Ljuvliga sömn

kicko 2005-04-21 09:54 (4 kommentarer)
Jo, kanske att veckan hämtar upp sig lite i slutet. Igår var jag så trött att jag bara grät över minsta lilla men jag sov en sväng när jag kom hem och la mig i vettig tid och vaknade hyffsat utvilad och kunde ta morgonen i lagom takt. Det gör stor skillnad. Erik undrade igår hur det skulle funka att ha småbarn med tanke på hur jag blir när jag inte får sova och det har jag tänkt mer än en gång oxå måste jag erkänna. Antingen kommer jag tröttgråta mig igenom de första åren, slå ihjäl ungen eller helt enkelt hitta nån rutin som funkar.
När jag mår bra och det inte är pollensäsong klarar jag mig på 7h sömn men åtta är bättre. Ligger jag däremot inte mentalt eller fysiskt på topp (stressad, deppig, allergisk) går det med åtta timmar i nödfall men egentligen BEHÖVER jag 10h. De behöver inte vara sammanhängande, 8h på natten och 2h på eftermiddagen går bra. Men då faller ytterligare en timme bort på eftermiddagen eftersom det tar så lång tid att vakna till liv efter att ha sovit middag...

En sak jag fullkomligt avskyr är folk som hävdar att man minsann kan vänja sig vid mindre sömn, blablabla. Jag är snart 33år, varför tror de att jag inte VET hur min kropp funkar? Jag skulle mer än gärna nöja mig med 6h/natt, och gör det periodvis, men hur mkt jag än tycker om att få mer tid över är det inte värt hur jag mår av det i längden.
Jag BEHÖVER min sömn, och varje gång jag glömmer bort eller struntar i det slutar det med att jag mår dåligt.
Jag ska försöka bli kompis med mitt stora sömnbehov. Men lätt är det inte, när jag hela tiden känner mig skittråkig som bara sover och sover, eller trött och grinig för att jag inte sover.
Bläää.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
I övrigt händer det inte mkt på praktiken idag heller, men jag har inte hunnit irritera mig på det än (det brukar jag inte göra förrens framåt lunch). Jag har bett Melker (som är betydligt sötare än namnet antyder) gå igenom Flash MX ur tillgänglighetsvinkel nån gång när han har tid och det gjorde han gärna, fast han har det inte installerat just nu. Stefan verkar ha glömt bort att han ska visa funkas publiceringsverktyg för mig men han är ändå aldrig här annat än på möten så det är väl skit samma. Min handledare och en av de andra programmerarna är på möte hela förmiddagen ang. den sajt jag de senaste dagarna stoppat in material från den gamla till nya sidan i EPiServer. Tillräckligt mkt jobb för att inte gilla det verktyget. Uppdateringar och redaktionellt pyssel är snortråkigt, inte alls min grej. Jag funderar på att lämpa över sånt på nån annan om jag ska göra om SRS hemsida *hehe*.

sodan

håller med. jag behöver också mycket sömn och jag RUTTNAR på alla som hävdar att det går att vänja sig vid färre timmar. det är inte som att man inte har försökt, liksom.

2005-04-21 09:56:32

Frigg

När det gäller småbarnstid så kan jag rekomendera att sova när bebisen sover. Det är faktiskt så att kroppen - med hjälp av all amningsoxetosyn (heter hormonet så?) både somnar och vaknar lättare.
Efter ett tag brukar dessutom de små liven sova längre och längre sammanhängande - speciellt om nätterna - så då är det lixom bara att ta sig i kragen och haka på.
Så bebistiden klarar man (ära vare föräldraförsäkringen!) och efter det så kan pappa lika gärna ta nattpassen som att mamma kan. Alltså delar man!

2005-04-21 10:00:59

jag

jag försöker också bli kompis med mitt sömnbehov men har jäkligt svårt att vänja mig vid tanken att jag är en sån som går och lägger sig kl 22. jag går ju iofs upp kl 5 så jag sover ju inte orimligt många timmar, men mentalt tycker jag att läggdags är lika med efter midnatt och jag retar mig lite på att jag är dödstrött redan kl 22, det är ju så TIDIGT liksom. men jag mår ju odiskutabelt mycket bättre av att gå och lägga mig då.
läste någonstans att oxytocinet bidrar till att man lättare står ut med mindre sömn och mer enformighet. naturen är så snillrik liksom.

2005-04-21 16:22:46

Scylla

Melker låter väl i allra högsta grad sött!?!! Jag tänker på farbror Melker jag. Ja men, finns det något ljuvligare än farbror Melker? "Denna dag, ett liv..." :-)

Hyposens, Kicko, hyposens!!! Boka genast in hösten!

Jag har också ett sömnbehov på 8 timmar. Fungerar på 7, men blir sliten. När man har barn så orkar man för att man måste orka. Det löser sig när du väl är där.

2005-04-21 23:42:25


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007