? Kanske man har känt varandra ett längre tag och så plötsligt så slår attraktionen till. Hur funkar det? Och kan man låta bli att bli attraherad? Bara liksom vägra? Och ska man följa attraktionen? Jo, det här med att man ”klickar” med någon. Det måste ju vara nära besläktat med attraktionen, och kanske det också är den del av attraktionen. Men… Man kanske klickar med människor av samma kön (eller av det andra könet, om det är på det sättet), och man blir attraherad av någon av det motsatta könet. Men man kan ju också ”bara” klicka med någon av det motsatta könet, utan att det utvecklar sig till en attraktion. Ja. Eller kanske man kan förklara allt med kemiska termer?

Har äntligen masat mig iväg och tränat idag. Och ännu ingen hosta i sikte (ta i trä…). Det har på något sätt varit en väldigt hektisk vecka, fast angenämt hektisk. Har haft besök hela veckan på jobbet. Några personer från det där stora landet i väst (varav två av dem hade extreeemt fluffigt hår!) har minglat runt på kontoret och vänt upp och ner på allt vad ”vanligt” arbete heter. Middag ute mitt i veckan också. Förvisso med de fluffiga frisyrerna, men det var trevligt ändå, och jag lyckades dra till mig en mycket trevlig bordsgranne. Nice!

Det är soligt ute, men kallt. Jag kommer nog att ha mössa på mig ett bra tag till.

Har det så bra att det nästan känns som om det inte är sant. Kommer dock strax att kastas in i verkligenheten igen, och då får vi se hur jag hanterar den.

vajlet

jag har också grunnat på hur man kan bli elektrisk av nån som inte är varken trevlig, snygg eller nåt.. undrar hur ofta det händer att nån tänder på en fast man i deras ögon är ointressant enligt deras ideal? många tycks inte kunna erkänna att de kan bli intresserade av nån som inte stämmer med deras syn på hur man "ska" vara.. typ blond, lång, smal, långhårig, blåögd, eller tvärtom... spännande är det iaf.

2005-04-24 11:11:04

Anni

Var på ett möte nyss och såg en karl där, inget märkvärdig alls, men han hade det där odefinierbara. Vad det nu är?

2005-04-26 17:42:45

Anni

Jo, nu hade jag för bråttom igen - det jag ville säja var att om man kan få reda på vad det är och sälja det på burk skulle man bli miljonär på ett kick!

2005-04-26 17:43:29

Mea

Det här tål att tänkas på. :)

2005-04-28 12:46:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk