Ita skriver!

Anni 2005-04-12 13:41 (8 kommentarer)
Ita bad att få låna ett hörn! Här kommer hennes text:

Känner själv en släng av friden i Annis text, och gudarna ska veta att jag behöver den.

Den 1 maj upphör denna förvaltning att existera och en ny får liv. Huruvida jag och mina närmsta kollegor får någon tjänst vet vi inte än. Vi ska söka jobben och har inte ens fått börja än. Först sa man den 8:e, nu säger man den 14:e och att man har en vecka på sig. Sen ska det MBLförhandlas den 27 och ev 28-29 om det behövs. MEN HALLÅ!?!?!?!?! Det betyder att jag kan sitta här fredag den 29 april och inte veta om jag har några arbetsuppgifter på måndagen!!!! Försöker se möjligheten att jag inte får en plats i nya förvaltningen som en chans istället för ett nederlag/ratning/utkastning, men vill hellre gråta och gömma mej tills det är över. Kan inte koncentrera mej. Dom behandlar oss för jävligt genom att ha skjuta upp det så här!!! Jag pendlar mellan att tycka det vore kul med nya möjligheter och rädslan och osäkerheten som ofelbart dyker upp. Rädslan och osäkerheten har övertaget.

Detaljen som chefen gärna upprepar ”Du blir inte arbetslös”, tröstar inte så mycket. Visst, inledningsvis har jag en anställning i staden. Jag får en placering i en av de andra förvaltningarna och det ska jobbas för att jag får en annan tjänst. Men om jag inte får det då? Jag kan ju inte vara anställd hur länge som helst utan nåt att göra? Och dom som nu ska avgöra om jag får vara kvar. Har dom någon aning om hur bra jag är? Känner dom till mina brister? Kommer jag att förlora på dom? Eller kommer mina bra sidor att väga över? Bryr dom sej ens om att ta reda på det? Finns det tid? Det pratas om ”Sist in först ut”. Jag är ganska övertygad om att jag med mina 18 år i förvaltningen är sist! Fast jag har ju jobbat med arbetsuppgifterna längre än andra. Jag vet att min nuvarande chef tycker jag är bra. Men vilket inflytande har han när vi ska väljas ut?

Ni vet den där stora stenen i västra hörnet? Den där man kan gömma sig bakom när livet är jobbigt? Jag har tappat bort den. Håller i Du-blir-iaf-inte-arbetslös-tråden och söker med blicken efter det positiva, men det glider undan och försvinner så fort jag fäster blicken på det.
Jag vill gömma mej. Jag vill vara stark. Jag vill vara positiv. Jag vill gråta. Jag vill veta.

Jag orkar inte vara orolig och rädd. Förlorar jag tjänsten förlorar jag tillgången till dator. Då förlorar jag er.

Ita

Tack Anni! <3

2005-04-12 13:42:24

Anni

Förstår så väl att du behöver skriva av dej! Håller alla tummar för att det ska gå bra! Det verkar ju som rena galenskapen! Men vad som än händer förlorar du inte oss, kom ihåg det!

2005-04-12 13:44:21

kicko

*lyfter lite på kanten av stenen*
psst! Kom ner hit så länge!

Och chefer som behandlar de anställda sådär ska ha stryk! Fattar de inte vad det gör med människor, att vara ovissa och oroliga? *morr*

Fast vad som än händer är vi kvar här - dator går alltid att få tag på nånstans. Du får smygsurfa hos kompisar eller nåt. =)

2005-04-12 13:46:42

Coppelia

Fy bubblan! Vi håller alla tummar, tår och tassar för dig. (Det blir en hel del.)
Ibland undrar man ju hur mycket press folk ska tänkas kalra av igen, det låter ju helt vedervärdigt med MBL-förhandlingar så himla sent. *stoooor kram*

2005-04-12 14:55:33

Ita

Tack! Knip några svansar också. Min nuvarande chef verkar säker på att jag får vara kvar. Men vad vet han egentligen? Jag är jävligt duktig. Kan i princip alla arbetsuppgifter i kundmottagningen. Han säger det nog bara för att lugna ner mej eftersom han vet att jag börjar bli stirrig, virrig, darrig......

2005-04-12 17:18:02

nina

Oh, vad hemskt! Att man får göra så... det känns som att stora kolosser borde ha ett visst människoansvar oxå. Inte bara effektiviseringsansvar... Och som Kicki så bra säger är det ju inte så att vi försvinner. Man kan alltid sno åt sig en bit av oss på olika sätt, på ett bibliotek, hos en kompis eller läskigt... en irl fika. Kram!

2005-04-12 19:12:21

Ita

Gullsnuttar!! Om det värsta händer, ska jag verkligen försöka hänga kvar här...kram alla

2005-04-13 06:20:21

Anni

Klart du ska hänga kvar! Jag har ett extrarum här i Hypodea-lyan, som du gärna får bo i mer regelbundet om du vill...?
Förresten kan du inte skicka mej ett brev med din mailadress så jag kan svara på mail?

2005-04-13 08:49:51


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!